Tiuningas

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.

Tiuningas (rekomenduojamas lietuviškas atitikmuo – puošyba) – automobilių konfigūracijos, išvaizdos keitimas, siekiant pagerinti technines automobilio charakteristikas:

  • padidinti AG (arklio galių) skaičių
  • sumažinti automobilio masę
  • pagerinti aerodinamines charakteristikas
  • pagražinti automobilį

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

„Tiuningo“ populiarumo pradžia – JAV apie 1950 m., kai pradėjo populiarėti pokario automobilių lenktynės. O štai paties „tiuningo“ ištakos siekia sausojo įstatymo laikus, kai 1920 m. JAV valdžia uždraudė gaminti alkoholį ir juo prekiauti. Tuomet alkoholis amerikiečius pasiekdavo per kontrabandininkus, kuriems reikėjo galingų automobilių. Pradėta varžytis tarpusavyje, kuris nugabens kontrabandą greičiau. Taip natūraliai imta tobulinti automobilius: stiprinta važiuoklė, „spaudžiami“ varikliai. Šiandien pagrindinė paskata tobulinti automobilį – būti greitesniam varžybose. Visos naujovės daugiausia atkeliauja iš automobilių sporto bei išimtinai daug iš traukos lenktynių.

Lietuvoje dar tarybiniais laikais veikė nedidelė Stasio Brundzos vadovaujama gamykla EVA, kurioje buvo rengiami sportiniai „Lada“ modeliai. Būtent ant šio sportininko automobilio ir buvo, ko gero, pirmą kartą Lietuvoje užrašytas žodis „Brundza Tuning“. Tačiau tai buvo profesionalus sportinių automobilių rengimas. Žlugus SSRS, kaip ir visas automobilių sportas, automobilių sportinis parengimas beveik liovėsi. Tik pradėjus gerėti ekonominei situacijai praėjusio dešimtmečio pabaigoje pradėta kurti naujas šios srities įmones. Dažnai jos buvo steigiamos jaunų žmonių, besidominčių automobilių sportu ir dalyvaujančių jame. Apie 19981999 m. įvairių automobilininkų klubų iniciatyva įvairiuose apleistuose aerodromuose pradėtos rengti pirmosios traukos lenktynės sulaukė didelio susidomėjimo. Po kelerių metų surengtos pirmosios tokios lenktynės ir didžiuosiuose Lietuvos miestuose. Tai 2001 m. „Automodus“ traukos lenktynės bei po metų įvykusios „Kalnapilio“ lenktynės.