Tommy Hilfiger

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Tommy Hilfiger
Tommy Hilfiger 2010 m.
Visas vardas Thomas Jacob Hilfiger
Gimė 1951 m. kovo 24 d.
Jungtinės Amerikos Valstijos Niujorkas, JAV
Sutuoktinis (-ė) Susie Hilfiger (1980–2000)
Dee Ocleppo (nuo 2008)
Veikla mados dizaineris
Vikiteka Tommy Hilfiger

Tomis Džeikobas Hilfigeris (angl. Thomy Jacob Hilfiger, g. 1954 m. kovo 24 d. Niujorke, Jungtinėse Valstijose) – amerikiečių mados dizaineris. 1985 m. įkūrė pasaulyje garsią mados kompaniją „Tommy Hilfiger Corporation“.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tommy Hilfiger gimė Elmiros mieste Niujorko valstijoje, buvo antras vaikas iš devynių. Jo, kaip dizainerio, karjera prasidėjo, kai jis buvo dar vidurinėje mokykloje ir 1969 m. atidarė keletą parduotuvių pavadinimu „People’s Place“, turėdamas tik 150 dolerių. Be jokio išsimokslinimo Hilfiger pradėjo kurti drabužius įvairiems mėgstamiems butikams. 1979 m. persikėlė gyventi į Niujorką, kad galėtų sėkmingai siekti dizainerio karjeros. Jaunasis dizaineris buvo pastebėtas verslininko Mohan Murjani, kuris ieškojo pagalbininkų kuriant naują vyrų drabužių kolekciją. Jis tikėjo, kad Hilfiger turi potencialo ir įvairių naujų bei inovatyvių idėjų.[1]

1985 m. buvo pristatyta pirmoji vardinė kolekcija; vėlesni jo darbai išlaikė panašų stilių ir savitus bruožus.[1] Iš pradžių dizaineriui verslo pasaulis nebuvo palankus, jo pirmosios parduotuvės bankrutavo, o prekės ženklo produkcija nebuvo sėkminga. Hilfiger ir jo komandai prireikė kelerių metų, kol jų idėjos buvo pastebėtos; jų produkcija buvo galiausiai užsakyta keleto garsių universalinių parduotuvių. 1988 m. prekės ženklo prekių pardavimai pasiekė 25 mln. JAV dol., devinto dešimtmečio viduryje buvo pasiekta pusės milijardo riba, o dešimtmečio pabaigoje pasiektas ir vienas milijardas.[2]

2010 m. amerikiečių kompanija „Phillips-Van Heusen“ nusipirko „Tommy Hilfiger“ prekės ženklą, sandorio vertė siekė 3 mlrd. JAV dol. „Tommy Hilfiger“ nors ir yra amerikiečių bendrovė, tačiau du trečdaliai jos veiklos yra vykdoma Europoje; „PVH“ tokiu sprendimu siekė dar labiau įsitvirtinti pasaulio rinkoje, kartu vykdant ir kitų kompanijai priklausančių prekės ženklų plėtrą.[3] Hilfiger pasirašė ilgalaikę sutartį su naujais šeimininkais, išliko vienas svarbiausių asmenų kompanijoje, iki šiol dirba pagrindiniu kolekcijų dizaineriu.[4]

Hilfiger su savo buvusia žmona Susie turi keturis vaikus: Alexandria, Richard (kuris yra reperis), Elizabeth bei Kathleen. 2008 m. vedė antrą kartą; su žmona Dee Ocleppo 2009 m. susilaukė sūnaus.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. 1,0 1,1 Tommy Hilfiger > About Us > Biography Oficialus tinklalapis. Nuoroda tikrinta 2014 m. rugpjūčio 19 d.
  2. „Going Bankrupt At Age 25 Changed Tommy Hilfiger’s Life--For The Better“ Verslo naujienų tinklalapis „Forbes“, 2013 m. rugsėjo 5 d. Nuoroda tikrinta 2014 m. rugpjūčio 19 d.
  3. „Phillips-Van Heusen Buys Hilfiger for $3 Billion“ Naujienų tinklalapis „NYTimes.com“, Andrew Ross Sorkin ir Michael J. de la Merced, 2010 m. kovo 15 d. Nuoroda tikrinta 2014 m. rugpjūčio 8 d.
  4. „Tommy Hilfger Q&A: The Rise and Fall and Rise of a Man and His Brand“ Naujienų tinklalapis „Business Week“, 2014 m. balandžio 18 d. Nuoroda tikrinta 2014 m. rugpjūčio 8 d.

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]