Aptarimas:Antanas Smetona

Page contents not supported in other languages.
Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Šis straipsnis yra tapęs savaitės straipsniu.


 Kodėl A.Smetona pabėgo, o ne pasitraukė? 

Kodėl kai kurie duomenys lentelėje apie Antaną Smetoną užslėpti? Jie matomi tik redaguojant tekstą. Jei įmanoma padarykit juos matomus. Pvz. lentelėje nesimato kada prasidėjo ir baigės antras A. Smetonos prezidentavimo laikotarpis, nors tai ir yra įtrauktą į lentelę (kai redaguoji matosi). --Jurgisv 18:06, 2008 rugpjūčio 19 (EEST)

Reikia apjungti Mindaugo II ir Smetonos valdymo lentelėje, kaoip ir kituose pasaulio vikipedijos puslapiuose. Siūlau kur postas sukurtas įrašyti Mindaugą II o kur po antros kadencijos kur Parašyta Algirdas Brazauskas rašyti Antanas Merkys. Vienu žodžiu įrašyti viską taip, kad skaitytojas nepertraukiamai galėtų peržiūrinėti laisvai per valdovų ir vadovų puslapius iš eilės kaip ir būna realiai. Antanas Smetona po Mindaugo ėjo tai kodėl bijome prieš Antaną Smetoną rašyti Mindaugą II o po antros kadencijos pabaigos Antaną Merkį ir kitus faktinius Lietuvos prezidentus taip kaip iš tiesų buvo? Ar tai nedaroma meškos paslauga Lietuvos Istorijai? -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Darius Steponas (aptarimasindėlis) 16:09, 2009 balandžio 23 (EEST)

Ne prezidentai, tokie kaip Mindaugas II, čia neturėtų būti įplakti. --Homo 16:18, 2009 balandžio 23 (EEST)

Tada siūlau sukurti grafą faktinis vadovas ir Sudaryti nepertraukiamą vadovų grandinę. -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Darius Steponas (aptarimasindėlis) 16:25, 2009 balandžio 23 (EEST)

Tada prieš Smetoną turės eiti Oberostui vadovavęs princas Leopoldas Bavarietis, o po jo antros kadencijos - Dekanozovas. Juk nei Mindaugas II, nei Merkys jokios valdžios faktiškai neturėjo.
O iš tikrųjų prieš Smetonos pirmąją kadenciją tikrai turi būti parašyta „Postas sukurtas“, po antrosios - „Antanas Merkys (laikinai ėjo pareigas)“. --Martynas Patasius 23:39, 2009 balandžio 23 (EEST)


Straipsnyje parašyta "1926 m. gruodžio 17 d. vienas karinio valstybinio perversmo vadovų. 1926 m. gruodžio 17 d. paskelbiamas Lietuvos Respublikos Valstybės Vadu, gruodžio 19 d. išrinktas prezidentu".

Kaip galėjo būti per 2 dienas demokratiškai išrinktas? Reikia rašyti "pasiskyrė" gal? -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Vaisvila (aptarimasindėlis) 14:14, 25 spalio 2009 (EEST)[atsakyti]

O kas sako, kad išrinktas jis buvo demokratiškai? Ne, jis buvo išrinktas nedemokratiškai, o turbūt nebūtų klaidinga pasakyti ir kad neteisėtai. Seimo nariai neturėjo galimybės laisvai balsuoti už labiau patinkantį kandidatą, bet, kaip bebūtų, jis buvo išrinktas, o ne paskirtas. --Martynas Patasius 19:34, 25 spalio 2009 (EET)[atsakyti]

Apdovanojimai[redaguoti vikitekstą]

Kodėl nepažymėti prezidento apdovanojimai(įvertinimai).Kurie aiškiai matosi ant nuotraukos,Vyčio kryžiaus ordinas,Vytauto didžiojo ordinas su aukso grandinę, Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordinas. Leopoldo pirmojo ordinas Belgija.Trijų žvaigždžių ordinas Latvija.Baltosios žvaigždės ordinas su aukso grandinę Estija.Baltojo liūto ordinas Čekoslovakija,Čekija.Švento Maurikijaus ir Lozario ordinas Italija.Prancūzijos legiono didžiojo kryžiaus ordinas.Erelio kryžiaus ordinas Estija.Baltosios rožės dydisis kryžius Suomija.Šie ordinai teikiami ir dabar-- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo Gerietis1 (aptarimasindėlis)

Dėl skautavimo[redaguoti vikitekstą]

Kodėl ištrynėte sakinį "Skautų organizacijos šefas"? Jis iš tikrųjų buvo Lietuvos Skautų organizacijos šefas, pasigooglinkit ;) JustPamelo (aptarimas) 16:37, 24 balandžio 2023 (EEST)[atsakyti]