Anatolijus Timofejevas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Anatolijus Timofejevas (g. 1950 m. balandį) – buvęs Lietuvos futbolininkas, nusipelnęs Lietuvos treneris.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Būdamas gabus jaunuolis buvo kviečiamas į įvairaus amžiaus Lietuvos rinktines. Pirmas svarus laimėjimas pasiektas 1967 m., kuomet TSRS „Vilties“ taurės varžybose su Lietuvos jaunių U-17 rinktine buvo iškovoti sidabro medaliai. 1970 m. A. Timofejevas su Kauno „Atleto“ ekipa tapo Lietuvos čempionu, vėliau 1971-1972 m. žaidė Vilniaus „Žalgirio“ meistrų komandoje. 1973 m. tarnybą armijoje atliko rungtyniaudamas Lvovo SKA (Ukraina) komandoje, kuri tuomet rungtyniavo TSRS II lygos pirmenybėse.

Grįžęs iš Ukrainos 1974-1979 m. gynė Klaipėdos „Atlanto“ spalvas. 1980 m. rungtyniavo Klaipėdos „Granito“ komandoje, kurios sudėtyje antrą kartą tapo Lietuvos čempionu. Tais pačiais metais pradėjo trenerio karjerą Klaipėdos futbolo mokykloje. Jau kitais metais buvo pakviestas dirbti trenerio asistentu į „Atlanto“ meistrų komandą. 1985 m. pabaigoje „Atlantas“ iškovojo teisę rungtyniauti TSRS I lygoje. Už šį pasiekimą strategams Č. Urbonavičiui ir A. Timofejevui buvo suteikti Lietuvos nusipelniusių trenerių vardai.

1987 m. sugrįžo į Klaipėdos futbolo mokyklą, joje darbuojasi iki šiol. Su savo komandomis A. Timofejevas yra ne kartą tapęs įvairaus amžiaus grupių Respublikos pirmenybių čempionais ir prizininkais, taip pat du kartus iškovojo Lietuvos jaunių ir jaunimo žaidynių titulus.[1]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Paulius Matulevičius. Futbolo asui – sveikinimų lavina. // „Vakarų ekspresas“, 2010-04-12.