Pereiti prie turinio

Aptarimas:Jonas Cicėnas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Žymos "Reikšmingumas" paaiškinimas. Kiekvieno magistro moksliniai straipsniai ir iniciatyva (pagirtina) savo įkurtuose tinklalapiuose nėra pakankami (tokiu būdu į Viki būtų pakankamas kriterijus įtraukti visus magistro laipsnį turinčius, kiek jų yra/buvo pasaulyje, nes visi jie parašę "mokslinių straipsnių"). Knygos ISBN 978-3-8381-2971-6 tiesiog nerandu ir iš konteksto nėra aišku, kuo Cicėnas yra prie jos prisidėjęs. --Submixster 15:10, 2012 liepos 4 (EEST)

Pirma: J. Cicėnas yra biochemijos mokslų daktaras, o ne magistras. Prieš imantis veiksmų reiktų gal straipsnį perskaityt. Antra, knyga yra čia: http://www.amazon.co.uk/ErbB2-signaling-breast-cancer-phosphorylation/dp/3838129717/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1341405623&sr=1-1 Trečia: tiesiog paziurėkite internetą, iš kurio, beje šią informaciją ir surinkau: http://www.lsb2012.com/en/conference/speakers/dr-jonas-cicenas/ http://www.zurnalistika-kitaip.lt/autoriai/jonas-cicenas-biochemijos-mokslu-daktaras/ http://pljs2012.lt/vezio-aukoms-vilti-teikiantys-lietuvio-isradimai-ignoruojami/ http://lms.lt/asmenines-svetaines/j.cicenas/biografija/lt http://www.pagepressjournals.org/index.php/mk/pages/view/eb

Būtent reikšmingumo kriterijus ir reikia visų pirma pabrėžti straipsnyje (kad yra knygos autorius), o ne pateikti eiline asmenine žmogaus informaciją. Pagal ISBN knygos vis tiek nerandu, o bibliografine nuoroda rašoma pagal bibliografines rekomendacijas, o ne bet kaip (kad Vikipedijoje yra bet kaip surašytų bibliografinių nuorodų - atskiras klausimas, bet tai nėra pavyzdys ir visas likusias taip rašyti). Dėl daktaro laipsnio, tai buvimas daktaru taipogi nėra pakankamas reikšmingumo kriterijus, moksliniai straipsniai taip pat turi turėti reikšmingumo kriterijaus pagrindimą (nėra jokios garantijos, kad tie straipsniai nėra tik "popierinio" mokslinio darbo dalis, įvykdant "daktarinį" normatyvą). Dėl šaltinių, šie turi būti nepriklausomi, nešališki ir patikimi - iš jųsų minimų nei vieno tokio nėra, šiaip. Pvz. minimos knygos ar Cicėno atradimų aptarimas trečio autoriaus, trečiame žurnale būtų pakankamas reikšmingumo kriterijui įrodyti. Sakykim, minima knyga įrodo Cicėno vertingą mokslinę veiklą. --Submixster 16:45, 2012 liepos 4 (EEST)
Labai aukšti tamstos reikalavimai. Todėl norėčiau užduoti keletą klausimų: kiek lietuvių yra mokslinio žurnalo vyr. redaktoriai ir dar kelių žurnalų redkolegijos nariai? http://www.isb-sib.ch/ yra viena prestižiškiausių mokslo institucijų Euopoje, kiek lietuvių ten dirba? Kiek mokslininkų is šio sarašo atitinka tamstos aukštus reikalavimus: http://lt.wikipedia.org/wiki/Kategorija:Lietuvos_biochemikai ? Jei kai kurie neatitinka, kodėl neuždedat tokios pačios žymės? Kažkas asmeniško? --Edlvinas 17:25, 2012 liepos 4 (EEST)
Kad Vikipedijoje yra pakankamai daug asmenybių, nevertų joje būti, nereiškia, kad ir kitas galima urmu joje talpinti (tam yra asmeniniai interneto puslapiai). O "asmeniškumus" aš konkrečiai nurodžiau - Vikipedija:Vikipediškumo kriterijai. Pagal tai V. Cicėnas yra pakankamai reikšmigas Vikipedijai, bet būtent tai ir reikia konkrečiai akcentuoti straipsnyje, o nesivadovauti ta nuostata, kad jūsų kriterijais kiti turi besąlygiškai sutikti. --Submixster 17:25, 2012 liepos 4 (EEST)

Pradėkite diskusiją apie Jonas Cicėnas

Pradėti diskusiją