Tokyo Mirage Sessions ♯FE

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Tokyo Mirage Sessions ♯FE
Kūrėjas Atlus
Leidėjas Nintendo
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data JP 2015 m. gruodžio 26 d.
ŠA, EU 2016 m. birželio 24 d.
Žanras (-ai) Vaidmenų žaidimas (RPG)
Režimas Vieno žaidėjo
Reitingai ESRB: E (visiems)
PEGI: 12
Platforma Nintendo Wii U
Versija
Variklis
Platinimas
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas
Kitos dalys
Oficiali svetainė
Žaidimo kadras: veikėja Tsubasa kovos metu

Tokyo Mirage Sessions ♯FE (jap. 幻影異聞録シャープエフイ = Gen'ei Ibun Roku Shāpu Efu Ī) – 2015 m. RPG kompiuterinis žaidimas, sukurtas Japonijos „Atlus“ studijos ir išleistas „Nintendo“ „Wii U“ konsolei.

Kritikai žaidimą įvertino 80 iš 100 balų vidurkiu pagal metacritic.com suvestinės duomenis.[1]

Apie žaidimą[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Tokyo Mirage Sessions ♯FE“ yra vieno žaidėjo žaidžiamas žaidimas, kurį sukūrė Japonijos „Atlus“ studija bendradarbiaudama su „Intelligent Systems“. Žaidime suvienyti dviejų japoniškų RPG žaidimų serijų motyvai: „Shin Megami Tensei“ (priklauso „Atlus“) ir „Fire Emblem“ (priklauso „Nintendo“, kuriama „Intelligent Systems“). Žaidimas išleistas 2015 m. gruodžio 26 d. Japonijoje ir 2016 m. birželio 24 d. JAV ir Europoje.

Žaidimo veiksmas vyksta Tokijuje ir jo tema − Japonijos pramogų verslas. Žaidimo animacinėje aplinkoje galima atpažinti realias Tokijo vietas kaip Šibujos rajonas. Norint pabrėžti žaidimo japoniškumą jis yra įgarsintas tik japoniškai, veikėjų pokalbiai pateikiami anglų kalba dialogų languose. Žaidime miražais (mirage) vadinamos būtybės iš paralelinio pasaulio Idolasferos, kurios įsiveržia į žmonių popžvaigždžių (arba popidolų) pasaulį tam, kad pagrobti iš jų performą − kūrybinę žmogaus galią. Kartu su blogosiomis būtybėmis į žmonių pasaulį prasiveržia ir kiti miražai, padedantys žmonėms kovoti su blogaisiais.

Žaidime sekama jaunuolių grupės, norinčių tapti popžvaigždėmis, istorija. Žaidimo priešistorėje 13-metės mergaitės Tsubasos vyresnė sesuo dainininkė netikėtai dingo pasirodymo metu su visais operos žiūrovais. Po 5 metų Tsubasa dalyvauja atrankoje į jaunąsias popžvaigždes, kai netikėtai įvyksta miražų įsiveržimas ir jinai pagrobiama į jų pasaulį Idolasferą. Tsubasai išsigelbėti padeda jos jaunystės draugas Itsuki ir draugiški miražai. Miražus pamatyti žmonių pasaulyje gali tik asmenybės, turinčios daug kūrybinės galios performa. Visi miražai siekia performos, tik blogieji tai daro jėga žlugdydami asmenybę. Su miražais pasidalinę performa veikėjai tampa „miražų meistrais“ − jiems miražai suteikia įvairiausių galių, magijos, ginklus, magiškus drabužius. Miražai atstovauja tam tikrą vaidmenį (kovos klasę), kurią suteikia herojui. Kiekvienas veikėjas tampa tik vieno „miražo meistru“. Miražais žaidime yra fantastiškos būtybės iš „Fire Emblem“ žaidimų serijos.

Žaidimo eigoje valdomas vienas veikėjas Itsuki, kuris reprezentuoja grupelę herojų: iš pradžių tris, o su žaidimo eiga jų padaugėja iki septynių. Veikėjai vykdo pagrindinę savo misiją tapti popidolais bei įvairias papildomas. Įprastame pasaulyje veikėjai yra paprastų jaunuolių pavidalo, o Idolasferoje virsta į magiškų gebėjimų herojus. Idolasferos pasaulyje kovojama su blogaisiais miražais ėjimų principo kovos sistema. Kovos metu valdomi tik trys veikėjai, tačiau specialių kombinuotų atakų, vadinamų „sesijų“, metu galima aktyvuoti kitų grupelės narių papildomas atakas. Kovojant renkami patirties ir sugebėjimų taškai. Veikėjai gali įvaldyti vis naujas galias, įgyti naujų kostiumų, ginklų. Žaidimo eigoje renkami įvairūs objektai, kuriais pasitobulinami ginklai ar juos galima panaudoti kovoje. Po sėkmingai įveiktų žaidimo etapų herojai atlieka po dainą.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]