Aptarimas:Prancūzijos istorija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar straipsnis per ilgas?[redaguoti vikitekstą]

Aš taip nemanau, bet jei jūs taip manote, prašau įvertinti mano triūsą ir jo neištrinti, o padalinti. Labai dėkingas. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Kailis (aptarimasindėlis) 22:09, 2008 vasario 23 (EET)

Na, vargu ar per ilgas (ne taip jau lengva labai „suspausti“ visą Prancūzijos istoriją). Bet vietomis esama nenuoseklumų (aiškiai kilusių iš Angliškos Vikipedijos). Pavyzdžiui, iš skyriaus „Liudvikas XIV“: „Karalius Saulė norėjo, kad jį atsimintų kaip menų globėją, koks buvo jo protėvis Liudvikas IX. Jis pakvietė Jean-Baptiste Lully įkurti Prancūzų operą. Tarp Lully ir Moljero užsimezgė audringa draugystė. Jules Hardouin Mansart buvo svarbiausias to meto architektas.“... Keturi sakiniai, kiekvienas iš jų lyg ir geras, bet jie nelabai suderinti vienas su kitu... --Martynas Patasius 22:33, 2008 vasario 23 (EET)
Kaip supratau, turima omeny pastaba, kad kai kurios naršyklės didesnius nei 32kb straipsnius iškraipo, šis dabar yra 61kb. Kadangi man neiškraipo tai irgi nemanau, kad straipsnis per ilgas, bet galbūt kiti mano kitaip :) --Mea 22:56, 2008 vasario 23 (EET)

Manyčiau, kad šiek tiek per daug originalia prancūzų kalba paliktų pavadinimų, kurie lietuvių istoriografijoje jau yra "sulietuvinti" (pvz.: Rysviko taika ir pan.). Siūlyčiau pataisyti. Beje, dažniau vartojamas ne Filipo, o Pilypo vardas, kalbant apie Ispanijos valdovus. Tiek ;) --Andrejsss