Pereiti prie turinio

Šablono aptarimas:Glžk

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Šablonas kol kas juodraštinis. Jame 1-uoju parametru numatyta artimiausia vakaruose gel. stotelė, 2-uoju – straipsnyje aprašoma, 3-uoju – artimiausia rytuose esanti, o 4-asis ir 5-asis palikti išsišakojimams. Tačiau kol kas nelabai gražiai šablonas beatrodo. Be to, galbūtų ant paties paveiksliuko vertėtų užrašyti „Geležinkelio ruožas“, o ne virš jo kaip dabar. Gal net vertėtų numatyti pirmuosius du parametrus ilgojo ruožo pavadinimui, pvz., prie Palemono pirmuoju parametru būtų Kaunas, 2 Vilnius (ant paveiksliuko matytųsi „Geležinkelio ruožas KaunasVilnius), 3 Amaliai, 4 Karčiupis ir pan. Šabloną sukūriau prieš pusantrų metų, bet jo niekam neprireikė, gal ir dabar nereikia ;) CD 09:14, 2009 rugpjūčio 26 (EEST)

Gal ir geras, tik reikėtų nors kiek sumažinti, padaryti kompaktiškesnį, nes nu tikrai baisu jau žiūrėt į kai kurių gyvenviečių straipsnius - gyvenvietės infolentelė + navigacija + kirčiavimas + demogafija + geležinkelis = šablonų rinkinys... Hugo.arg 16:01, 2009 rugpjūčio 27 (EEST)

Pakeičiau truputi šabloną, kad nerodytu 4 ir 5 parametrų jai nėra nurodytos stotys Justass 16:42, 2009 rugpjūčio 27 (EEST)

Galima padaryti gražia maršruto lentelę kaip čia en:Wikipedia:Route diagram template pagal [[1]], tik matyt reiktu suskirstyti mažesniais geležinkelio ruožais Justass 17:08, 2009 rugpjūčio 27 (EEST)

Ties Gudžiūnų GS tragiškai atrodo ;) Route diagram template atrodo neblogai, bet tikriausiai sunkiai padaryti... CD 17:10, 2009 rugpjūčio 27 (EEST)

Nieko sudėtingo, tik tektu sukurti daug papildomų šablonų kiekvienam simboliui. Problema, kad tas šablonas geležinkelį vaizduoja tik vertikalioje plokstumoje, o Lietuvoje vis tiek žinome kur koks miestas randasi ir esam įpratę galvoti dešinė-kairė, viršus-apačia sampratomis. Kitas variantas būtu pačiam nusipiešti geležinkelio ruožo linija kaip ji vingiuoja, be jokio žemėlapio (pvz.: Klaipėda-Šiauliai, ar Vilnius-Tumantas) ir šablone sudėti stočių pavadinimus ir kintamąjį kuris paryškintų reikiamą stotį, bet čia aš jau nepadėsiu nes su piešimų problemos :) Justass 17:48, 2009 rugpjūčio 27 (EEST)
Aš tai manau, kad užtektų paprastos nedidelės lentelės (panašios į valdovų sukcesijos šabloną) su kokiu geležinkelio paveiksliuku, linijos pavadinimu, stotelė į kairę, į dešinę ir viskas. O tą anglišką šabloną nebent pačiai linijai (kurios deja dar neaprašytos) būtų galima naudoti, nes gyvenvietei tikrai per didelė. Hugo.arg 18:14, 2009 rugpjūčio 27 (EEST)

Sudėjau viska į lentelę, kad neišsimėtytu po puslapį, skyriaus pavadinima irgi i lentelę perkėliau, nes jai netelpa į puslapį kaip Gudžiūnų GS (gyvenvietė), kad nebūtu pavadinimas viršuje, o pati lentelė puslapio apačioje. Justass 13:44, 2009 rugpjūčio 28 (EEST)

Manyčiau, estukai visai neblogą šabloną sumanė: [2] CD 09:23, 10 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

Jeigu niekas neprieštaraus, tai žadu artimiausiu metu perdaryti šį šabloną, kadangi tos raidės nesimato dabartiniame šablone, kuris ir taip suspaustas kaip niekad.--Zygimantus (aptarimas) 16:32, 1 birželio 2016 (EEST)[atsakyti]
Gal verčiau perdaryti naudojant {{BS}} ir susijusius šablonus? Viz. Marijampolė#Susisiekimas, IMO atrodo labai gerai, ir galimybės plačios :) Powermelon (aptarimas) 16:54, 1 birželio 2016 (EEST)[atsakyti]

Svarbu nepersistengti, nes gyvenviečių puslapiuose ir taip jau „pešasi“ krūvos lentelių. Toks kaip Marijampolės str. atrodo visai neblogai, bet pavyzdys en.wiki – grėsmingas. Hugo.arg (aptarimas) 16:56, 1 birželio 2016 (EEST)[atsakyti]

Sutinku. Gyvenvietėms veikiausiai pakaktų po vieną artimiausią stotį visomis kryptimis (taip, kaip dabar). Stočių-transporto mazgų straipsniuose galima ir išsiplėsti. Powermelon (aptarimas) 17:06, 1 birželio 2016 (EEST)[atsakyti]