Said Musa

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Said Musa
150
Visas vardas Said Wilbert Musa
Gimė 1944 m. kovo 19 d. (80 metų)
San Ignasijas, Britų Hondūras
Sutuoktinis (-ė) Joan Musa
Belizo ministras pirmininkas
Valdė 1998 m. rugpjūčio 28 d. – 2008 m. vasario 8 d.
Pirmtakas Manuel Esquivel
Įpėdinis Dean Barrow
Vikiteka Said Musa

Saydas Vilbertas Musa (angl. Said Wilbert Musa; g. 1944 m. kovo 19 d.) – Belizo teisininkas ir politikas. Jis nuo 1998 iki 2008 m. buvo Belizo ministras pirmininkas.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Said Musa gimė San Ignasijaus mieste vakarų Belize. Jis buvo ketvirtas vaikas iš aštuonių Aurora Musa ir iš Palestinos kilusios Hamid Musa vaikų.

Jis ėjo į pradinę Beliuzo mokyklą, o aukštąjį teisės išsilavinimą gavo Mančesterio universitete Didžiojoje Britanijoje. 1966 m. jis grįžo į Belizą ir pradėjo dirbti teisės srityje.

Vėliau Musa prisijungė prie Nacionalinės vienybės partijos, o 1974 m. su šia partija laimėjo rinkimus į šalies parlamentą. Per vėlesnius rinkimus į parlamentą Musa su savo partija pasirodydavo nevienodai.

Sėkmingiausi rinkimai įvyko 1998 m., kuriuose nugalėjęs Said Musa tapo šalies ministru pirmininku. 2003 m. rinkimuose Musa išsaugojo savo postą.

2008 m. Musa vėl dalyvavo rinkimuose kaip Jungtinės vienybės partijos lyderis, tačiau pralaimėjo, o valdžią perėmė Jungtinės demokratų partijos lyderis Dean Barrow.

Po rinkimų Said Musa pranešė pasitraukiąs iš partijos lyderio pozicijų, kad partija galėtų atsinaujinti nuo pat viršaus. Naujuoju partijos lyderiu išrinktas John Briceno.

Politinis postas
Prieš tai:
Manuel Esquivel
Belizo ministras pirmininkas
19982008
Po to:
Dean Barrow
Prieš tai:
George Cadle Price
Belizo Jungtinės vienybės partijos lyderis
19982008
Po to:
John Briceno