A.L.Ž.I.R. (serialas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Serialo plakatas
Žanrasdrama, istorinis
Režisierius (-iai)Aleksandras Kasatkinas[1]
VaidinaDarja Jekamasova
Jekaterina Guseva
Kirilas Pletniovas
Aleksejus Ševčenkovas
Klavdija Koršunova
Kilmės šalis Rusija
Sezonų skaičius2 sezonai (kuriama)
Trukmė51 minutės
Transliacija
Originalus laikotarpis2018 m.

A.L.Ž.I.R. (rus. А.Л.Ж.И.Р. (сериал)) – rusiškas serialas, kuris buvo filmuojamas 2018 m. Tais metais buvo sukurtas pirmasis sezonas.

Serialo pavadinimas verčiamas kaip Akmolinsko lageris (skirtas) tėvynės išdavikų žmonoms (rus. «Акмолинский Лагерь Жен Изменников Родины».

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

DĖMESIO: toliau atskleidžiamos kūrinio detalės

Stalino valdymo laikotarpiu į tėvynės išdavikų gretas galėjo patekti bet kas. Užtekdavo pavyduolio skundo ir prasidėdavo tardymai, teismai, nuosprendžiai už akių ir įkalinimas. Į lagerius ir myriop buvo siunčiami ne tik išdavyste apkaltinti vyrai, bet ir jų žmonos. Tokiu būdu lageriuose atsidūrė daugybė sovietų imperijos piliečių, kurie tapo liaudies priešais, antisovietiniais elementais ir tėvynės išdavikais. „Alžyre“ kalėjo vagilės, žudikės ir išdavikų žmonos. Po nuosprendžio jos atsidūrė Kazachstano stepėje, kurioje laukė ilgi įkalinimo metai. Net lagerio viršininkas čia buvo pervestas po to, kai buvo pažemintas pareigose. Daugiau nei aštuoni tūkstančiai moterų buvo įkalintos „A.L.Ž.I.R.`e“. Tarp jų atsidūrė maršalo Tuchačevskio sesuo, rašytojų Boriso Pilniako bei Arkadijaus Gaidaro žmonos, Bulat Okudžavos ir Majos Pliseckajos motinos ir daugelis kitų moterų. Šių moterų kaltė buvo tame, kad jos- Tėvynės išdavikų šeimų narės. Daugiausia dėmesio skiriama lėktuvų inžinieriaus žmonai Olgai Pavlovai, kuri buvo areštuota kaip išdaviko žmona, bei žinomai operos dainininkei Sofijai Ter-Ašaturovai.[2]

Veikėjai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • Olga Palvova (rus. Ольга Павлова) – aktorė Darja Jekamasova, (rus. Дарья Екамасова) – pagrindinė serialo veikėja.
  • Sofija Ter-Ašaturova (rus. София Тер-Ашатурова) – aktorė Jekaterina Guseva, (rus. Екатерина Гусева) – pagrindinė serialo veikėja.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]