Aptarimas:Metija (palydovas)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Aš dabar galvoju, ar ne geriau pervadinti straipsnį į Metija, kadangi, kiek ieškojau lietuviškuose resursuose (pradedant astronomijos žodynu), labiau vartojamas pavadinimas "Metija", o ne "Metidė". Nors ir nežymus palydovas, bet ar tai neklaidina skaitytojų. - andrius.v 23:53, 2007 Sausio 26 (EET)

Su tais pavadinimais lb sunku. Beveik niekur nėra vertimų, todėl pačiam reikia galvoti ;D O šiaip palydovų pavadinimus verčiau pagal graikų dievų vardus. Juk yra deivė metidė ;D

Tai du sinoniminiai pavadinimai mitologijoje, nors labiau vartotinas Metidė, nei Metija, todėl greičiausiai ir astronomijoje persimetė šis dviprasmiškumas, greičiausiai atsiradęs dėl, netikslaus ar nevienodo graikų deivių transformacijos (vertimo) į lietuvių kalbą. Metidė (Metis) analogas būtų Artemidė (Artemis). Reiktų palikti tą pavadinimą, kuris dažniausiai vartojamas astronomijoje. --Atlantas 02:20, 2007 Sausio 27 (EET)
Dėl astronomų „netikslumo“, reiktų stengtis remtis tik astronominėje literatūroje naudojamais pavadinimais. --Atlantas 02:24, 2007 Sausio 27 (EET)

Tai tada reikia pervadint į "Metija", nes tokį pavadinimą dažniau sutinku. andrius.v 13:24, 2007 Sausio 27 (EET)