Pereiti prie turinio

Aptarimas:Ananda Marga

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Lietuviškoje Vikipedijos versijoje visiškos nesąmonės, jokių nuorodų ar pagrįstų įrodymų, kliedesiai paimti iš KGB archyvų...

Žemiau pateikta informacija iš Indiškos Wikipedijos puslapio: Nuoroda


Anand Marg (hindi: Anand Marg) (Rash Saadat), oficialiai Anand Marg Pracharak Singh (Saadat leidybos organizacija), visuomeninė dvasinė organizacija, kurią 1955 m. Įkūrė Prabhat Ranjan Sarkar Jamalpur Bihare mieste. Iš esmės ši organizacija moko jogos, žinių ir evoliucijos, socialinių paslaugų ir socialinių reformų, šios organizacijos dėmesys skiriamas evoliucijai ir tarnavimui žmonijai.

1955 m. Sausio 5 d. Prabhat Ranjan Sarkar (1921–1990) Indijos mieste Bihare, Jamalpur, įsteigė „Anand Marg“ organizaciją. Organizacijos tikslas buvo atsikratyti savęs ir atsiduoti tarnauti žmonijai. Tų pačių metų kovo mėnesį buvo suformuota pirmoji ačarijų grupė. Organizacija pritaikė unikalų dvasinės ideologijos stilių ir pritraukė milijonus dvasinių lankytojų iš viso pasaulio. Ananda Marga siūlo idėjas ir mokymus per savo mokytojus (vadinamus Ačiarijai (Acharya)). Ačarai yra tie, kurie visą savo gyvenimą paskyrė gyvenimo ir visatos tikslams, kad tarnautų ir tarnautų žmonijai.