Rosalba Neri

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Rosalba Neri
Tikras vardas Rosalba Neri
Gimė 1939 m. birželio 19 d. (84 metai)
Forlis, Italija
Šalis Italija

Rosalba Neri, dar žinoma kaip Sara Bey ir Sara Bay (g. 1939 m. birželio 19 d. Forlije) – buvusi Italijos kino aktorė.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Rosalbos kelias į populiarumą prasidėjo dar paauglystėje, kuomet ji laimėjo vietinį grožio konkursą. Susidomėjusi galimybe tapti aktore, ji mokėsi Eksperimentinio kino centre bei sulaukė pasiūlymo vykti į JAV pagilinti žinių aktorių studijoje, tačiau šio pasiūlymo atsisakė, nusprendusi likti gimtinėje. Nors laikoma, kad ji debiutavo kine 1958 m. komedijoje „Mogli pericolose“, pirmasis pasirodymas ekrane įvyko 1956 m. filme „I pinguini ci guardano“.[1] Vis tik ir šiame, ir keliuose sekančiuose filmuose vaidmenys buvo nereikšmingi, o jos pavardė kartais net nebūdavo įtraukiama į titrus. Negana to, ji buvo painiojama su kita italų aktore Rosalina Neri.

1960 m. Rosalba suvaidino dviejuose istoriniuose filmuose „Il Sepolcro dei Rei“ ir „Esther and the King“. Netrukus juodaplaukė tamsaus gymio aktorė buvo pradėta kviesti vaidinti ir kitus istorinius personažus: faraono Ramzio nuotaką, Delilą ir kitus.

1965-67 m. ji nusifilmavo keliuose nuotykių filmuose apie šnipus: „Il Superseven Chiama Cairo“, „Due mafiosi contro Goldfinger“ ir „Password: uccidete gente Gordon“ bei režisieriaus Jesus Franco juostoje „Lucky, el intrepido“.

Nuo 1969 m. Rosalbos filmografijoje daugiausia buvo giallo, erotinių, veiksmo bei siaubo filmų, kuriuose jis atlikdavo seksualių moterų, dažniausiai neigiamų personažų vaidmenis. Ji nusifilmavo dar viename Jesus Franco filme „99 moterys“ bei komedijoje „Top Sensation“ kartu su Edwige Fenech. 1972 m. ji kartu su kita žinoma italų aktore Barbara Bouchet nusifilmavo dviejuose filmuose „Pasimatymų namai“ ir „Malonumo beieškant“. Vis tik geriausiai ji buvo žinoma siaubo filmų mėgėjams: „Lucifera Demon Lover“, „Ledi Frankenštein“, „Il plenilunio dell Vergini“ ir eilėje juostų apie vampyrus.[2]

Paskutiniuoju jos pasirodymu ekrane tapo 1985 m. televizijos mini serialas „Olga e i suoi figli“ (paskutinis filmas – 1976 m. juosta „Il pomicione“). Viso jos filmografijoje – apie 100 įvairiausio žanro vaidmenų kine.

Rosalbos duktė Francesca Neri, gimusi 1964 m., taip pat tapo aktore.

Dalinė filmografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Rosalba Neri Biography at IMDb.com
  2. www.cultsirens.com [1]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]