Aptarimas:Šnipiškės

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Gal kasnors žinot ką reiškia pats žodis "Šnipiškės"? Būtų šaunu įrašyti...

Tų kapinių paminėjimas čia nei į tvorą, nei į mietą. Visų pirma, lietuviškoje Vikipedijoje pirmiausia surašykime lituanikos objektus; antra, kurioje gi Vilniaus seniūnijoje nebuvo kokių nors kapų?; trečia, ar tos kapinės kokios išskirtinės, tarkime, kultūros paminklas ar pan.? Konsultantas 14:30, 2007 rugsėjo 15 (EEST)

Pritariu. Apskritai, manau, kad šis įrašas atsirado vien tik dėl ažiotažo sukelto dėl šių kapinių. Andrej 12:07, 2007 rugsėjo 18 (EEST)
Taip, čia aš paminėjau, būtent dėl skandalo. Ir nemanau, kad tai visiškai nevertas minėti faktas. Bet vikinautams spręsti, ar tai reikalinga. CD 14:12, 2007 rugsėjo 18 (EEST)
Tada gal verta pateikti ir daugiau informacijos: kad maždaug ¼ kapinių pakliuvo į rusų 1831 m. pradėtos statyti tvirtovės teritorija, o TSRS valdžia po Antrojo pasaulinio karo galutinai sunaikino kapines, buvo pastatytas uždaras baseinas, Sporto rūmai...? Andrej 14:59, 2007 rugsėjo 18 (EEST)
tai kad iš esmės kapinės yra Žirmūnų seniūnijos teritorijoje ir nieko bendra neturi su šiuo straipsniu žr. en:Žirmūnai Iulius 15:52, 2007 rugsėjo 18 (EEST)

Straipsnio papildymai[redaguoti vikitekstą]

Kadangi HOMO atmetė šio itin nepilno straipsnio pakeitimus, surašysiu pastabas čia:

1. Istoriniai faktai apie Šnipiškes yra prieinami, šaltiniai irgi. Pakabinta miglota (be datų!) informacija apie sinagogą (reikia tikslinti datas), bet ištrinama informacija apie 18 a. keramikos dirbtuves, kuriais garsėjo šis rajonas.

2. Ištrinta informacija apie tai, kad Šnipiškės jau 16 a. viliojo pasiturinčius vilniečius - dokumentai apie sklypų pirkimus išliko.

3. Buvo ištrinta Šnipiškėms skirta bibliografija: Kirkoras, A. H. Pasivaikščiojimai po Vilnių ir jo apylinkes. – Vilnius, 1991. – 281 Šnipiškės: Snipiszki: [iš istorijos]. – Lenk.- Iliustr. // Drėma, Vladas. Vilniaus namai archyvų fonduose. – Vilnius, 2005. – Kn. 10, p. 151-153. ir t.t.

4. Kinematografas vadinamas "menu" :] Neverta vengti tikslesnių sąvokų - juolab, Šnipiškėse iš tiesų aktyviai vyksta filmavimai. Tiesa, informacija apie juos irgi buvo ištrinta ("Sibiro ekspresas", "Sibiro auklėjimas").

5. Nors straipsnyje figūruoja "Šnipiškės mene" skiltis, informacija apie rajono tapatybės formavimui skirtas menines iniciatyvas ("Šnipiškių gatvės mozaikos dirbtuvės", "Šnipiškių raidžių ganymas") irgi buvo ištrinta.

6. Ištrynus informaciją apie 18 a. keramikos dirbtuvės, dabartiniame Šnipiškių kultūriniame gyvenime aktuali informacija apie Keramikų dienas netenka prasmės.

Jūsų keitimai buvo atmesti dėl vienos labai elementarios priežasties - tekstas buvo kopijuotas iš http://www.vilnijosvartai.lt/locations/listing/?id=101&page=history --Homo (aptarimas) 17:31, 27 gegužės 2013 (EEST)[atsakyti]