Need for Speed (2015 kompiuterinis žaidimas)

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Need for Speed
Kūrėjas Ghost Games
Leidėjas Electronic Arts
Dizaineris James Mouat
Kompozitorius Photek
Išleidimo data PlayStation 4, Xbox One
ŠA: 2015 m. lapkričio 3 d.
EU: 2015 m. lapkričio 5 d.
Microsoft Windows
2016 m. kovo 15 d.
Žanras (-ai) Lenktynių
Režimas Vieno žaidėjo · Kelių žaidėjų
Reitingai CSM: 13+
ESRB: T
PEGI: 12
Platforma Microsoft Windows
PlayStation 4
Xbox One
Versija {{{versija}}}
Variklis Frostbite 3
Reikalavimai žr. čia
Platinimas {{{media}}}
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys Need for Speed
www.ea.com

Need for Speedatviro pasaulio lenktynių žanro kompiuterinis žaidimas, sukurtas studijos „Ghost Games“ ir 2015 m. išleistas kompanijos „Electronic Arts“. Žaidimas prieinamas PlayStation 4, Xbox One bei Microsoft Windows (per Origin) platformoms. Tai dvidešimt antroji „Need for Speed“ žaidimų serijos dalis.

Po išleidimo žaidimo kritikai palankiai įvertino jo vizualinį perteikimą, atmosferą bei automobilių patobulinimų sistemą, tačiau peikė, kad yra priklausomas nuo interneto ryšio, tai yra kūrėjai nepaliko prieigos žaisti vieno žaidėjo režime bei žaidime padaryti pauzę.[1] Vis dėlto, minėtoji problema buvo išspręsta sugrąžinus betinklį režimą.[2]

Žaidimo eiga[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Žaidime galima rinktis žaisti pagal 5 skirtingus tipus: Greičio, Stiliaus, Komandos, Sudėjimo ir Įstatymų pažeidėjo. Žaidžiant renkami taškai už indėlį dalyvaujant kiekviename iš penkių minėtų žaidimo tipų, kuriuos jungia viena bendra siužetinė linija. Žaidime taipogi pristatyta "veiksmo kamera", kuri pateikia kiek kitokį žaidimo kampą ir yra viena iš 5 galimų kameros ašių. Visas siužeto veiksmas vyksta fiktyviame mieste Ventura Bay bei jo apylinkėse, kurios sukurtos pagal Los Andželą (JAV).[3]

„Need for Speed“ leidžia naudoti atnaujintą "Wrap Editor" bei automobilio modifikacijas, nebuvusių kurį laiką. Tiuninguojant atsiveria galimybė rinktis tikro pasaulio kompanijų teikiamas paslaugas, tarp kurių yra „RAUH-Welt Begriff“, „SEIBON“ ar „RTR Mustang“.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Visa istorija sukasi aplink pagrindinį veikėją, t. y. žaidėją ir neaiškaus plauko tipus, siekiančių pripažinimo gatvių lenktynėse iš realiame pasaulyje žinomų automobilių sporto įžymybių. Štai Spike'as trokšta susitikti su Magnus'u Walker'iu, o Amy – su Akira Nakai. Kai kurie veikėjai nori savo herojus kažkuo nustebinti gatvių lenktynėse, o kiti tiesiog suvesti kontaktą ir gauti dėmesio. Žaidėjas kaskart sutinka vis kitokį varžovą, o laimėjęs lenktynes gauna prizus. Nepaisant išskirtinio dėmesio žaidime pristatytoms žvaigždėms, žaidėjui įveikus vieną ar kitą iš jų, gali atsirasti priekaištų, kaip buvo po laimėtų lenktynių prieš Magnus'ą Walker'į, po kurio anksčiau minėtas Spike'as neslėpė nusivylimo praradęs šansą Walker'į nugalėti lenktynėse anksčiau, negu tą padarė žaidėjas. Žaidimo finale, jau tapus savotiška ikona, žaidėjui dar tenka susirungti prieš savo draugus Travis, Spike, Amy, Robyn bei Manu. Po lenktynių visi drauge pasidaro bendrą nuotrauką, kurioje žaidėjo veidas yra pridengtas, siekiant "išsaugoti jo tapatybę".

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  1. Luke Reilly(2015-11-02). "Need For Speed Review". IGN.
  2. Wesley Yin-Poole: "The new Need for Speed lets you play single-player offline" – EuroGamer (2017-05-10)
  3. Miguel Concepcion (2015-06-16). "Need For Speed's E3 2015 Reboot Does Not Disappoint". GameSpot.