Adomo Mickevičiaus muziejus Paryžiuje

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Adomo Mickevičiaus muziejus Paryžiuje

Adomo Mickevičiaus muziejus Paryžiuje (pranc. Le Musée Adam-Mickiewicz de Paris) – muziejus, skirtas poetui Adomui Mickevičiui Paryžiuje. Muziejus išsidėstęs Paryžiaus IV kvartale, lenkų bibliotekos pastate, esančiame Šv. Liudviko saloje.

Apie muziejų[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Muziejų 1903 m. įkūrė poeto sūnus Vladislavas Mickevičius. Tai seniausias poetui Adomui Mickevičiui skirtas muziejus.[1]

Muziejaus kolekcijoje yra dokumentų, susijusių su Adomo Mickevičiaus asmenybe ir kai kuriais jo asmeniniais daiktais. Ekspozicijoje galima rasti Adomo Mickevičiaus krikšto metriką, mirties liudijimą, kandidatavimo į įvairias pareigas dokumentų kopijas, paskyrimo į Lozanos universiteto ir Prancūzijos koledžo profesoriaus pareigas. Muziejuje eksponuojama ir nemaža dalis žinomų autorių autografų.[1] Muziejuje yra poeto rankraščiai, įskaitant „Vėlinių” rankraštį, Bairono poemos „The Giaour“ vertimo rankraštį.

Muziejus yra nedidelis. Jis užima vieną lenkų bibliotekos pastato kambarį.

Ekskursijos vedamos ketvirtadienio popietę ir šeštadienio rytą pagal susitarimą. Muziejaus adresas – 6, quai d’Orléans, 75004 Paris.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. 1,0 1,1 Lenkų biblioteka Paryžiuje apie Adomo Mickevičiaus muziejų. [1]