Aptarimas:2004–2008 m. Seimas

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar tikrai reikia rašyti seimo narius po du kartus - vieną kartą išskirstant į frakcijas, kitą kartą - visus kartu? knutux 09:27, 16 Spalio 2006 (EEST)

Pritariu abejonėms. Gal geriau padaryti gražią lentelę, kur vieną grafą skirti frakcijos santrumpai (frakcijas išvardinti sąrašu atskirai) ir dar vieną grafą kitoms pastaboms, t.y., jei atsistatydino, pav. Balsienė, ar nuo kada yra tos frakcijos narys, nes perbėgėlių gana daug. --Lazdynas 13:16, 16 Spalio 2006 (EEST)
Gera mintis. Iš pradžių galvojau pirma surašyti frakcijų narius (su prierašu, nuo kada iki kada frakcijos narys, o gal ir Seimo narys), tada (įsitikinus, kad visi jau paminėti) bendrą sąrašą ištrinti. Galutinis rezultatas tada būtų panašus į Antrojo Seimo straipsnyje esantį (laimei, tada perbėgėlių lyg ir nebuvo). Dabar - bendrame sąraše lengviau ieškoti nario, nežinant frakcijos, lengva pridėti dar komitetus. Kita vertus, gal iš atskirų frakcijų sąrašų gali būti aiškiau, kuri didesnė, kuri mažesnė, kiek lengviau rasti narį, žinant frakciją... Peržvelgus kitų - britai ir amerikiečiai (en:108th United States Congress) rikiuoja bendrą sarašą pagal apygardas, vokiečiai (de:Liste der Mitglieder des Deutschen Bundestages (16. Wahlperiode)), italai (it:Deputati XV Legislatura) ir lenkai - pagal abėcėlę, švedai - taip ir nesupratau pagal ką, latviai (lv:5. Saeimas frakcijas) - grupuoja pagal frakcijas, čekai, rusai ir ispanai (es:VIII Legislatura de España) - lyg ir visai narių nerašo... Galiausiai - Lietuvos savivaldybių tarybų narių sąrašai rikiuoti pagal partijas. Gal dar reikės pagalvoti prieš toliau darant... --Martynas Patasius 21:14, 16 Spalio 2006 (EEST)