Aptarimas:Lietuvos nepriklausomybės kovos

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kodėl įdėti lenkų sukurti žemėlapiai su okupuotu Vilniaus kraštu? Jie ir istoriškai netikslūs, nes 1919 m. tai dar nebuvo Lenkijos aneksuotos žemės. Vilniaus okupacija įvykdyta 1920 m. spalio-lapkričio mėn.; vadinamoji "Litva Šriodkova" prie Lenkijos prijungta 1922 m., o čia vaizduojami 1919 m. įvykiai! A. Butkus -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Alvydas (aptarimasindėlis) 18:57, 2008 lapkričio 23 (EET)

padarykite geresnį ir įdėkite--Qwarc 19:08, 2008 lapkričio 23 (EET)
Tarp kitko, pora esminių netikslumų: pirma, žemėlapis sukurtas ne lenkų, antra, pasižiūrėjus atidžiau matyti, kad čia Vilniaus kraštas (kaip ir Suvalkų) išskirtas tarpine spalva tarp tų, kuriomis pažymėtos Lietuvos ir Lenkijos teritorijos (nors, be abejo, jei skirtumas sunkiai įžiūrimas dėl medicininių priežasčių, reikėtų spalvas pakeisti), tad yra ne „okupuotas Lenkijos“, o „ginčijamas tarp Lietuvos ir Lenkijos“ („Vilnius Region (disputed between Poland and Lithuania)“). O dėl chronologijos - jei jau šiuo požiūriu elgsimės visiškai pedantiškai, tai žymėtume visas tas teritorijas viena spalva - „buvusi Rusijos imperijos teritorija“, nes dėl tikslių sienų tuo metu dar nebuvo sutarta... Bet iš to labai jau maža naudos... --Martynas Patasius 22:20, 2008 lapkričio 28 (EET)

Kodėl Želogovskis rašomas lenkiškai. Turėtų buti sulietuvinta. Ten, kur konfliktas su Latvija rašomas, manau trūksta šaltinių. Istorijos vadovėliuose šios situacijos neradau niekur.--86.100.228.119 17:06, 2009 sausio 8 (EET)

Hmm... Teisybė, tai truputį įtartina... Visa tai buvo įterpta keitimu [1]... Iš tikrųjų, ankstesnė versija man atrodo šiek tiek neutralesnė, nuoseklesnė, o gal ir patikrinamesnė bei tikslesnė - nors gal tai tik dėl to, kad didžioji jos dalis mano rašyta? Šiaip ar taip, „Kėsinosi užimti net Zarasus.“, „todėl Povilo Plechavičiaus teiginiai, kad jis sustabdęs bolševikų įsiveržimą Žemaitijoje, ir todėl jo žiaurumai prieš simpatizuojančius arba atvirus komunistus yra pateisinami buvo be pagrindo“ ar „rėždamas patriotinę kalbą“ čia nelabai tinka...
Kol kas įdėsiu keletą šablonų, po to, jei neatsiras prieštaraujančių, gal ir reikės grąžinti ankstesnę versiją (aišku, išlaikant tolesnius pakeitimus)... --Martynas Patasius 19:03, 2009 sausio 8 (EET)
Kadangi prieštaraujančių nepasitaikė, ankstesnė versija grąžinta ([2]). --Martynas Patasius 15:20, 2009 sausio 18 (EET)