Šablono aptarimas:Infolentelė albumas/spalva

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Visko kopijuoti tik tam, kad kopijuoti, nereikia; bet jei angliskas darbas geresnis (kad ir todel, kad ji kuria daugiau akiu), tai butu neprotinga nekopijuoti, po to galvoti, kaip patobulinti.

Siuo atveju angliskos spalvos yra geresnes del (a) ivairoves - lietuviskos yra panasios tarpusavyje ir nesukuria vizuolines identifikacijos, pvz., studijiniai albumai yra praktiskai tie patys kaip rinkiniai (b) suderinamumo - pvz., kodel lietuviska EP tokia bordava?

tureti savo prastesne gama tik todel, kad ji sava, nera protinga. rodos, siekiam ne tenkinti savo ambicijas, o padaryti gera enciklopedija. ASN 01:30, 2009 birželio 25 (EEST)

Bėda ta, kad niekur neparašyta, kad angliškas variantas "geresnis". Tai tik ASMENINĖ nuomonė, todėl kažką įpiršinėti kaip geresnį variantą yra gana kvailoka. Jums atrodo geresnis, man ne. Ir kas teisesnis? :) Ir kuo borinė spalva taip neįtinka? Taigi - tik asmeninė nuomonė. – Andrius // 09:10, 2009 birželio 25 (EEST)
atsiprasau, jei neaiskiai issireiskiau. taip, pasirinkimas tarp konkreciu spalvu tikrai sueina i asmenini skoni. bet spalvu gama yra ne tik atsitiktiniu spalvu rinkinys. angliskoji gama, pvz., atitinka kelis gana objektyvius kriterijus, kuriu ankstesne lietuviska gama neatitiko. nesakau, kad kitokios spalvos nei anglishkosios neatitiktu tu kriteriju - tiesiog konkreciai ta gama maziau tinka tikslui, nei lietuviska. tai galima arba tobulinti lietuviska, arba paimti angliska. anglishka paimti yra paprasciau, bet, zinoma, jei yra norinciu, galima tobulinti
kriterijus aprasiau kiek anksciau - (a) spalvos dera tarpusavyje (ir, prideciau, dera prie wikipediojs nerekiancio tono) (b) padeda vien is spalvos identifikuoti albumo tipa - vienas blokas yra studijiniai (ir atmainos), kitas rinktiniai (ir atmainos), treti soundtrackai, ketvirti coveriai ir pan... tuo tarpu ankstesne lietuviska gama, deja, yra tiesiog ivairios spalvos. ja turbut galima istobulinti, jei norima tureti unikaliai sava gama - man asmeniskai atrodo, kad nereikia isradineti dviracio... ASN 17:31, 2009 birželio 25 (EEST)
borine spalva netinka tik tuo, kad labai ryskiai skiresi nuo kitu spalvu, kurios siaip jau derejo tarpusavyje. ASN 17:33, 2009 birželio 25 (EEST)
Tai kad ankstesnės spalvos turėjo tą pačią "blokų sistemą" ir gana gerai skyrėsi. Jei jums taip neatrodė, drysčiau pasiūlyti arba susikalibruoti monitorių, arba įsigyti kokybiškesnį. Nes, užmušk, man buvusioje versijoje viskas išsiskyrė taip, kaip kad jūs aprašėte :) Tiek to, bevertė diskusija, pasitraukiu. – Andrius // 17:54, 2009 birželio 25 (EEST)