Aptarimas:Chadžibėjus

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Labai netikslu - miestas įkurtas dar prieš LDK, o LDK priklausė tik keletą dešimtmečių. Dirgela 07:59, 23 Kov 2005 (EET)

Ir neparašiau, kad miestas įkurtas LDK, tiesiog, kad jis buvo LDK. Kadangi wikipedija lietuviška, tai manau, kad įvairių vietovių ar žmonių sąsajos su Lietuva - svarbus ir minėtinas dalykas.DeirYassin 11:10, 23 Kov 2005 (EET)

Kategorija "Ukrainos miestai" kažin ar čia tinka - tuo metu, kai šis miestas buvo įkurtas ir taip vadinamas nebuvo jokios Ukrainos. Gal reikėtų atskiros kategorijos "Istoriniai miestai"? Analogija - Karaliaučius - negi priskirsime jį prie Rusijos miestų? Dirgela 21:57, 23 Rugsėjo 2005 (EEST)
Ar išvis reikalingi tokie straipsniai kaip Chadžibėjus - kiek suprantu, tai tik Odesos istorijos dalis, taigi gal užtektų redirect'o? Negi ir Londonui kursime papildomus straipsnius Londinium ir Lundenwic ar panašiai? O dėl Karaliaučiaus - tai visgi Rusijos miestas, nebent griežtai pradėtume naudoti Kaliningradą dabartiniam miestui, o Karaliaučių - tik istoriniam, bet šiuo metu rodos visur naudojama Karaliaučius (kas tikriausiai yra teisinga). O šiaip kategorija Istoriniai miestai tikriausiai praverstų tokiems miestams kaip Troja, Voruta ar panašiai. knutux 08:13, 24 Rugsėjo 2005 (EEST)
Manau , tikrai užtektų redirecto. Juk pvz nelogiška skirti į atskirus straipsnius Biškekas ir Frunzė. --Pixas 18:30, 24 Rugsėjo 2005 (EEST)