Aptarimas:Donatas Banionis

Page contents not supported in other languages.
Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.


SSRS ar TSRS[redaguoti vikitekstą]

Gal ne prie šio aktoriaus priklausytų diskusija, bet kad jau čia minima SSRS bei Lietuvos SSR, reiktų susitarti kurį variantą naudoti - Lietuvos TSR ir TSRS ar visgi 'Tarybas' keisti 'Sovietais'. Mano manymu, SSRS yra labiau politiazvimas, nes visgi valstybė tada lietuviškai vadinosi TSRS, bet gal aš klystu? Knutux 07:17, 5 Jul 2004 (UTC)

O vat čia tu labai teisus, aš laikausi tavo nuomonės - turėtų būti "Tarybos", "TSRS", aš SSRS surašiau tik todėl kad taip Lietuvoje dabar visur rašoma, kaip suprantu vadovaujantis pasauline praktika - USSR - Union of Soviet Socialist Republics. Bet kam išsidirbinėti, mes turim savo žodį - Tarybos reiškiantį "Советы", gal kitos tautos jo neturi, todėl ir nenaudoja.
Žodriu aš už TSRS, LTSR, tarybas ir pan., kaip nuspręs WikiTaryba ;) taip ir viską pataisysiu.Juokelis 07:24, 5 Jul 2004 (UTC)

sovietizacija[redaguoti vikitekstą]

Neturiu aiškios nuomonės šiuo klausimu, todėl irgi rašau atsitiktine tvarka ;) Tačiau bet kuriuo atveju teks daryti kompromisus, nes yra tokie terminai kaip sovietizacija, kurių tarybizacija ar sutarybinimu niekaip nepaversi. O įdėjus šiuos žodžius tarybų ir sovietų į google gaunam labai linksmą vaizdą - daugybėje puslapių tame pačiame tekste rasime ir Tarybų Sąjungą ir Sovietų Sąjunga ;))) taigi mes ne vieni ;)

Dirgela 14:32, 5 Jul 2004 (UTC)

Panašu kad ir VLKK neturi nuomonės šiuo klausimu - http://www.vlkk.lt/lt/consult.GetBase/5621_1 . Na bet man visgi Lietuvos SSR nelabai patinka, gal kiek išeina laikomės TSR (kaip jau yra Lietuvos istorijos puslapiuose), o kur reikia, tinkamas žodis ir sovietai, sovietmetis ir panašiai. Knutux 15:24, 5 Jul 2004 (UTC)
OK aš už TSRS, LTSR, kur reikia pataisysiu ... Juokelis 15:54, 6 Jul 2004 (UTC)

Kažkaip išsigadino straipsnis po paskutinių redagavimų - gavosi du kartus ta pati informacija, o dar ir susimaišiusi. Knutux 11:30, 28 Vas 2005 (UTC)