Aptarimas:Lietuva (baltų žemė)

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar neužtektų pavadinimo "Lietuva (žemė)"? Dirgela 20:53, 8 Rugpjūčio 2006 (EEST)

nemanau. visų pirma, ž. "žemė" yra pernelyg įvairiareikšmis. o visų svarbiausia, manding, yra tai, kad Lietuvos vardo "žemė" (tiksliau, gentinė žemė, - tokios "žemės" nuo tiesiog "žemių" (rusėn. volost') 13 a. skyrėsi ne mažiau, nei dab. Lietuvos Respublika skiriasi nuo, tarkim, Alytaus apskrities) jei ir egzistavo, tai tikrai ne ten, kur ją paišo H.Lowmianski bei gausūs jo sekėjai (beje, art. metu ketinu str. papildyti lovmianskininkams itin nepatogia vieno kryžiuočio mums paliktu rašytiniu liudijimu apie tikrąją "LŽ" lokalizaciją). Gugis 13:49, 24 Rugpjūčio 2006 (EEST)

Na visa tai yra tekste, bet ar būtina atspindėti pavadinime? Juk toks pavadinimas "Lietuva (žemė)" turbūt nebus supainiotas su jokia kita sąvoka? Dirgela 21:37, 24 Rugpjūčio 2006 (EEST)

Su pavad. "Lietuva (gentinė žemė)" gal ir sutikčiau, - tačiau tamstos siūlomas man atrodo gerokai miglotas. Gugis 13:07, 28 Rugpjūčio 2006 (EEST)

Nors mūsų atv. ir toji "gentinė žemė" nebūtų idealiausias var., -- jau vien dėl "siaurai specifinės" žodžio "gentinė" reikšmės. Gugis 16:03, 2007 Sausio 12 (EET)

Plg. mūsų "L. žemę" su jos padaliniais, minimais 14 a. vok. šaltiniuose - su Dubingių žeme, Tauragnų žeme etc.). Beje, teiginiui, kad toji "pirminė Lietuva" buvo vienos genties žemė, su tam tikromis išlygomis pritaria ir "pats" E.Gudavičius. Gugis 13:48, 28 Rugpjūčio 2006 (EEST)