Aptarimas:Piratavimas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Smarkiai idealizuojamas piratų gyvenimo būdas, tokia logika dar ir narkotikų kartelius greitai demokratiškai paskelbsim, panašu, kad kažkas prisižiūrėjo romantiškų filmų su piratais.--Dirgela 00:06, 2007 gruodžio 21 (EET)

Tai viso labo reiškia jog piratai patys rinkdavo savo vadeivą. Tai gal ir gerai, bet nieko idealaus. Ta frazė matyt atėjo iš angliškos versijos kur ji irgi yra. Vokiškoje irgi yra, tačiau nei vienur, nei kitur nėra nuorodos. Uždėjau anglams {{fact}}, gal jie patys per kiek laiko nuorodą suras. AudriusA 11:24, 2008 balandžio 20 (EEST)
Atsakydami į mūsų {{fact}}, anglai įdėjo nuorodą į savo literatūros šaltinį. Ko gero, ta piratų demokratija iš tiesų buvo. Perkeliu šaltinį, nuimu NPOV. AudriusA 12:30, 2008 gegužės 18 (EEST)
Tai Lietuvoje turbūt pirmosios demokratijos užuomazgos buvo vagių gaujose :) Čia labai iškreipta forma suprantama demokratija ir šaltinio atsiradimas, kurio niekas nėra skaitęs viską tik komplikuoja, nes vis tiek neaišku kas yra suprantama kaip "demokratija" - panašu, kad demokratija pasireiškia tik tuo, kad "renkamas" vadeiva - nepanašu, kad būdavo valdžių atskyrimas, nepriklausoma teismų sistema ir kiti esminiai demokratijos bruožai. Beje nelabai aišku ką pagrindžia nuoroda - tai, kad būdavo skirstomos pareigos ar tai, kad buvo demokratija? Be to, straipsnyje daromi labai platūs apibendrinimai - piratų gyvenimo būdas aprašomas pagal XVII a. piratus Karibų jūroje, nors puikiai žinome, kad tai tebevyksta iki šių dienų ir ne tik Karibuose. --Dirgela 12:15, 2008 gegužės 24 (EEST)
Ar nereikėtų sujungti su Piratai? --Mea 17:02, 2008 vasario 2 (EET)