Aptarimas:Derva

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

O etimologija ne į žodyną eina?

Šiaip ji čia pernelyg išplėtota ir dar abejotina, pvz., dervos giminystė su anglų "tar" labai jau pritemptai atrodo, nes praktiškai nėra nei vienos bendros raidės :) --Dirgela 20:54, 2008 sausio 2 (EET)

Normali etimologija, kaip ir daugelis kitų... Dėl pritempimo žiūrėkite žodynus pagal nuorodas. O dėl nesutampančių raidžių - žiūrėkite en:Apophony. --rencas 22:56, 2008 sausio 2 (EET)
Straipsnis yra apie dervą, o ne apofonijas, todėl visa ta dalis tinka geriausiu atveju lyginamajai lingvistikai ar kažkam panašaus iliustruoti, bet ne straipsniui apie dervą.--Dirgela 15:48, 2008 sausio 5 (EET)
Tos septynios eilutės apie dervos etimologiją pailiustruoja, kad indoeuropiečiai senovėje dervas gaudavo kaip miško ar medienos perdirbimo produktą (o ne kaip bitumus, kas galėjo būti būdinga , pvz., Artimiesiems Rytams). Tad ši informacija nėra nereikalinga. Nekalbant apie tai, kad tai tik septynios eilutės gerokai didesniame tekste. Ir, beje, apie apofoniją tame straipsnyje nėra nė žodžio... --rencas 23:21, 2008 sausio 5 (EET)
Taip, etimologijoje būna dar ne tokių šposų, pvz. h perėjimas į lietuvišką ž ar š. CD 09:48, 2008 sausio 3 (EET)