Far Cry

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Far Cry
Kūrėjas Crytek
Leidėjas Ubisoft
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2004 m. kovo 23 d.
Žanras (-ai) Pirmojo asmens šaudyklė
Režimas Vieno ar keleto žaidėjų
Reitingai ESRB: Mature (M)
PEGI: 16+
OFLC: MA15+
Platforma Microsoft Windows, PlayStation 3, Xbox 360
Versija 1.4
Variklis CryEngine
Reikalavimai

[Minimalūs]
Procesoriaus greitis: 1 GHz
Atmintis: 256 MB
Operacinė sistema: Windows 98SE/2000/XP
Laisvos vietos: 4 GB
Vaizdo plokštė: 64 MB

Platinimas CD(5), DVD
Licencija
Pirmtakas
Kitos dalys žr. lentelę apačioje
Far Cry serija

Far Cry – pirmojo asmens šaudyklė, sukurta studijos „Crytek“ iš Vokietijos ir išleista bendrovės „Ubisoft“. 2004 m. kovo 23 d. Per pirmus keturis mėnesius po išleidimo buvo parduota 730 000 vienetų „Far Cry“ kopijų. „Ubisoft“ nuo to laiko sukūrė kelis žaidimo tęsinius ir pagal žaidimą buvo sukurtas kino filmas.

Žaidimo istorija seka buvusį specialių pajėgų operatorių Jack Carver, kuris yra paslaptingame salyne Mikronezijoje. Jis ieško moters žurnalistės, kurią jis lydėjo ir kuri dingo be žinios, kai jų valtis buvo sunaikinta nežinomų samdinių. Žaidimas apima teminius elementus, siejančius genų inžinerijos pavojus, sukurtų pamišusio mokslininko, pavadinto Krieger. Taip pat fone žaidimas siejamas su dinozaurais, nes žaidime per radijo žinių programas aptarinėja dinozaurus ir jų tebeegzistavimo galimybės istoriją, kad keli galėtų vis dar būti gyvi. Tai paruošia tam, kad vėliau žaidime pasirodo panašūs į driežą gyvūnai, kurie primena mažus dinozaurus.

Vietovė „Far Cry“ žaidime keičiasi dažnai. Veiksmas vyksta pietų jūrų salyne, vietovės įvairios – nuo paplūdimių, atogrąžinius atogrąžų miškų, tankių džiunglių iki aukštų kanjonų ir šachtų, pelkių ir net vulkaninių miškų. Interjerai irgi įvairūs – svyruoja nuo paprastų paplūdimio trobelių iki kariuomenės stovyklų, detalizuotus kompleksų, požeminių šventyklą, ir ultrašiuolaikinių tiriamųjų laboratorijų. Keliose scenose naudojami Antrojo pasaulinio karo japoniškos eros įtvirtinimų ir bunkerių likučiai.