Universal Music Latin Entertainment

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Universal Music Latin Entertainment
Pagrindinė
bendrovė
Universal Music Group
Įkurta 2008 m.
Žanras Įvairūs
Kilmės šalis Jungtinės Amerikos Valstijos,
Vieta Majamis, Florida
Tinklalapis Oficiali svetainė

Universal Music Latin Entertainment (UMLE) yra Jungtinių Amerikos Valstijų įrašų kompanija, kuri priklauso „Universal Music Group“. Ši kompanija sukurta po „Univision Music Group“ įsigijimo ir sujungimo „Universal“ geriausius Lotynų Amerikos atlikėjus. „UMLE“ priklauso kelios įrašų kompanijos, tokios kaip „Fonovisa“ ir „Disa Records“.

Įrašų kompanijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Univision Records“ (2001–2008)[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2001 m. susikūrusi kompanija „Univision Records“ jau turėjo garsių atlikėjų, tokių kaip Pilar Montenegro, Anaís, Jennifer Peña, Graciela Beltrán, Iman, Los Forasteros, Daniel René ir Pepe Aguilar. 2008 m. „Univision Music Group“ buvo įsigyta „UMG“ kompanijos.

„Fonovisa Records“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

2002 m., dar „Univision Music Group“ laikais, buvo nupirkta kompanija „Fonovisa“, didžiausia Meksikos įrašų kompanija. Ši kompanija nuo 1984 m. išgarsino daug meksikiečių atlikėjų, kaip, pvz.: Marco Antonio Solís, La Banda el Recodo, Conjunto Primavera, Los Temerarios ir Los Tigres del Norte.

„Disa Records“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Disa Records“, antroji pagal dydį Meksikos įrašų kompanija, priklauso Chávez šeimai Monterėjuje. Tačiau 2001 m. „Univision“ nusipirko 50 % „Disa“ akcijų iš Chávez. 2006 m. „Univision“ įsigijo likusius 50 % procentų ir kompanija atiteko „Univision Music Group“. Kompanijos žymesni atlikėjai yra Palomo, Los Angeles Azules, Grupo Bryndis, Liberación, El Poder del Norte ir Meksikos aktorė bei atlikėja Aracely Arámbula.

„Machete Music“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Machete Music“ daugiausiai atlikėjų turi iš Puerto Riko, taip pat kitų Pietų Amerikos reggaeton stiliaus muzikantų, kaip antai AKWID, Wisin y Yandel, Ivy Queen, Don Omar, Molotov ir t. t.

„Universal Music Latino/Universal Music Mexico“[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Universal Music Latino“ kompanijai priklauso grupė Belanova, atlikėjai Luis Fonsi, Enrique Iglesias, Juanes, Olga Tañón, Gloria Trevi, David Bisbal, Paulina Rubio ir Dulce Maria. Kanadietė atlikėja Nelly Furtado prisijungė prie šios kompanijos, kad išleistų albumą ispanų kalba pavadinimu „Mi Plan“.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]