Aptarimas:Atalyja

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

O kur ten Atalyjos kūryboj tie indų muzikos elementai? Perklausiau abu albumus ir nieko indiško ten neišgirdau. * Hugo ¿díme? 23:27, 2008 lapkričio 8 (EET)

Bet kuriuo atveju, klausa - ne šaltinis. Straipsniuose apie muziką visada patartina stilių nurodyti remiantis gana patikimu šaltiniu. O jei tokių neatsirastų (na, bent vienas žodis kokio laikraštėlio žinutėje apie koncertą) - metas suabejoti reikšmingumu... --Martynas Patasius 00:34, 2008 lapkričio 9 (EET)

Na, pasirodo šaltinyje http://www.music.lt/?news;id.2813 minima ir indiška muzika grupės repertuare. Bet visvien įdomu būtų sužinot kurioj čia dainoj ją atrado... * Hugo ¿díme? 00:46, 2008 lapkričio 9 (EET)

Pirmame albume naudojame net du indiškus instrumentus - tablą (10-12 dainos), ir tampūrą (12 daina); pastaroji neabejotinai indiško kolorito. Antrame albume griežia indų bambukinė fleita - bansuris (2, 4, 6, 12 dainos). Būsimajame 3-me albume vėlgi bus gausiai nudojama bansuris ir tabla. Instrumentinė kompozicija „Doblitutėlis“ - sukomponuota indiško filmi stiliaus tradicija, tuo tarpu paskutinė 3-iojo albumo daina „Rūta žalioj“ - su akivaizdžiom aliuzijom į klasikinį hindusthani (Šiaurės indijos) stilių. Eirimas 02:30, lapkričio 09.

Ei, įdėkit kas nors iliustraciją, kas mokate. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Eirimas (aptarimasindėlis)


Dėkui už išsamų atsakymą. Nuotrauką visų pirma reikia įkelti (žr. meniu kairėj pusėj "įkelti failą"). Kadangi kaip suprantu pats esate grupės narys, tai turbūt bus nesunku gauti paties ar kokio kito pažįstamo žmogaus darytą, nuotrauką, bet ši turi atitikti GFDL licenziją (t.y. jai negalios autorinės teisės ir ji galės būti laisvai platinama). Jei stinkate su šia licenzija, tuomet įkeldamas nuotrauką komentare nurodykite autorių ir licenziją {{GFDL}}. P.S. beje, labai graži muzika, net negalvojau, kad Lietuvoj tokios muzikos sukuriama :) * Hugo ¿díme? 11:23, 2008 lapkričio 9 (EET)

Ačiū, Algirdai, už puikią Viekšnių koncerto nuotrauką. Eirimas 14:24 2008 Lapkričio 09