Aptarimas:Inkstas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Niu chebra.. Kiek man zinoma (savom akim gi maciau) inkstai paprastai issidesto ne pilvo ertmej, o retroperitoniniam tarpe. Pilvo ertmej buna visokie igimtu patologiju inkstai ir transplantuoti inkstai. Tai viena. Antra - kas cia per piesinys toks, katram storoji zarna uz inksto vaizduojama? -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 88.119.49.103 (aptarimasindėlis) 02:25, 2007 Kovo 22 (EET)

Nesu tikras, kad atsakau į tą klausimą, kuris užduotas, bet... Vaizdas vadinasi „Kidneys from behind.jpg“. Reiškia, į žmogų žiūrima ne iš priekio, o iš nugaros. Kiek suprantu, tokiu atveju storoji žarna ir turi būti už inkstų. Gal reikėtų ir prirašyti „vaizdas iš nugaros, stuburas pašalintas“... --Martynas Patasius 03:02, 2007 Kovo 22 (EET)

Inkstas tikrai yra pilvo ertmėje, o jo padėtis pilvaplėvės atžvilgiu yra retroperitoninė (kartais nurodoma literatūroje, kad ekstraperitoninė). Tai reiškia, kad jis neliečia pilvaplėvės. Pilvaplėvės ertmė nėra tapati pilvo ertmei. A.mikalauskas 23:17, 2007 spalio 19 (EEST)