Aptarimas:Naujoji Vilnia

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ne viename Vilniaus miesto dalies straipsnyje yra informacija apie seniūniją - mano nuomone, reikėtų tą informaciją kelti į seniūnijų straipsnius, kadangi pvz. Naujosios Vilnios prilyginimas Naujosios Vilnios seniūnijai yra klaidingas - juk seniūnijon įeina ir Pavilnys, Pūčkoriai bei Tuputiškės, nors jos ir ne tokios didelės kaip Naujoji Vilnia. Seniūnija gi turi atskirą straipsnį - Naujosios Vilnios seniūnija. Kurdamas miesto seniūnijų straipsnius, informacines lenteles apie seniūniją kėliau tik į tų miesto dalių straipsnius, kurios yra vienintelės savo seniūnijose (pvz., Gričiupis Kaune arba Karoliniškės Vilniuje). Galbūt mano požiūris pasirodys pernelyg smulkmeniškas, bet manau, kad dalykiškumo prasme reikėtų seniūnijų ir į jas įeinančių miesto dalių straipsnius laikyti atskirai. Įdomu, ką mano kiti Vikibendruomenės nariai. -CD

Dabar su seniūnijos ir miesto dalim kažkokia chaotiška situacija - kai kurie straipsniai sujungti į vieną, kai kurie identiški egzistuoja, tie kur neidentiški, paprastai viename iš jų tik nusėda informacija, o kitas lieka nepilnaverčiu. Tai reiktų kažkaip sulieti kur tik įmanoma (gal net tokius atvejus kaip Naujoji Vilnia - galima gi seniūnijos straipsnyje skirti skyrelį mikrorajonui su paminėjimu kuo skiriasi), o kur neįmanoma, aiškiai atskirti infolenteles į seniūnijų straipsnius, o miesto dalims galbūt daryti atskiras (jei reiktų). knutux 15:18, 7 Rugpjūčio 2006 (EEST)

Taip, sutinku - yra nemažas chaosas. Bet kuriuo atveju, reikia vieningos sistemos. Aš esu už seniūnijos ir miesto dalies straipsnių atskyrimą, lygiai kaip atskiriamas straipsnis apie Marijampolę ir Marijampolės savivaldybę. Kadangi Kauno miestas ir Kauno miesto savivaldybė sutampa, tai ir straipsnis bendras, bet jei nesutaptų - derėtų aiškiai atskirti.

Pritariu, reikia atskyrų str. dėl aiškumo. --Atlantas 13:44, 18 Rugsėjo 2006 (EEST)
Miestai ir savivaldybės; miestų dalys ir seniūnijos yra visai skirtingi dalykai ir turi visiškai skirtingą istoriją. Geriausia būtų jų nepainioti ir turėti jiems atskirus straipsnius. Tad net dėl Kauno turėtų būti du straipsniai. --JonasS 14:13, 18 Rugsėjo 2006 (EEST)
O kokius jau straipsnius reikia rašyti apie seniūnijas? Parašom, kad tam tikra miesto dalis priklauso administraciškai tokiai tai seniūnijai ir viskas kam čia dirbtinai straipsnius išradinėti? Čia tas pats kas Lenkija ir Lenkijos respublika irgi visiškai skirtingi dalykai, bet kažkaip su vienu straipsniu apsieiname.Dirgela 05:48, 2006 Gruodžio 5 (EET)
Pritariu Dirgėlos nuomonei. CD 10:36, 2006 Gruodžio 5 (EET)
Kad būtų kuo mažiau makalynės, siūlyčiau straipsnius apie seniūniją ir rajoną sulieti į vieną. Juk straipsniai apie atskiras seniūnijas dalis, besiskiriančias pavadinimu (Pavilnys ir pan.) išliks atskiri, jų trinti niekas juk nesiūlo? Nevidonas 12:08, 2007 Balandžio 4 (EEST)
Už atskirus str., kadangi „Naujosios Vilnios seniūnija yra Vilniaus miesto rytuose, didelę jos dalį sudaro Naujoji Vilnia (seniūnijos rytuose), taip pat įeina Pūčkoriai, Tuputiškės, Pavilnys, Guriai.“, į Naujosios Vilnios seniuniją įeina ne ji viena o, + dar 4 dalys. Tai išesmės tas pats kaip, kad Naujajai Vilniai ir Vilniui skirti vieną str., nors Naujoji Vilnia yra Vilniaus dalis. --Atlantas 21:36, 2006 Gruodžio 5 (EET)

Kategoriškai už atskirus, nes administraciniai-teritoriniai vienetai neturėtų būti suplakami su gyvenvietėmis, išskyrus tuos atvejus, kai visiškai sutampa ribos (Kaunas ir Kauno miesto savivaldybė, Karoliniškės ir Karoliniškių seniūnija, Vatikanas ir Vatikano valstybė ir pan.). Atskirti būtina, kadangi tai yra skirtingi subjektai – gyvenvietė yra istorinis-demografinis darinys, o administracinis-teritorinis vienetas yra administracinis-teritorinis ir šiek tiek politinis darinys. CD 12:50, 2007 Balandžio 4 (EEST)

Taip. Straipsniai privalo būti atskiri. Kai viskas suplakama į vieną tada didžiausia painiava būna, ypač kalbant apie interwiki. Pvz. prancūzai daug kur suplakę Alžyro miestus su vilajomis į vieną straipsnį, vat ir pabandyk su botu atskirti kas kam priklauso. Užtat visados palaikau straipsnių išskyrimą. Hugo.arg 13:12, 2007 Balandžio 4 (EEST)

1950 m. Naujoji Vilnia gavo miesto teises - hm, it was city right in 1933. Maybe this info can be useful. In 1933, the city area was enlarged. See Rozporządzenie Ministra Spraw Wewnętrznych z dnia 12 października 1933 r. o zmianie granic miasta Nowej Wilejki w powiecie wileńsko-trockim, województwie wileńskiem, Dz. U. Nr 81, poz. 588. Bocianski 23:16, 23 spalio 2009 (EEST)[atsakyti]

Naujasis Vilnius[redaguoti vikitekstą]

tai butu lietuviskas vardas, o naujoji vilno yra lenkiskas...prasome pakeisti varda -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 90.218.116.140 (aptarimasindėlis)

Naujoji Vilnia - oficialus pavadinimas, ne mūsų prerogatyva keisti oficialius Vilniaus mikrorajonų pavadinimus.--Snooker apt. 08:15, 18 liepos 2011 (EEST)[atsakyti]