Overwatch

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiame straipsnyje bent dalis informacijos yra pasenusi.
Jeigu galite, atnaujinkite informaciją ir ištrinkite šį pranešimą.
Overwatch
Kūrėjas Blizzard Entertainment
Leidėjas Blizzard Entertainment
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2016 m. gegužės 24 d.
Žanras (-ai) Pirmojo asmens šaudyklė
Režimas Komandinis kelių žaidėjų
Reitingai
Platforma Windows, PlayStation 4, Xbox One
Versija {{{versija}}}
Variklis {{{variklis}}}
Platinimas {{{media}}}
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys
http://us.battle.net/overwatch/en/

Overwatch – kompiuterinis žaidimas, Sukurtas „Blizzard Entertainment“. Pristatytas 2014 m. lapkričio 7 d. „BlizzCon“ renginyje, 2015 m. rudenį žaidimas perėjo į beta testavimo fazę. Išleidimas įvyko 2016 m.

„Overwatch“ yra komandinė šešių prieš šešis žaidėjų pirmojo asmens šaudyklė su kitų žanrų elementais. Panašiai, kaip ir daugelio žaidėjų internetinės kovų arenos (MOBA) žanre, kiekvienas žaidėjas sau pasirenka po herojų. Kiekvienas herojus yra unikalus, turi atskirą įgūdžių ir sugebėjimų rinkinį, savus privalumus ir trūkumus. Šiuo metu žaidimas kainuoja nuo 28.99 €. Vizualiai „Overwatch“ panašus į animacinius „Pixar“ filmukus.[1][2]

Žaidimas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kompiuterinių žaidimų žargonu tankai reiškia sunkiai įveikiamus, stiprius šarvus ir daug gyvybių turinčius veikėjus. Skirtingai nei MOBA žaidimuose, čia žaidėjai gali keisti veikėjus ir jau vykstant žaidimui, po kiekvienos veikėjo mirties. Pats žaidimas yra pirmojo asmens šaudyklė, kurioje komanda be priešų šaudymo dar turi įgyvendinti tam tikrus tikslus, priklausomai nuo konkretaus žemėlapio. Yra pristatyti trys žemėlapiai: „King’s Row“, „Hanamura“ ir „Temple of Anubis“. Du pagrindiniai žaidimo režimai yra:

  • „Payload“: viena komanda turi saugiai palydėti mašiną į pristatymo tašką per tam tikrą ribotą laiką. Kita komanda stengiasi juos sustabdyti.
  • „Point Capture“: viena komanda turi užimti tam tikrus strateginius taškus žemėlapyje, kita komanda stengiasi sutrukdyti tą padaryti.

Pasaulis[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Overwatch“ veiksmas vyksta Žemėje, netolimoje ateityje. Didelio masto globalioje krizėje, žaidime pramintoje Omnic Crisis, žmonija kovojo prieš tam tikrus robotus su dirbtiniu intelektu, žaidime vadinamus omnic robotais. Pabaigti šią krizę buvo sukurta tarptautinė komanda pavadinimu Overwatch. Žaidimas vyksta tuo metu, kai krizė jau pasibaigusi, Overwatch nebeegzistuoja, o buvę jos nariai dirba samdiniais.

„Overwatch“ yra pirmasis naujas „Blizzard“ pasaulis nuo 1998 m., kuomet bendrovė pristatė žaidimą „StarCraft“. Iki „Overwatch“ visi „Blizzard“ žaidimai naudojo „StarCraft“, „WarCraft“ ar „Diablo“ pasaulius ir personažus.[3]

Herojai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Overwatch" iki dabar tebeturi 22 herojus, kuriuos galima pilnai žaisti žaidime be jokių limitų. Kiekvienas iš šių herojų turi ypatingą galią (angl. ultimate) ir kiekvienas herojus turi skirtingą galią. Vieni gali suteikti savo komandai pranašumą arba būti tikru velniu priešininkų komandai. Herojai pagal roles skirstomi į keturias grupes: orientuoti į puolimą, orientuoti į gynybą, pagalbiniai ir „tankai“.

  • Orientuoti į puolimą: Genji, McCree, Pharah, Reaper, Soldier:76 bei Tracer.
  • Orientuoti į gynybą: Bastion, Hanzo, Junkrat, Mei, Torbjörn bei Widowmaker.
  • "Tankai": D.Va, Reinhardt, Roadhog, Winston bei Zarya.
  • Pagalbiniai: Ana, Lucio, Mercy, Symmetra bei Zenyatta.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]