Aptarimas:Lietuvos Respublikos Konstitucija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Konstitucija rašoma iš didžiosios raidės. Nesu tikras dėl kitų valstybių bet lietuvių kalboj žodis „Konstitucija“, kai kalbama apie LR Konstituciją, rašoma tik iš didžiosios raidės, nes yra valstybinės svarbos įstatymas (juk ir Prezidentas, Premjeras rašoma iš didžiosios). Įrodymas: [1]. --Viskonsas 22:22, 2008 kovo 28 (EET)

Tai ten ir tauta iš didžiosios raidės rašoma :) Manau čia reiktų apsiriboti gramatikos taisyklėmis, kad bendriniai žodžiai rašomi iš mažosios raidės. Be to, čia negali būti jokių dvigubų standartų: jei jau Lietuvos Konstitucija, tada ir Japonijos Konstitucija ir Papua Naujosios Gvinėjos Konstitucija. * Hugo ¿díme? 22:28, 2008 kovo 28 (EET)
Čia ne diskutuoti reikia, o rašyti straipsnį, nes tokios apimties jis tinka tik trynimui--Lazdynas 22:50, 2008 kovo 28 (EET)

Diskutuoti visada reikia, jei kyla neaiškumų:) O papildyti irgi nieks netrukdo, iki šiandien šiuo straipsniu nieks nepasirūpino, tai nors šioks toks geriau nei visai nieko. * Hugo ¿díme? 22:54, 2008 kovo 28 (EET)

Kaip pats matot, Konstitucija rašoma iš didžiosios. Manau taip yra ir kalbant apie kitų valstybių konstitucijas. Dėl pastarrojo fakto reikėtų pasitikrinti :) --Viskonsas 23:05, 2008 kovo 28 (EET)