Aptarimas:Immanuel Kant

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Skyrelyje Faktai rašoma: „Jo prosenelio Richardo Kanto dvi dukterys buvo ištekėjusios už škotų – taip kilo legenda apie Kanto škotišką kilmę. Vokietijos istorikai H. ir G. Mortenzenai nustatė, kad Richardas, vokiškai net nemokėjęs, kilęs iš Kontvainių kaimo prie Priekulės (Šilutėje yra jo kapas). Nenorėdami Richardo pripažinti lietuviu, H. ir G. Mortenzenai jį laikė kuršiu.“ Tuo tarpu straipsnyje Verdainė tvirtinama, kad „XVII a. Verdainėje įsikūrė nuo religijos persekiotojų pabėgusių škotų, kurių tarpe buvo vokiečių filosofo I. Kanto prosenelis Richard Kant“. Akivaizdus neatitikimas dėl I. Kanto „škotiškumo“. Kuri versija tikroji (labiau tikėtina)?

Straipsnyje yra vien tik faktai apie Kanto gyvenimą. Reikia aprašyti pagrindines jo filosofines idėjas, mintis, ką jis rašė apie moralę ir pažinimą ir pan. Ir dar apie jo įtaką gal truputį. Tired time 10:17, 2009 balandžio 1 (EEST)

Teisingai, prašome rašyti--lazdynas 14:47, 2009 balandžio 1 (EEST)

Klaida, kurią nežinau kaip taisyti[redaguoti vikitekstą]

Kažkaip nesupratau "Jonas Basanavičius "Varpe" teigė...". Tai arba Kudirka, o ne Basanvičius, arba "Aušra", o ne "Varpas". Kaip ją pataisyti?--Pėstininkas apt. 13:46, 2009 birželio 16 (EEST)

Siūlau iš viso ištrinti. Jei blogai nurodytas šaltinis, tai ir informacija nelabai patikima. Be to, tas skyrelis yra random faktų sąrašas, o Vikipedijoje jų kurti yra nepatariama, todėl truputį aptrinti, manau, nieko tokio.--Tired time 13:50, 2009 birželio 16 (EEST)

Ištaisyta. —Kellogg257 13:59, 2009 birželio 16 (EEST)