Aptarimas:Jaunimo organizacija Darbas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Kopijuota is reklaminio lankstinuko? :) --Nomad

Reikėtų ką nors daryti su šiuo "straipsniu"... Extate 20:57, 4 Kovo 2006 (EET)

"ir ketina šį bendradarbiavimą tęsti ir ateityje" buvau užkomentavusi, nes ši frazė "neneša" jokio semantinio turinio (kitaip, ji yra visiškai beprasmė), nes prieš tai yra bendradarbiauja (kas reiškia, kad ji aplamai šiuo, t.y. artimiausiu, metu bendradarbiavo, bendradarbiauja ir bendradarbiaus tol, kol nekils kokių kitų aspektų. Antra, ta frazė nėra visai neutrali ir labiau tinka kokiam reklaminiam lankstinukui :-) Ir maža kas ką deklaruoja, nes sudėjus viską, kur ir kas deklaruoja -- ir aplamai straipsnio skaičiai nėra patikrinti... --JonasS 14:28, 20 Kovo 2006 (EET)

Straipsnio skaičiai nepatikrinti, todėl reikia rašyti jog partija "skelbiasi", "teigia" turinti kiek tai narių ir pan. Ketinimas su kuo tai bendradarbiauti atspindi deklaruojamus ateities planus, kurie gali skirtis nuo dabartinės padėties. Partijos pažadai ir deklaruojami ketinimai - objektyvi informacija (sakoma ne kad padarys, o kad žada). Ne visiems žmonėms pažadai bendradarbiauti su LDDP organizaciją charakterizuoja teigiamai. Audriusa 14:39, 20 Kovo 2006 (EET)
Aš nevisai (tuo konkrečiu cituojamos frazės atveju) sutinku, bet dėl tokios smulkmenos nesinori net ginčytis... :-)--JonasS 14:59, 20 Kovo 2006 (EET)

Kodel yra keiciamas pavadinimas is didziuju i mazasiais raides? Oficialus organizacijos pavadinimas yra Jaunimo organizacija DARBAS (diddziosiomis raidemis, organizacija taip ir iregistruota Lietuvos Respublikoje teises aktu nustatyta tvarka, todel pavadinimo uzrasymas mazosiomis yra vardo iskraipymas).

DARBAS galėtų būti didžiosiomis raidėmis tik tuo atveju, jei jis būtų santrumpa, kaip UNESCO, NATO, JAV. Straipsnyje ir rašoma JOD didžiosiomis raidėmis, nes tai ir yra santrumpa. Tai, kad organizacija savo viduje naudoja pavadinimą didžiosiomis raidėmis, tėra brand dalykas (kaip logotipas ir pan.). Jis gali būti laikomas privalomu organizacijos viduje, tačiau jos išorėje turi būti laikomasi VLKK nutarimų.
Kad būtų ramiau, aš jau užklausiau VLKK nuomonės konkrečiai šiuo klausimu - tad kol kas palaukime OFICIALAUS atsakymo... --JonasS 16:36, 22 Kovo 2006 (EET)
Tikrai "Jaunimo organizacija DARBAS" užregistruota būtent tokiu pavadinimu, su didžiosiomis raidėmis. galite pasitikrinti www.registras.lt --Qwarc 16:50, 22 Kovo 2006 (EET)
Vis tik palaukime VLKK atsakymo... Nes, pvz., dėl pavardžių vartojimo, parašyta "nei jei ... pase"... Čia gali būti "net jei registruota" --JonasS 16:56, 22 Kovo 2006 (EET)
Matai prieš registruojant įmonę ar organizaciją, jos pavadinimas privaloma tvarka derinamas su VLKK. Todėl, galima manyti, kad atsakymas iš VLKK gautas. Na bet mes niekur neskubam :)--Qwarc 19:50, 22 Kovo 2006 (EET)
Jei atsakys, kad „Darbas“ reikia rašyti DIDŽIOSIOMIS, būsiu pirma, kuri atstatys į didžiąsias. :-) Bet man kažko nesitiki, akd tai teks daryti... --JonasS 21:45, 22 Kovo 2006 (EET)
Dar galima straipsnį pervardinti į JOD - turėsime santrumpą ir bus pagal taisykles. Straipsnio viduje galima rašyti kaip VLKK pataria. Tačiau išorėje didžiosiomis raidėmis rašyti negerai nes taip parašytas žodis labai išsiskiria kategorijų sąraše, nepelnytai atkreipdamas dėmesį (teksto tvarkingumo saskaita). Visai tikėtina, jog būtent šiuo tikslu organizacija savo pavadinimą būtent taip ir sugalvojo. Pasisekė mums dar :), kad neužregistravo teksto bei fono spalvų ir šrifto dydžio. Audriusa 17:11, 22 Kovo 2006 (EET)
Daugelio užsienio įmonių pavadinimai rašomi paprastai tik didžiosiomis raidėmis, pvz., SIEMENS, NOKIA ir pan., tačiau straipsnio pavadinimas neturi sutapti nei su įprastu užrašymu, nei su prekiniais ženklais (Vikipedijoje rašome Siemens, Nokia. Siūlau diskusiją dėl to perkelti į Wikipedia:Vardinimo taisyklės, nes straipsnių pavadinimų užrašymas yra susitarimas, o ne VLKK ar dar kokių organizacijų užduotis.Dirgela 22:31, 22 Kovo 2006 (EET)
Vis tik naudoti pavadinimą didžiosiomis raidėmis yra galima (nors nėra privaloma): Simbolinį pavadinimą svarbu išskirti (tekstuose kitas šriftas atstoja kabutes, išskirti pavadinimą didžiosiomis raidėmis – taip pat galimas variantas).
Tad galime rinktis, - ir tada reiktų remtis VP nusistatytomis vardijimo taisyklėmis (kaip ir siūlė Dirgela). Šiuo metu galioja tokia taisyklė: Jei pavadinimo antras ir tolesni žodžiai nėra tikriniai (ar dėl kitų priežasčių visada rašomi iš didžiosios raidės), rašykite šiuos žodžius iš mažosios raidės.