Aptarimas:Cannabis ruderalis

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar verta skaidyti į atskiras rūšis straipsnius apie kanapes? Visur ši informacija pateikiama bendrai. Istorijoje jos bendrai aprašomos. Botanikai irgi per daug nesivargina jas skirti labai. Beto Cannabis Ruderalis ne visi genetikai pripažista kaip atskira rušį. Jie laiko tai kaip sulaukėjusią Cannabis Sativa, tai daugiau porušis nei rušis. Plius Cannabis Ruderalis yra iš Sovietų Sąjungos kilęs pavadinimas. Plačiau ruderalis vadinama spontanea. Tik vienas ruderali išskirtinumas yra - tariama, kad žydėjimo periodas nepriklauso nuo šviesių ir tamsių valandų santykio paroje. Su Cannabis Indica irgi panaši situacija. Norite ir kokių drugelių porušius atskirai išvardint vine dėl to, kad jų ūsai truputi kitokie?

Mano siūlymas "nesitaškyti" iki tokio smulkumo, neišradinėti dviračio ir viską palikti bendrame straipsnyje, kurį pati reikia išdirbti.

O dabartinis straipnis dar ir labai netikslus yra.

Kanapė 00:38, 2007 Sausio 12 (EET)

Nereikia smulkinti, kadangi tėra tik viena rūšis - sėjamoji kanapė (Cannabis sativa), o kitkas - jos porūšiai, ssp. indica, ssp. ruderalis. Algirdas 08:17, 2007 Sausio 12 (EET)
Pritariu. Kanapė 10:42, 2007 Sausio 12 (EET)