Aptarimas:Artūras Zuokas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Manau šiame straipnyje gerokai vienašališka ir "anti" informacija. Pvz. Zuokas tikrai pagarsėjo ne galimais ryšiais su Rubicon, o visų pirma kaip jaunausias meras pasaulyje bei Vilniuje iškėlęs daug naujų, progresyvių, o tuo pačiu ir diskutuotinų idėjų. Didžiausias manau jo pagarsėjimo veiksmas buvo orandžiniai dviračiai. -Dezius-al

Tai nėra anti informacija, o reali info. kuo jis garsus (abonento ir Rubicon skandalai) ir kaip jis įtakojo Lietuvos politiką (dėl liberalų skilimo). Jūsų pateiktoji info. pvz. dėl progresyvumo abejotina kaip ir dėl jaunumo, o jau nekalbant apie oranžinių dviračių totalią nesėkmę, manau jis daugiau pagarsėjo ne dviračiais (kadangi tai subjektyvu to taip pat nereik rašyti), o savo skandalais. Prašome netrinti informacijos ir „negražinti“ Artūro Zuoko biografijos. --Atlantas 08:13, 27 Birželio 2006 (EEST)
Nežinau kur gyveni tu, tačiau aš gyvenu Vilniuje ir Zuoką tikrai sužinojau ne iš abonentinio skandalo. Manau minimum, tai buvo jaunausio žmogaus tapimas Meru, o paskui dar ir oranžiniai dviračiai po kurių Zuoką žinojo visa Lietuva. Faktas, kad oranžiniai jam taip pat garbės nepridėjo. Man panašu, kad per Wikipedia bandai asmeninę panieką išreikšti ir tiek. Minėjimas, kad dalyvavo pastaruosiuose skandaluose turėtų būti, tačiau ne esminiame punkte kur pristatomas Meras. Be to nemaža dalimi klausimu dar vyksta tyriai ir teismai nebaigti, todėl vienareikšmiškai tikrai negalima būtų įvardinti. Privalomai turėtų būti minima, kad yra išteisintas daugeliu kalusimu, tačiau prokurorai teikia apeliacijas. -- Dezius 11:13, 27 Birželio 2006 (EEST)
Tau matyt neteko susidurti su Lietuvos teismais ir jų sprendimais :) Tai kažkiek primena terminą "vor v zakone". Dirgela 21:48, 27 Birželio 2006 (EEST)
Straipsnio ižangoje neturetu buti "Pagarsėjo abejotinais verslo sandėriais ir ryšiais su įmonių grupe „Rubikon Group“, sis straipsnis kvepia šališkumu, reiktų ji paredaguoti ir pasverti visus Zuoko darbus ir veiklos aspektus...User:Xportas
Aš nuo pat gimimo gyvenu Vilniuje, ir man visiškai vienodai ar jis mano miesto meras ar ne. Visos televizijos ne vieną savaitę rodė jo abonento skandalus ir teismus dėl ryšių su Rubikonu, visokių abejotinų balsavimų ir pan. dalykus. Atlikti pataisymai buvo šališki, jie panaikino visus jo neigiamus biografijos bruožus, siekiant pateikti Zuoką kaip idealų merą. --Atlantas 00:34, 28 Birželio 2006 (EEST)
Netiesa, nes aš tik pradžioje paistymus pakeičiau į kur kas normalesnį tekstą. Skilties apie Abonento skandalą tikrai netryniau, nes čia išties yra faktas, kad seimo komisija ir žurnalistai svarstė (nors teismas neįrodė). ----Dezius 10:56, 28 Birželio 2006 (EEST)

Diskutuotini teiginiai[redaguoti vikitekstą]

Pagarsėjo abejotinais verslo sandėriais ir ryšiais su įmonių grupe „Rubikon Group“. Dėl Zuoko veiklos jo vadovaujama Liberalų ir centro sąjunga neteko populiarumo, iš jos pasitraukė dalis politikų, kurie sukūrė Lietuvos liberalų sąjūdį.

Pradžioje paliktini tik bendro pobūdžio teiginiai, kurie yra plėtojami tolesniuose sakiniuose. Nesant bendro pob. sakinių išaiškinimo tolesniame tekste, straipsnis lieka neužbaigtas. --Ooom 22:57, 27 Birželio 2006 (EEST)

Galima jų vietą pakeisti, tačiau teismai ir visi kiti skandalai turėtų būti paminėti. --Atlantas 00:34, 28 Birželio 2006 (EEST)
Siūlau rašyti tekste ginčytinus teiginius tik su patvirtinančiomis nuorodomis į kitus psl., tokiu būdu patvirtinant faktiškumą, kaip tai daroma kitose Vikipedijose. Tiesa, gali būti sunkumų, kadangi lietuvišku svetainių nėra tiek daug ir visus TV nuskambėjusius faktus bus sunku tokiu būtu patvirtinti.--Atlantas 12:18, 28 Birželio 2006 (EEST)

Pagarsėjo abejotinais verslo sandėriais[redaguoti vikitekstą]

Konkretūs sandoriai straipsnyje neminimi. --Ooom 22:57, 27 Birželio 2006 (EEST)

Skandalingi teismai dėl ryšių su Rubikonu - [1], [2] ir tokių spaudos straipsnių galima rasti nemažai. --Atlantas 00:34, 28 Birželio 2006 (EEST)

Dėl Zuoko veiklos jo vadovaujama Liberalų ir centro sąjunga neteko populiarumo[redaguoti vikitekstą]

Konstatuojamas priežastinis ryšys. Įrodymai neminimi. --Ooom 22:57, 27 Birželio 2006 (EEST)

O kokių įrodymų dar reikia? Kelis mėnesius žiniasklaida tąsėsi su prezidento nepasitikėjimo Uspaskichu ir Zuoku klausimu, Zuokas buvo pagrindinis "abonento" skandalo herojus, t.y. buvo siejamas su beviltiška korupcija, iki šiol tebešnekama apie jo "genialius" projektus su Rubikonu, kai dar nepradėjus statybų išperkami bilietai, o konkursas dėl tos paslaugos nerengiamas, apie tai kaip Rubikonui kažkodėl už savivaldybės užsakymų vykdymą mokama ne pinigais, bet sklypais. Ar neužtenka sveiko proto suprasti, kad tai neprideda nei jam nei jo vadovaujamai partijai populiarumo?Dirgela 06:27, 29 Birželio 2006 (EEST)
Jeigu kas nors stebėjo Liberų partijos reitingus turbūt atkreipė dėmesį, kad jie stipriai smuko dėl Zuoko skandalų dėl ryšių su Rubikonu. Per įvairias TV buvo pasisakoma kodėl ir dėl kokio asmens skilo partija. Skilimas būtent ir įvyko, kad neapsikentę Zuoko skandalų (ir prarandamo populiarumo), nusprendė kurti naują partiją, nepavykus Zuoką pašalinti iš partijos vadovo posto. --Atlantas 00:34, 28 Birželio 2006 (EEST)
Jeigu kas nors studijavo tikimybių teoriją, tai puikiai žino, kad visada yra tikimybė, kad du įvykiai gali vykti vienu metu, net jei jie nėra susiję. Nemanau, kad įmanoma tiksliai įrodyti, kad dėl Zuoko veiklos kito reitingai. Be to, reitingai krito ne Zuokui atlikus vieną ar kitą veiksmą, o tik kilus skandalams. Taigi galima nebent atsargiai teigti, kad "reitingai krito kilus skandalams" ar pan. knutux 08:20, 28 Birželio 2006 (EEST)
būtų gerai nesinaudot mokslo sąvokom pagrįsti savo su tuo mokslu nesusijusią nuomonę. --78.60.14.188 16:52, 16 sausio 2011 (EET)[atsakyti]
Na čia jau labai atsargus požiūris :), logiška gi juk išvadą padarė televizijos, kad kai Zuokas "įklimpo" į skandalas, jo partija prarado populiarumą. Beje, analogiškas dalykas nutiko ir su Darbo partija, kai Uspaskichas įsivėlė į skandalus. --Atlantas 12:08, 28 Birželio 2006 (EEST)

surengė fiktyvią savo interpeliaciją[redaguoti vikitekstą]

Fiktyvumo įrodymų tekste nėra. --Ooom 22:57, 27 Birželio 2006 (EEST)

Na įrodymų nėra, bet ten buvo politinis manevras (labai detaliai paaiškintas TV). Jie padarę priešlaikinę fiktyvią interpeliaciją, kurią "atrėmė", nes tada vėliau interpeliaciją bus galima rengti tik po tam tikro laiko. --Atlantas 00:36, 28 Birželio 2006 (EEST)
Čia irgi galima būtų pasirinkti neutralesnį stilių, pvz, "atliko politinį manevrą, kuris vertinamas kaip fiktyvi interpeliacija siekiant išvengti atstatydinimo" ar pan. knutux 08:20, 28 Birželio 2006 (EEST)
Pritariu, galima "griežtus" sakinius perrašyti neutralesniu stiliumi. Tiesa, jie buvo ne mano rašyti.--Atlantas 12:23, 28 Birželio 2006 (EEST)
Šitą "manevrą" galima drąsiai vadinti fiktyviu. Interpeliacija organizuojama, kai norima "nuversti" merą ar vyriausybę. Todėl situacija, kai interpeliaciją organizuoja neva norimo nuversti asmens šalininkai yra akivaizdžiai fiktyvi. Taip pat kaip bandymas ką nors pavogti iš savęs vadinamas fiktyvia vagyste :) Dirgela 06:32, 29 Birželio 2006 (EEST)

Kiek man žinoma, šią žiemą, po socialdemokratų frakcijos atstovų kreipimosi į teismą, šis patvirtino Zuoko surengto interpeliacijos svarstymo neteisėtumą. Tiesa, per vėlai, Zuoko kadencija jau buvo praktiškai pasibaigusi. ghoul 14:05, 07 Sausio 2007 (EEST)

leido Zuoko šalininkams įteisinti tolesnį Zuoko buvimą mero poste[redaguoti vikitekstą]

Kas norima pasakyti tokiu nemoksliniu stiliumi? --Ooom 22:57, 27 Birželio 2006 (EEST)

O kas čia neaiškaus, Zuoko šalininkai leido savo lyderiui likti mero poste ilgesnį laiką, išvengiant rimtos interpeliacijos (padarę priešlaikinę, kurią "atrėmė", nes tada vėliau interpeliaciją bus galima rengti tik po tam tikro laiko). --Atlantas 00:34, 28 Birželio 2006 (EEST)

Prezidentas Valdas Adamkus pareiškė nepasitikėjimą konfliktuojančiais politikais V. Uspaskichu ir A. Zuoku.[redaguoti vikitekstą]

Toliau pateikiu nuorodą, kurioje yra gegužės 30 dienos Prezidento kalba. Kur Jūs matote, kad ten būtų pareikštas nepasitikėjimas? Manau ten daugiau kalbama apie principinius dalykus. Be to manau daugiau sustabdymui turėjo įtakos žiniasklaidos informacija, nei prezidento kalba. [3] ----Dezius 10:56, 28 Birželio 2006 (EEST)

Žiniasklaidoje tikrai minėta, tačiau aš nesu įsitikinęs ar čia tas V. Adamkaus pranešimas, jei tas, tai sutinku su jumis. Siūlau rašyti tekste abejotinus teiginius tik su patvirtinančiomis nuorodomis į kitus psl.--Atlantas 12:16, 28 Birželio 2006 (EEST)
Tiesa, tai kodėl jis atsistatydino tada iš partijos pirmininko posto, jei nebuvo minėtas kažkaip nesueina galai. Manau jūsų pateiktoje nuorodoje yra tik pranešimo dalis, o ne jis visas. --Atlantas 15:12, 30 Birželio 2006 (EEST)
Kaip gali valstybės vadovas (Prezidentas Valdas Adamkus) pareikšti nepasitikėjimą savivaldybės vykdomosios valdžios institucijoms?
Valstybė ir savivaldybė yra atskiros politinės valdžios šakos ir susijusios tik tiek, kad pirmoji gali deleguoti tam tikras funkcijas, antroji prisiimti jas vykdyti; susitarti dėl mokesčių rinkimo, pervedimo etc. Rinkimai, valdžios formavimo, atskaitomybės klausimai vyksta atskirai; Prezidentas neskiria mero, tad vargu ar gali reikšti "nepasitikėjimo votumą".
Nesileiskime būti klaidinami Prezidentūros neišmanėlių, patarinėjančių populistikos (vietoj politologijos) klausimais, bet ignoruojančių politikos mokslų teoriją. --Ooom 19:51, 30 Birželio 2006 (EEST)
O gal geriau nesileiskime klaidinami Zuoko ir jo gudruolių kompanijos - nepasitikėjimą Zuoku galiu pareikšti ir aš, tačiau kaipsakant šuns balsas į dangų neina :) Tuo tarpu autoritetą visuomenėje turinčio žmogaus pareiškimas yra žymiai svaresnis ir morališkai reikšmingas. Suprantu Zuoko susierzinimą dėl to, tačiau tai neturi nieko bendro su valdžios institucijų sąranga - Adamkaus pareiškimas apeliavo į sąžinę, todėl Zuoko atveju ir atsimušė kaip į sieną ir išsisukinėjimus apie savivaldos esmę ir prasmę. :) Dirgela 06:53, 1 Liepos 2006 (EEST)

Vilniaus savivaldybės nariams ketinant paskelbti Zuokui interpeliaciją, Zuokas, pasinaudodamas tuo, kad posėdyje[redaguoti vikitekstą]

Ar taip buvo manau teismas išaiškins. Mano požiūriu ten Zuokas gudriai tiesiog sužaidė, nes Masiulis pateikė juk patį tekstą administracijai (bent Spaudos klube pačio Masiulio buvo taip išaiškinta). Vargu ar galima tai būtų rašyti. ----Dezius 10:56, 28 Birželio 2006 (EEST)

Protestuodami prieš tai liberalcentristų partneriai Seimo opozicijoje ir Vilniaus savivaldybėje konservatoriai nusprendė sustabdyti susitarimą dėl bendradarbiavimo sostinės valdžioje. Konservatorius Kęstutis Masiulis atsistatydino iš Vilniaus vicemero pareigų[redaguoti vikitekstą]

O masiulis kartais atsistatydino ne todėl, kad jis pareiškė, jog jam aišku kas yra abonentas? O konservatoriai iš koalicijos pasitraukė tik po interpelaicijos? Ar aš klystu? --Dezius 2006-06-29

Man rodos Masiulis atsistatydino dėl jo nesutarimų ir Zuoko abonento skandalo ir vėliau prasidėjo teismai, dėl šmeižto, kuriuos Zuokas pralaimėjo ...
Prašau nenagrinėti taip detaliai, nes tai nėra kažkokie apsurdiški faktai. Ir išvis siūlau nuimti ginčytinumo žymę, nes, mano požiūriu, ši diskusija nelabai vaisinga, kaip įrodynėti akyvaidžius faktus, tarkim dėl reitingų kritimo, kurie ir taip logiški, kad kai partija ar jos lyderis įklimsta į skandalą jos reitingai mažėja. Siūlau Dedziui labiau sekti Lietuvos politinį gyvenimą, kadangi kiekvieno įvykio nepatvirtinsi nuododa į interneto psl. Beje, įdėjau nuorodą dėl naujosios pastraipos, kad nekiltų abejonių. --Atlantas 15:12, 30 Birželio 2006 (EEST)

Angliškoj versijoje parašytą apie Ig Nobel premiją Gal ir šiame straipsnyje vertėtų tai paminėti?

„Later that year(2011) he was awarded an Ig Nobel Peace Prize for "demonstrating that the problem of illegally parked luxury cars can be solved by running over them with a tank".[8][9] “


--213.159.34.91 17:26, 7 vasario 2012 (EET)[atsakyti]