Vikiprojekto aptarimas:Savaitės iniciatyva/Archyvas/2005–2010

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Vanitas vanitum[redaguoti vikitekstą]

Padarykime savaitės iniciatyviausio skydelį/ordiną, suteikiamą kiekvienos savaitės pabaigoje parašiusiam / sutvarkiusiam daugiausia straipsnių savaitės iniciatyvos tema :) Galima net ir du, vieną tam kuris tvarkė ar pabaiginėjo, ir kitą tam, kuris pats daugiausiai parašė. :) Nomad 14:21, 16 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Šiaip vieno ordino skyrimas gali būti per sudėtingas reikalas, gal geriau ten kur tos savaitės rezultatai, parašyti tokią kaip padėką labiausiai prisidėjusiems (tai gali būti vienas ar du ar daugiau vartotojų, labiausiai prisidėjusių prie iniciatyvos) - išvardinti vardus abėcėlės tvarka (neskirstant kuris šiek tiek daugiau kuris mažiau prisidėjo). Nors ordinai irgi gražu :) knutux 15:04, 16 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Klausimas ne į temą: kas tas "Vanitas Vanitum"? Vikte

"Tuštybių tuštybė" lotyniškai:) Dirgela 06:40, 2 Birželio 2006 (EEST)

Ačiū, kad patenkinai mano smalsumą :)

Beje, gal kas patenkins ir mano smalsumą?.. Kodėl Vikiordinų laipsniai sulaipsniuoti atbulai (1-as laipsnis žemiausias, 3-ias - aukščiausias)? Palyginkite su Lietuvos valstybės apdovanojimai. --rencas 21:25, 2009 balandžio 2 (EEST)
Elemetaru, aukščiausias apdovanojimas - III-o laipsnio ordinas. ;) Mefisto215 21:31, 2009 balandžio 2 (EEST)
Tai kad Lietuvos ordinų sistemoje aukščiausias laipsnis yra Didysis kryžius (1-ojo laipsnio ordinas), žemiausiasias - Riterio kryžius (5-ojo laipsnio ordinas)... --rencas 17:43, 2009 balandžio 3 (EEST)
Tai čia ne Lietuvos ordinų sistema. :P Mefisto215 20:16, 2009 balandžio 3 (EEST)

alternatyvi savaitė[redaguoti vikitekstą]

Gal reikėtų alternatyvią biologijos savaitę išskirti į atskirą puslapį, nes dabar biškį persikrauna viskas informacija, sunku susigaudyt.Dirgela 21:06, 18 Rugsėjo 2005 (EEST)

nauja savaitės iniciatyva[redaguoti vikitekstą]

gal kas galėtumėt pakoordinuoti vieną savaitės iniciatyvą, kažkaip nebespėju prieit prie to reikalo, vėliau perimčiau atgal.Dirgela 08:33, 28 Rugsėjo 2005 (EEST)

Siulau skubos tvarka suformuluoti arba išversti iš angliškų Vikipedijoje yra etiketo taisyklės Gediminas Vaišvila 12:40, 28 Spalio 2009 (EEST)

Dėl būtinų straipsnių savaitės[redaguoti vikitekstą]

Taip pagalvojau, kad būtinų straipsnių savaitėje reiktų kažkaip komandiškiau dirbti - susiskirstyti kažkaip temas, kad kiekvienai sričiai vienas žmogus paruoštų bent pradinį variantą būtinų straipsnių, po to jau kiti pildytų? Nes kitaip gausis, kad neaišku net nuo ko pradėti. 12:39, 27 Spalio 2005 (EEST)

Dėl neformalaus iniciatyvų vertinimo[redaguoti vikitekstą]

Kaip manote, gal verta daryti šiokį tokį kiekvienos iniciatyvos vertinimą, jkai kiekvienas dalyvis ar stebėtojas pasibaigus iniciatyvai būtų skatinamas pasisakyti, kas buvo blogai, o kas per silpnai tą savaitę - būtų geras pagrindas tobulėjimui? Tik nežinia kokia forma tai išeitų efektyviai padaryti. knutux 07:55, 9 Lapkričio 2005 (EET)

Toks vertinimas galėtų būti ankstesnių iniciatyvų skyrelyje. Ten būtų galima spręsti ir ką toliau daryti su iniciatyvos rezultatais. Dirgela 06:14, 11 Lapkričio 2005 (EET)

Savaitė buvo skirta Pagalbai tvarkyti, tačiau vis dar liko tragiška navigacija po pagalbos puslapius.
Gal ne taip baisiai, tiesiog turiu omenyje vidinę navigaciją - galimybę intuityviai ir greitai pasiekti kitus pagalbos puslapius iš bet kurio pagalbos puslapio... Dar vakar klaidžiojau po juos ir net žinodama, kad yra reikalingas puslapis, sunkiai iki jo dasikasdavau.... --JonasS 08:26, 21 Gruodžio 2005 (EET)

Nelabai suprantu kas trukdo tvarkyti navigaciją :) Juk savaitės iniciatyva skirta būtent tam, kad kuo daugiau dalyvių įsitrauktų į tam tikros temos tvarkymą ir tobulinimą. Dirgela 09:17, 21 Gruodžio 2005 (EET)
Tai ne toks paprastas dalykas - reikia vienu metu kitaip perdaryti (perstruktūrizuoti) daugelį puslapių -- prieš tai dar gerai viską suplanavus (pasibraižius puslapių planelį). Ir dar visa tai padaryti tuo metu, kai pakeitimų/atstatymų nedaro kiti. Vienintelė kylanti mintis - sukurti pagalbos puslapių kopiją, ją sutvarkyti, o po to užkrauti atgal (tuo metu "užrakinus" esamus puslapius). Tada vėl leisti kitiems tobulinti. Antra problema, kai kuriems nauja struktūra (ar kieno nors veikla/iniciatyva) gali tiesiog nepatikti.
Mintis dėl struktūros teisinga, aš pats kažkada bandžiau ją dėlioti - rezultatas yra Wikipedia:WikiProject Pagalba - ten kaip tik ir būtų vieta susitarti dėl struktūros ir pan. O kas nesilaikys susitarimų - atmetinėsim. Dirgela 10:17, 21 Gruodžio 2005 (EET)

Datų straipsniai[redaguoti vikitekstą]

Siūlau pradėti tvarkyti metus, mėnesius, dienas. Kiekvieniems metams, dienoms (liepos 1) yra sukurti skyreliai su šablonais, kurių beveik nieks nepildo. Jei kiekvieną iniciatyvos savaitę bus pasiūlymas tvarkyt atitinkamą bet kurių metų savaitę, manau, atsiras norinčių. Su mėnesiais, tarkim, "sausio mėn. tvarkom visus sausius" ir pan. Metus irgi paeiliui ar dar kita kokia tvarka. Jouli 22:20, 10 Sausio 2006 (EET)

Reiktų įtraukti prie pasiūlymų. Dirgela 05:59, 11 Sausio 2006 (EET)

Dėl kategorizavimo[redaguoti vikitekstą]

perkelta į Wikipedia aptarimas:WikiProject Kategorijos. knutux 07:32, 23 Kovo 2006 (EET)

Savaitės šalis[redaguoti vikitekstą]

Turiu pasiūlymą kiekvieną savaitę greta savaitės iniciatyvos paskelbti savaitės šalį (pvz. ispanai taip daro), kad užpildyti svarbiausius straipsnius: pagrindinį šalies puslapį, sostinę, didžiausius miestus, nacionalinius simbolius. Kol kas su daugeliu šalių yra liūdna situacija - idėta lentelė ir viskas (ir ta dar dažnai neužpildyta). Be to , kaip pastebėjau, šalių straipsniuose dažnas vandalizmas - jei bus užpildyta, gal sumažės vandalų?! --Hugo.arg 19:14, 26 Balandžio 2006 (EEST)

O tai būtų kaip atskiras savaitės iniciatyvos sub-projektas ar kaip iniciatyvos dalis? Man labiausiai įdomu kaip tai atrodys - kas siūlys/tvirtins savaitės valstybę/šalį, prižiūrės šį subprokejtą (tikriausiai kiekvieną savaitę reikės kažkam surašyti ko trūksta ir kas padaryta per praeitą savaitę)? O šiaip gana įdomi įdėją, mielai prisijungčiau. knutux 08:03, 27 Balandžio 2006 (EEST)
Šis sub-projektas neturėtų nieko bendro su savaitės inciatyva, būtų kaip atskiras sub-projektas. Aš galėčiau apsiimti sukurti pusplapį Wikipedia:Savaitės šalis ir jį prižiūrėti. Dėl siūlymo dar nežinau (reiktų pateikti bent 5 šalis kiekvieną savaitę) ir būtų galima surengti balsavimus... --Hugo.arg 10:30, 27 Balandžio 2006 (EEST)
Tai jeigu niekas neprieštarauja, pradedu kurti puslapį... --Hugo.arg 17:43, 27 Balandžio 2006 (EEST)
Dėl šalies atrinkimo tai būtų galima išsiversti ir be balsavimo manau - jei Hugo.arg prižiūrės atitinkamą puslapį, tai tikslingiausia savaitės šalį parinkti būtų pagal pvz., tą savaitę nepriklausomybės šventę švenčiančią šalį.Dirgela 06:21, 28 Balandžio 2006 (EEST)
Galiu drasiai sakyti kad sios savaites iniciatyva yra tikrai nevykusi ir apgailetina. koks neismanelis ja sugalvojo? ji jau seniai buvo pasmerkta subliuksti. Malakasosas 18:36, 28 Balandzio 2006 (EEST)
Belieka tik pasidžiaugti tamstos drąsa :) Dirgela 23:18, 28 Balandžio 2006 (EEST)
))) Uzlaisva marsa 12:07, 29 Balandžio 2006 (EEST)

Japonijos ekonomika - visikai tuscia (eilini karta) vikipedijos savaite, kada ten buvusius straipsnius butu buve galima laisvai pazymeti 'savaites salies' rubrikoje, kada tam butu atejes laikas. uzbalsavote, bet ar prisidedate prie projekto? pati tik iniciatore Dirgela prisidejo kurdama, o as buvau prie, nes nieko apie ta ekonomika pasakyt negaliu ir nedomina ji manes. Butu malonu tokiu klaidu ateityje nedaryti ir klausyti iniciatyvu koordinatoriaus. Naudotojas:Malakasosas 16:12, 7 Gegužės 2006 (EEST)

Laiko yra iki sekmadienio. Dabar trečiadienis. Nematau priežasties rėkauti, kad savaitė tuščia (be to, juk ne vienam sesija...) Beje, Dirgėla - iniciatorĖ? )))
Ir menka pastabėlė mūsų gerb. koordinatoriui: jeigu tamsta kažkuo nesidomit, tai nereiškia, kad tuo nesidomi kiti.
A, ir dar vienas dalykas. Kažkuriam angliškos Wikipedios portale mačiau tokį dalyką: kai ateina konkrečios bendradarbiavimo temos laikas, į tų, kurie už tą temą balsavo, asmeninius puslapius įdedama dėželė su tekstu "Jūs parėmėte iniciatyvą..." Toks priminimas. Tik bijau, ar nepasirodys pernelyg įkyru? Leia 17:11, 7 Birželio 2006 (EEST)
Visai nieko gal toks variantas. Vis atsakomybes sioks toks jausmas butu brukamas. Naudotojas:Malakasosas 17:42, 7 Birželio 2006 (EEST)

Kodel taip pasyviai pradejote dalyvauti savaites iniciatyvoje? Issirenkate tema, o paskuj nieko joje negalite parasyti. Kodel niekas neprisideda rasant apie Nobelio premija? Kiek mazai tebuvo rasanciuju apie astronomija? Kokio jums spyrio reikia, kad imtumetes darbo?? Issirinkite temas apie kurias moketumete ir galetumete rasyti. Malakasosas 15:26, November 2006 (EEST)

O kokio tau spyrio reikia, kad pradėtum gerbti kitus projekto dalyvius? knutux 08:53, 2006 Lapkričio 6 (EET)

Dėl centravimo[redaguoti vikitekstą]

Kažkaip nelabai gerai dabar išcentruotas sąrašas atrodo: lyg ir sugrupuoti įrašai, o grupes atsekti sunku (galima nebent pagal spalvas)... Įtariu, centravimas buvo uždėtas, kad vieno lygio sąrašas atrodytų truputį iškilmingiau, bet gal vis viena geriau be centravimo - bent jei siūlomus straipsnius bandoma grupuoti? --Martynas Patasius 16:47, 2006 Gruodžio 22 (EET)

Norėjau tą patį siūlyti :) --Nomad 16:51, 2006 Gruodžio 22 (EET)
Aš čia šiokią tvarką Savaitės iniciatyvos puslapyje pakeičiau su bendruomene nepasitaręs, todėl manau bus sąžininga šiuo atveju jūsų paklausyti ir atkeisti tą "necentravimą"...gal dar nebent palaukim dar vieno dviejų žmonių nuomonės (nors šiaip sutinku, kad nelabai tvarkinga:)...O taip aš kol kas kaip ir "neoficialiai" administruoju Šį puslapį, todėl norėčiau įdomumo dėlei paklausti ar mano administravimas tenkina? (NA užsiimu tuom iš esmės dėl to, kad kai Dirgela kuriam laikui buvo dingęs iš VP, Sav. iniaciatyvų projektas buvo gerokai apleistas ir nebebuvo jį prižiūrinčių ir apskritai naujas iniaciatyvas skelbainčių :)...Bei prie to pačio norėčiau pasidomėti ar reikalinga mano pradėta Savaitės pasiekimų lentelė ir kaip ji šiaip=>?... ausis aptarimas 17:41, 2006 Gruodžio 22 (EET)
Negaliu daug spresti, nes apskritai tai yra pirmas kartas, kai kažkiek prisidedu prie savaitės iniciatyvos. Anksčiau geriausiu atveju pasiūlydavau iniciatyvą ;) Bet šiaip priekaištų neturiu. Tik tas centravimas nekaip atrodo. Neįmanoma palikti centre, bet kad pats sąrašas kokio nors divo viduje būtų išlygiuotas normaliai? --Nomad 18:01, 2006 Gruodžio 22 (EET)
Na aš su visokiais <div'ais nespecialistas, čia reikėtų kokio knutuxo ar E rulez'o paklaust...... ausis aptarimas 18:08, 2006 Gruodžio 22 (EET)
Kaip dabar? --Nomad 18:16, 2006 Gruodžio 22 (EET)
Puiku!... ausis aptarimas 19:24, 2006 Gruodžio 22 (EET)

Jei Dirgela ir Ausis dingę, gal aš pabandysiu pakeisti savaitės iniciatyvą į straipsnių tvarkymo? Nes kiek užtęsta ta kino savaitė patapo ;) --Nomad 11:27, 2007 Sausio 6 (EET)

Įdėjau į titulinį straipsnį apie Dručkį. Kažkaip ranka nekilo dėti tipiško nesutvarkyto ar beviltiško :) Be to, jei straipsnis su keliom gramatinėm klaidom, jas greitai kas nors pakeis ir savaitės iniciatyvai nebetiks. Tuo tarpu paveiksliuko tikriausiai taip greit nesutvarkys. --Nomad 11:56, 2007 Sausio 6 (EET)

Ar dar kas nors prižiūri tą projektą, ar jau likimo valiai jis atiduotas? Savaitės iniciayva jau 2 savaites trunka. Jei Dirgela ir Ausis jau "atsimetė" nuo projekto prižiūrėjimo, tai gal yra norinčių jį vystyti kitų dalyvių? Čia juk vienas svarbiausių Vikipedijos projektų ir taip neprižiūrėti jo yra neatleistina. Kol kas pakeisiu esamą temą į kalnus, susilaukusius palaikymo. Hugo.arg 15:56, 2007 Sausio 29 (EET)
Dar pakeisk uzrasa "si savaites iniciatyva skirta treciojo reicho istorijai", nes labai mislingai atrodo po Himalajais :) --62.243.206.254 19:22, 2007 Sausio 29 (EET)
Na jeigu niekas neapsiima savaitės iniciatyvos tvarkyt - galiu ir aš bandyti prižiūrėti. Jau visi projektai ant mano pečių gula... Gaila, kad kiti vikipediją nuo ryto iki vakaro įsijungę tik pasveikinimus naujiems dalyviams tedėlioja... geriau užsiimtų projektų priežiūra. Hugo.arg 23:41, 2007 Vasario 9 (EET)
Pilnai su tavimi sutinku ir mielai prižiūrėčiau savaitės iniciatyvą, tačiau nuo kovo pradžios vėl išvykstu iš Lietuvos ir greičiausiai artimiausius kelis metus daugiau apskritai nebegalėsiu prisidėti prie wikipedijos :( --Nomad 00:01, 2007 Vasario 10 (EET)
Nu va.. Būtų labai gaila, nes vikibendruomenė netektų dar vieno šaunaus nario. Greit administratorių neliks :) Jau nebera Elnuko, Audriusa, Saulyte, Arz ir dar galybės kitų naudingų bendradarbių, o juos pakeičiančių naujų dalyvių daug mažiau. Hugo.arg 00:06, 2007 Vasario 10 (EET)
Padėtis tikriausiai nemažai kam sunki dabar, metų pradžia paprastai tiek darbuose, tiek moksluose labai užspaustas metas. Na, gal jis jau kaip ir turėtų eiti į pabaigą, bet asmeniškai aš nematau galimybių reguliariai prisidėti dar ganą ilgą laikotarpį. Prie projektų prisidėčiau, bet kažin, ar apsiimčiau tvarkyt savaitės iniciatyvą, prie kurios pats retokai ir prisidedu. --Vezhlys 00:40, 2007 Vasario 10 (EET)

Laivyba: problema su terminų vertimais[redaguoti vikitekstą]

Maždaug pusę terminų žinau tik anglų kalba, kadangi apie tai ir skaitau praktiškai tik angliškai. Gal tarp mūsų yra laivyboje besispecializuojantis lietuvių kalbininkas? :) Kaip, pavyzdžiui, arabų laivas Dhow - Dojus? Arba klasikinis romėnų Trireme? ;)

Burinių laivų tipai

Na, anglonas tai duoda tokius vertimus: Trireme - Trirema (manau, tai ir yra teisingas vertimas), o Dhow - vienstiebis kabotažinis laivas. --Vezhlys 00:47, 2007 Vasario 10 (EET)


Naujas projektas?[redaguoti vikitekstą]

Gal jau laikas su šitu baigt ir pradėt netokią specializuotą temą... Nes indelis mažas, o kiek žiūrėjau tai apie savaite šita tema rasoma... Adam 17:39, 2007 Kovo 9 (EET)

Pirmyn :) --Nomad 18:07, 2007 Kovo 9 (EET)
Gal kas apsiimtų sumesti šablonėlį dailininkams? --Laura 08:44, 2007 Kovo 11 (EET)

Naujas projektas (2)?[redaguoti vikitekstą]

Iniciatyva apie dailininkus irgi ne itin pavyko. Gal pakeiskit kas į kitą. Padaryčiau tai ir aš, bet laurus yra nuskynę cheminiai junginiai, o aš labai mažai apie tai išmanau. Mea, gal tu kokį sąrašiuką padaryk? :-) - andrius.v 21:54, 2007 Kovo 20 (EET)


Pamąstymas[redaguoti vikitekstą]

A juo, kaip savaitės iniciatyvos išrenkami labai specializuoti (ir tolimi) straipniai, su cheminiais junginiais gali buti kazkas panasaus, reiktų temų aktualių visiems... tokių, kurių temų lietuvių tautai(paprastam eiliniam lietuviui užėjusiam į VIKIPEDIJĄ) labiausia reiktų... Ir dar mane labai stebina, kad egzistuoja tokie straipsniai apie kaimą kuriame yra 4 gyventojai:)))), arba upę kuri teka 7 km, kai nesukurti straipsniai apie didžiausius pasaulio (arba Lietuvos) objektus... Adam 22:09, 2007 Kovo 20 (EET)

Tai kurk :-) Visi gi prisideda kaip išmano. Reik manyt, jog nelaiko kažo užanty užsispaudę. O be to, ką turėjai galvoj, sakydamas „tokių, kurių temų lietuvių tautai(paprastam eiliniam lietuviui užėjusiam į VIKIPEDIJĄ) labiausia reiktų...“. Ženk į pasiūlymų puslapį ir išdėstik siūlymus :-) - andrius.v 00:50, 2007 Kovo 29 (EEST)
Ar tikrai cheminiai junginiai tokia jau specializuota tema (visgi tokių elementarių cheminių junginių, kuriuos mes čia aprašinėjome, moko dar mokykloje)? Vėl aktualumo klausimus turbūt apskritai reikėtų pamiršt, nes dėl jų čia kyla begalybė ginčų. O temas į savaites inciatyvą gali siūlyti kas nori ir jei jį bus palaikyta, tai ir bus vykdoma. Taigi prisidedu prie Andrius.v, jei turi idėjų, būtinai siūlyk. --Vezhlys 01:24, 2007 Kovo 29 (EEST)
O kokie straipsniai yra aktualūs paprastam lietuviui - apie runkelius, kelią į žvaigždes ir krepšinį? "Paprastų lietuvių" mokslinio išprusimo lygis yra beviltiškas tiesiogine prasme, čia faktas, tačiau pirmą kartą matau norą ir įtvirtinti šį status quo, užuot jį gerinus. Cheminiai elementai - tikrai labai puiki savaitės iniciatyva. --Nomad 11:10, 2007 Kovo 29 (EEST) O dėl to stebėjimosi, tai tikrai gerai pastebėta. Bandykime įtvirtinti tai taisyklėse. Pavyzdžiui, jei koks žmogelis atėjęs užsimano sukurti straipsnį apie kaimą su septyniais gyventojais - paprasčiausiai neleiskime. Trinkime, užrakinkime. Tol, kol nebus sukurti straipsniai apie didžiausius pasaulio objektus. Vėliau jei norės, tas vartotojas jau galės pagaliau rašyti savo straipsnį apie kaimą. Super politika būtų. --Nomad 11:12, 2007 Kovo 29 (EEST)

Nieko blogo nėra, kad apie kaimus rašoma. Jei tik yra nors šiek tiek info - tai nors ir apie 1 gyv. kaimą galima rašyti. Gi kiekvienas rašo, apie ką patinka. Aišku eiliniam lietuvos "runkeliui" visai neįdomu nei eilinė Sibiro upė, nei Argentinos miestelis. "Runkeliams" ir kitiems degradavusiems lietuviams įdomu tik visokie bebalsiai pamaivos dainininkai, įkyrėjęs krepšinis, visoks alkoholis ir kitos nesąmonės. Bet gi mes esam dar ne degradavę ir kiekvienas rašom apie tai, kas kiekvienam įdomu. Sutinku su Adam, kad dar trūksta daug svarbių straipsnių, bet niekam rankos neužrištos - prašom rašyti. Hugo.arg 11:26, 2007 Kovo 29 (EEST)

O dar apie kaimus. Per juos daugelis ir atranda Vikipediją. Nes internete nėra kitų tiesioginių šaltinių, aprašančių eilines gyvenvietes. Aš ir pats per gyvenvietes atradau Vikipediją. Hugo.arg 11:29, 2007 Kovo 29 (EEST)
Mano galva čia daugiau minimalių reikalavimų straipsniui klausimas, nes parašymas, kad "dirgėliškės yra kaimas dirgėlų seniūnijoje" nepaašus nei į straipsnį nei į enciklopediją, todėl sakyčiau, kad straipniuose apie gyvenvietes turėtų būti informacija bent jau kur yra gyvenvietė ir kiek joje gyventojų, visa kita pildymo klausimas, bet jei nėra šių pagrindinių dalykų tai daugiau primena žodynėlį. Tas pats su kitų sričių straipsniais.--Dirgela 20:22, 2007 Kovo 29 (EEST)

Niekaip neradau, kur pasiūlyti svaitės temą... -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 212.59.7.76 (aptarimasindėlis) 00:00, 2007 Balandžio 6 (EET)

Jei galima, norėčiau pasiūlyti tokią savaitės temą: Praėjusio šimtmečio antrosios pusės folkloro sąjūdžio iniciatoriai" Su pagarba. S. Azaras -- šis nepasirašytas komentaras buvo paliktas naudotojo 212.59.7.76 (aptarimasindėlis) 00:04, 2007 Balandžio 6 (EET)

Nusprendžiau čia brūkštelt, nes matyt kirtur nesimato. Būkit žmonės, žvilgtelkit į kategorijų „Oro transportas“ ir „Aviacija“. Nenoriu nepranešęs pradėt pakeitimų :-) - andrius.v 15:05, 2007 Balandžio 8 (EEST)

Klaidingai galvoji kad niekas nematė tavo parašymų apie planuojamą keitimą - tiesiog jei nėra prieštaraujančių, niekas nieko ir nerašo. Taigi, po šitiek perspėjimų gali ramiai keisti (jei reikia, galiu pagelbėti botu - jei reikia kelti visus straipsnius iš vienos kategorijos į kitą). knutux 15:54, 2007 Balandžio 11 (EEST)

Savaitės iniciatyva Automobiliai[redaguoti vikitekstą]

Nedėkit automobilių modelių sąrašų – visiškai netikslingas dalykas ir bereikalingai apkrauna sav. iniciatyvos puslapį. Pakaktų paminėjimo „[gamintojo] modeliai“ ir išvardint kelis labiau žinomus modelius. - andrius.v 18:56, 2007 Balandžio 9 (EEST)


Jei sutvarkai, nuimi {tvarkyti} ir uzdedi {stub}, tai cia skaitos kaip sutvarkytas? Adam 15:40, 2007 Balandžio 16 (EEST)

Na, pagalvojus, jei straipsnį sutvarkai, tai rezultatas yra sutvarkytas straipsnis... Išplėtimas - jau kitas darbas. Tik, beje, dėti rekomenduojama ne „stub“, o konkretesnį šabloną (kaip „karas-stub“ ir pan.) - bent taip ant „stub“ skydelio užrašyta. --Martynas Patasius 16:12, 2007 Balandžio 16 (EEST)
Stub reikėtų dėti tada, kai straipsnis nors ir nebaigtas, bet esminiai dalykai parašyti. Pavyzdžiui, jei tai biografinis - kada gimė, mirė, ką nuveikė, jei įmanoma - nuotrauka ar paveikslas, etc., t.y. šiokia tokia santrauka, abstract'as. O jei nebaigtame straipsnyje apie Armstrongą parašyta "buvo kosmonautas" bet nenurodyta kad "išsilaipino Mėnuly", tai tokius greičiau prie delete. Na ir aišku stub'ai turi būti stilistiškai ir gramatiškai tvarkingi, wikizuoti, neutralūs, etc. --Nomad 18:08, 2007 Balandžio 16 (EEST)

Ką reiškia tie kvadratukai prie straipsnių pavadinimų? --Nomad 10:58, 2007 Balandžio 27 (EEST)

Šiaip jų paskirtis parodyti, kiek straipsnis yra išbaigtas - visiškas stub, - pusėtinas straipsnis, - dar nepilnas, - užbaigtas. Bet manau, kad tai subjektyvu, ir nebūtina jų naudoti. Hugo.arg 11:13, 2007 Balandžio 27 (EEST)
Na nebūtina, bet jei nori prisidėti prie iniciatyvos yra aiškiau, kur straipsniai pabaigti, gal tik pašlifavimo reikia, kurie tik tik pradėti.--Dirgela 17:59, 2007 Balandžio 27 (EEST)

kompiuteriniai žaidimai[redaguoti vikitekstą]

Kodėl iš reikalingų sąrašo pašalintos Sega ir Ubisoft? Abi yra didžiulės ir labai garsios kompanijos. --Nomad 08:53, 2007 Gegužės 8 (EEST)

Savaitės iniciatyvos tvarkymas[redaguoti vikitekstą]

Kas tvarko Savaitės iniciatyvą? --Osmis 12:28, 2007 Liepos 1 (EEST)

Sprendžiant iš keitimų istorijos ir užrašo pasiūlymų puslapyje, savaitės iniciatyvą tvarkau . Turi kokių pasiūlymų ar pastabų? :) --Nomad 14:35, 2007 Liepos 1 (EEST)
Galvojau gal yra koks grafikas :) --Osmis 15:10, 2007 Liepos 1 (EEST)

Del bakteriju[redaguoti vikitekstą]

Bent sia savaite neturiu nuolatinio priejimo prie interneto ir kompiuterio, todel savo apmaudui bakteriju iniciatyvoje negalesiu dalyvauti arba mazai. SUdariau sarasa tu tipu, kuriu bent vieno sakinio aprasymus galima rasti angliskoje wiki. Toliau kiekvienas jei bus dalyvaujanciu, savo nuoziura tegul renkasi kur plestis iki genciu, rusiu ir tt, nes siaip ju ivairove labai didele:) kad ir pagal si sarasa [1]...ps sarase apacioje nera visi tipai, keliu nerandu aprasytu angl wiki, arba gal nebent skirstymas pasikeite nuo mano saltinio leidimo datos.. Mea 22:03, 2007 Liepos 9 (EEST)

dar galima aprašyti bakteriofagas ([2]) :)

Ačiū :) Bandysime verstis savo jėgomis, ką padarysi – vasara. P.S. galvojau tavęs jau nebėra vikipedijoje, tad asmeninę žinutę parašiau ne į aptarimų puslapį o emailu :) --Nomad 22:10, 2007 Liepos 9 (EEST)

Janičarai vs Janyčarai[redaguoti vikitekstą]

Tiek google nuorodos, tiek mano skaityta literatūra visur juos vadina Janyčarais. Google pagal janičarai radau tik nuorodas į du forumus ir vieną bernardinai.lt straipsnį. --Nomad 21:32, 2007 rugpjūčio 15 (EEST)

Aš poroj vietų pataisiau į „janičarus“ (pasitikrinau Anglone), bet pasirodo tas Anglonas vos ne vienintelis rašo su trumpąja. Kitur su ilgąja, tad reikės, matyt, grįžti prie senojo varianto... :-( --rencas 23:04, 2007 rugpjūčio 15 (EEST)
Tarptautinių žodžių žodyne - janyčarai.--Dirgela 07:19, 2007 rugpjūčio 16 (EEST)

Kaip manot, gal būtų neblogai dėti angliškas ar ir kt. kalbų nuorodas šalia iniciatyvos straipsnių? Nereikėtų ieškoti vertimų spec. terminams, būtų daug greičiau pasižiūrėti, kokie straipsniai yra kitoje wiki ir jį išversti...--Zaliavos 18:32, 2007 rugpjūčio 21 (EEST)

Na aš tai daugiausia verčiu, tačiau nebūtinai savaitės iniciatyva turi tapti savaitės vertimu :) --Dirgela 22:16, 2007 rugpjūčio 23 (EEST)

Pavaduokit kas nors rugsėjo mėn.[redaguoti vikitekstą]

Nuo pirmadienio iki rugsėjo pab. - spalio pr. greičiausiai beveik ar visiškai nebūsiu prie interneto. Gal šiuo laikotarpiu kas galėtų pavaduoti prižiūrint savaitės iniciatyvą? --Nomad 22:25, 2007 rugsėjo 6 (EEST)

Minimaliai galėčiau "užmesti akį" bet geriausiai būtų bendrom jėgom, ir dar galima būtų palikti visam tam laikotarpiui vieną, trokštamiausių straipsnių iniciatyvą.--Mea 22:35, 2007 rugsėjo 6 (EEST)
Palaikysim bendrom jėgom--Qwarc 22:44, 2007 rugsėjo 6 (EEST)
11 d. turėjo būti pakeista iniciatyva ir kiti pagr. puslapio straipsniai, o dar vis „šventės“.. --Pagonis 21:05, 2007 rugsėjo 12 (EEST)
Hm, tik dabar šitai pastebėjau... Manau, kad dabar tuomet jau reikėtų palaukti iki antradienio (kad būtų išlaikytos "istorinės priežastys" :] ), o tuomet pakeisti į trokštamiausių straipsnių iniciatyvą ir palikti ją, kol grįš Nomad. Ten bus ką veikti. Jei niekas neprieštaraus, galėsiu pati tą ir padaryt antradienį. Leia 20:43, 2007 rugsėjo 16 (EEST)

ISBN and references to literature[redaguoti vikitekstą]

Perhaps the following can provide inspiration for a collaboration-of-the-week in the area of ISBNs, libraries, books, or references to literature: By analyzing the database dump, I was able to find and correct some bad ISBNs in the lt.wikipedia. My findings are presented on m:user:LA2/Extraktor_stats 200709. Of a total of 782 ISBNs, I found 21 that were bad (bad checksum or just plain wrong) and was able to correct 18 of them, so only 3 invalid ISBNs remain (impossible cases). I also introduced a book search page, Wikipedia:Knygų paieška, which I think you can improve a lot. Contents from that page is shown when you click on an ISBN. Of the 782 ISBNs that can be found in the lt.wikipedia, the following are most frequently cited: 31 occurrences of ISBN 9986-662-28-1 Lietuvos gegužraibiniai (Orchidaceae), 12 ISBN 5-420-00631-6 Lietuvos istorija. - Fotografuotas leid, 11 ISBN 9986-04-054-X Katalikų Bažnyčios istorija, 11 ISBN 5-420-01486-6 Baltų religijos ir mitologijos šaltiniai, 5 ISBN 978-9955-692-59-1, 4 ISBN 9986-02-919-8, 4 ISBN 9955-508-04-3, 3 ISBN 9955-656-12-3. (Unfortunately, I don't speak Lithuanian, and the village pump / Forumas appeared to be dead, which is why I chose this place.) --LA2 18:02, 2007 rugsėjo 12 (EEST)

Dėl Tigro (upės)[redaguoti vikitekstą]

Pastebėjau, jog tikrai straipsniuose yra makalynė ir upė vadinama tiek "Tigriu", tiek "Tigru". Kas tuo užsiimita, pataisykit. Lietuviškas pavadinimas yra "Tigras" (peržvelkit žodynus ir populiaresnes knygas). "Tigrsi" - angliškai. - andrius.v 15:49, 2007 spalio 14 (EEST)

Nobelio premija[redaguoti vikitekstą]

Kadangi pats šią savaitę nelabai galėsiu prisidėt prie iniciatyvos, norėčiau, kad kas nors realizuotų mano mintis. T.y. straipsniuose apie kokią Nobelio premiją reikia prie laureatų įterpti ir pastabą, už ką jie tą premiją gavo (padaryti tai kaip angliškoje wiki). Taip bus spatogiau ieškoti, už ką tas žmogus nominuotas. Atskirų metų straipsniai reikalingi tam, jog būtų lengviau rasti informaciją, už ką atitinkamais metais buvo skirtos visos Nobelio premijos. Tai tiek, jei kas prisiruoš tai padaryti, dėkui. Galbūt pasistengssiu išversti Nobelio fizikos premijos temas. - andrius.v 12:21, 2007 spalio 21 (EEST)

Kūrsiu kuo daugiau straipsnių, bet pastabas paliksiu tuščias. Andriau, galėsi vėliau išverst, nes mano vertimas netikslus... --Sevas 15:08, 2007 spalio 22 (EEST)

Fiziką jau išverčiau, kitais dalykais galbūt neužsiimsiu, nes medicina ar ekonomika - ne mano sritys, tad dažnai sunku su terminologija. - andrius.v 15:42, 2007 spalio 22 (EEST)

Nelabai aišku kas turėtų būti straipsniuose apie kiekvienus metus? Ten realiai tik laureatų sąrašas kaip matau 1901 m. - ar tokie straipsniai išvis reikalingi? Gal geriau straipsnyje "fizikos Nobelio premijos" istorijos dalyje sudėti visus laureatus ir parašyti už ką premijos skirtos? --Dirgela 19:13, 2007 spalio 22 (EEST)

Matai, niekas neapsiima versti, už ką kas gavo premijas (na, aš fizikos išverčiau). O "metiniai" straipsniai reikalingi tam, jog skaitytojui būtų lengviau surasti, kam ir už ką būtent tais metais skirtos premijos, jei jį domina visi apdovanojimai, o ne koks nors vienas konkretus. - andrius.v 19:36, 2007 spalio 22 (EEST)

Aš pakankamai tolokai pažengiau su metiniais nobeliais, jau excel viska turiu, :). Gal kokių kitų nuomonių apie metinių nobelio premijų aprašymo egzistavimą yra?? --Zaliavos 20:28, 2007 spalio 22 (EEST)

Tai gal juos į Sąrašus reikia dėti, nes ten nieko be tų metų laureatų sąrašo nėra?--Dirgela 19:49, 2007 spalio 23 (EEST)
Taip, labai gera idėja. Pritariu, kad reikia laureatų pagal metus straipsnių. Hugo.arg 20:32, 2007 spalio 22 (EEST)

Noriu paklausti kodėl susiklostė taip, kad už iniciatyvą reikia balsuoti už ar prieš?? Kodėl jei aš noriu parašyti 20 str. ir noriu surasti bendraminčių, nes taip šauniau straipsnius kurti, man kažkas gali prieštarauti, o dažnos iniciatyvos būna menkos. Jei iniciatyva kartojasi, tai galima parašyti komentaruose. --Zaliavos 19:07, 2007 lapkričio 6 (EET)

Jei nori parašyti 20 straipsnių ir susirasti bendraminčių, kurk vikiprojektą :) Savaitės iniciatyva, kiek aš suprantu, yra daugiau skirta sudominti naujus žmones ir/arba atkreipti dėmesį į silpnesnes vikipedijos sritis. Aišku kiekvienas jos paskirtį supranta savaip, o dabartinė sistema man irgi nelabai patinka, tik geresnės nesugalvoju. Jei turi pasiūlymų sakyk... --Nomad 09:27, 2007 lapkričio 8 (EET)
Ta čia daugiau nuomonės išreiškimas, o ne balsavimas už ar prieš. Jei dalyvis mano, kad tema netinkama ar jis negalės prisidėti, jis taip ir pasisako. Savaitės iniciatyva skelbiama ta, kur yra daugiau norinčių prisidėti, nei manančių, kad negalės ar nenorės.--Dirgela 08:01, 2007 lapkričio 10 (EET)
Tai aš irgi taip suprantu, tačiau iš balsavimo formuluotės neaišku. Todėl siūlau performuluoti taip, kad būtų nebalsuojama, bet naudotojai tiesiog prisirašo prie savaitės iniciatyvos, kad parašys bent vieną straipsnį. Nes dabar atrodo, kad pvz. balsavimas 8 už ir 7 prieš nusileidžia balsavimui 3 už ir 0 prieš. Taip pat iniciatyvos pasiūlymas galėtų nesitęsti ilgiau nei 3-4 savaites, t.y. jis ištrinamas, o jei išlieka entuziazmas pasiūliusių dalyvių, tai siūlo iš naujo.--Zaliavos 17:36, 2007 lapkričio 10 (EET)

Pakeitimo "algoritmas"[redaguoti vikitekstą]

Deja, niekur nėra surašyta, ką reikia atlikti keičiant iniciatyvą. Pabandysiu sudaryti tokiu metu atliktinų darbų sąrašą:

  1. Sukurti naują skyrelį ankstesnei iniciatyvai Wikipedia:Savaitės iniciatyva/Ankstesnės.
  2. Perkelti ankstesnės iniciatyvos sąrašą ir pasiekimus iš Wikipedia:Savaitės iniciatyva į Wikipedia:Savaitės iniciatyva/Ankstesnės.
  3. Wikipedia:Savaitės iniciatyva pateikti ankstesnės iniciatyvos rezultatų aprašymą (kiek straipsnių sukurta, išplėsta, „savaitės žymūnas“).
  4. Įkelti naujos iniciatyvos sąrašą į Wikipedia:Savaitės iniciatyva.
  5. Įkelti šabloną (tuščią lentelę) pasiekimams į Wikipedia:Savaitės iniciatyva.
  6. Wikipedia:Savaitės iniciatyvos pasiūlymai diskusiją dėl naujosios iniciatyvos perkelti prie „Dabartinė savaitės iniciatyva“.
  7. Pataisyti iniciatyvų grafiką Wikipedia:Savaitės iniciatyvos pasiūlymai: naująją iniciatyvą paryškinti, įrašyti prognozuojamą kitą iniciatyvą.
  8. Nurodyti prognozuojamą kitą iniciatyvą Wikipedia:Savaitės iniciatyva.
  9. Atnaujinti Šablonas:Savaitės tema - pateikti temos pavadinimą.
  10. Atnaujinti Šablonas:Pradžia-Rinktinis - pateikti vieno iš temos straipsnių santrauką, tinkamą paveikslėlį.

Gal kada pravers... --Martynas Patasius 22:11, 2008 sausio 16 (EET)

Dėl priklausimo vardų sričiai Vikiprojektas[redaguoti vikitekstą]

Manau, kad šį puslapį reikėtų laikyti Vikiprojektu ir todėl priskirti atitinkamai kategorijai Kategorija:Vikiprojektai bei pervardinti į Vikiprojektas:Savaitės iniciatyva, kartu atitinkamai pakeičiant ir šio projekto dalis. --Vpovilaitis apt. 18:17, 2008 rugsėjo 17 (EEST)

Abejočiau... Vikiprojektas:Vikiprojektai parašyta: „Vikipedijos projektai skirti tam tikros temos straipsniams kurti ir susijusiam darbui koordinuoti.“... O savaitės iniciatyva lyg ir nėra skirta „tam tikros temos straipsniams kurti ir susijusiam darbui koordinuoti“, nes tokios konkrečios temos lyg ir nėra... Tarp kitko, gal ir pastarasis puslapis turėtų būti Vikipedijos vardų srityje (kaip „taisyklė“)? --Martynas Patasius 20:54, 2008 rugsėjo 17 (EEST)
Tai būtent, kad kiekvieną savaitę šis puslapis yra skiriamas tam tikros temos straipsnių kūrimui ir jų darbo koordinavimui. sutinku, kad titulinę dalį galima palikti kaip taisyklę vikipedijos vardų srityje, padarant nuorodą į projektą, o projekto titulinėje dalyje galima tą taisyklę įstatyti kaip komentarą. Analogiškai galima būtų sutvarkyti ir projektą Vikiprojektas:Vikiprojektai. --Vpovilaitis apt. 08:35, 2008 rugsėjo 18 (EEST)
Na, taisyklių čia (savaitės iniciatyvoje) gal ir nėra (bent tokių, kurios tikrai veiktų)... O „Vikiprojektai“ lyg ir nėra nieko, kas nebūtų taisyklės ar taisyklių komentarai (na, gal dar projektų sąrašas). O dėl savaitės iniciatyvos buvimo projektu - žiūrime toliau į Vikiprojektas:Vikiprojektai: „Vikiprojektai yra tinkama vieta bendroms diskusijoms tam tikra tema (vienodas tam tikros temos straipsnių apipavidalinimas, naudojami šablonai, turinys ir pan.), planuoti temos vystymą ir esamų straipsnių gerinimą.“. Bet čia nėra svarstomas jokių temų apipavidalinimas. Turbūt detaliau skirtumai tarp projektų srities ir Vikipedijos srities aprašyti fr:Catégorie:Espace Projet ir fr:Catégorie:Espace Wikipédia (prancūzai irgi turi atskirą vardų sritį projektams). Kiek suprantu, prancūzai išskiria šešias sritis, kurios turi patekti į Vikipedijos vardų sritį:
  1. des pages de maintenance. - puslapiai, skirti palaikymui.
  2. des pages autour de la communauté. - straipsniai, skirti bendruomenei.
  3. des information sur Wikipédia. - informacija apie Vikipediją.
  4. des ressources pour les articles. - resursai straipsniams.
  5. des informations sur l'aspect technique de Wikipédia. - informacija apie techninius Vikipedijos aspektus.
  6. des informations sur Wikimédia. - informacija apie „Wikimedia Foundation“ ir pan.
Ir jų savaitės iniciatyva patenka į kategoriją fr:Catégorie:Maintenance des articles... --Martynas Patasius 19:33, 2008 rugsėjo 18 (EEST)


Sutrumpinimai[redaguoti vikitekstą]

truputį nesupratau, kas per sutrumpinimai. pateikit pvz, kad susivokčiau, kas tai per daiktas xD. Snooker..apt. 22:18, 2009 rugpjūčio 3 (EEST)

Sutrumpinimai:
  • lietuviški sutrumpinimai, besibaigiantys tašku arba be jo, pvz.: pvz. (toks sutrumpinimas kaip „pvz“ yra nevartotinas), k., dv., angl., vls., m., m, V, kV, MW, ...;
  • tiek lietuvių kalbos tiek ir tarptautiniu mastu naudojamos abreviatūros, pvz.: ISO, SWIFT, US, LR, ...;
  • įvairiuose lietuviškuose ir tarptautiniuose kodifikatoriuose naudojami kodai, pvz.:
  • Vikipedijoje naudojami užsienio kalbų žodžių abreviatūros, pvz.: CS, FK, ISO, SWIFT, ...;
  • Žinomų asmenybių inicialai, kurie naudojami Vikipedijos straipsniuose ar populiarioje literatūroje: M.K.Č., ...;
  • ...
Sutrumpinimai apima įvairias dalykines sritis. Tas pats sutrumpinimas gali būti naudojamas skirtingose dalykinėse srityse skirtingomis prasmėmis. --Vpovilaitis apt. 10:48, 2009 rugpjūčio 4 (EEST)
  • mm, nu aišku tada. Snooker..apt. 19:56, 2009 rugpjūčio 4 (EEST)