Acerbis

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Acerbis
Pramonėsporto prekės, tekstilė
Įkurta1973 m.
Centrinė būstinėAlbino, Italijos vėliava Italija
Produkcijasportinė apranga, šalmai, pirštinės ir kt.
Tinklalapisacerbis.com

„Acerbis“ S.p.A.Italijos sporto įrangos gamintojas, įsikūręs Albino komunoje. „Acerbis“ daugiausia dėmesio skiria motociklų lenktynėms, gamina lenktyninius kostiumus, šalmus, pirštines, pečių pagalvėles ir batus. Kiti „Acerbis“ produktai yra futbolo kamuoliai bei sportinė apranga, skirta įvairioms sporto šakoms (marškinėliai, kelnės, šortai, kojinės ir kiti drabužių elementai).

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

1973 m. bendrovę įkūrė Franco Acerbis. Įmonė pradėjo savo veiklą gamindama motokroso sparnus, o vėliau išplėtė gamybą į visus termoplastinius motokroso dalių komponentus.

1975 m. buvo pagamintas pirmasis termoplastinis priedas su Acerbis prekės ženklu. 1986 m. buvo pradėti platinti „Scott“ prekės ženklo produktai.

1993 m. buvo pagamintos visos plastikinės Yamaha TT 600 dalys – pirmasis didelio darbinio tūrio motociklas, kurio gamybą patikėjo gamintojai už Japonijos ribų.[1]

1995 m. pradėti gaminti techniniai drabužiai ir aksesuarai su savo prekės ženklu. 2002 m. pradėtos gaminti hidraulinės alyvos ir dyzelinio kuro bakai (pirmasis buvo skirtas traktorių linijai). P2004 m. prasidėjo šalmų gamyba ir prekyba. 2008 m. buvo patentuota naujoji x-seat technologija, skirta visureigių motociklų balnams, o 2009 metais „Acerbis“ sukūrė pirmąją baldų priedų liniją, investuodama į naują liniją, kuri specializuojasi trečiųjų šalių baldų elementų kūrime (inžinerija ir gamyba). Tarp svarbiausių vardų, su kuriais įmonė bendradarbiauja baldų sektoriuje, yra „FontanaArte“ ir „Moroso“.

Bendrovė turi du gamybos padalinius – vieną Albino ir vieną Čekijoje bei du platinimo padalinius JAV ir Jungtinėje Karalystėje.[2] 2016 m. Superbike pasaulio čempionate „Acerbis“ rėmė Jungtinės Karalystės etapą.[3]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Cosimo Mancini, Ora la moto gialla nasce in Lombardia, in La Stampa, 7 marzo 1993
  2. ALBINOLEFFE, UBI BANCA ED ACERBIS INSIEME PER NON… FERMARSI!
  3. „Acerbis launches Official WorldSBK Riding Gear and backs Dutch Round“. Superbike World Championship. 2017-04-24. Nuoroda tikrinta 2017-06-05.