Eternal Lands

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Eternal Lands
Kūrėjas Radu Privantu
Leidėjas
Dizaineris {{{dizaineris}}}
Kompozitorius {{{kompozitorius}}}
Išleidimo data 2003 m. vasario 13 d.
Žanras (-ai) MMORPG
Režimas Internetinis, daugelio žaidėjų
Reitingai
Platforma Windows, Linux, Mac OS X
Versija 1.50 Beta
(2007 m. lapkričio 26 d.)
Variklis
Reikalavimai 32 MB OpenGL 1.2 video plokštė,
32 MB RAM,
56 kbit/s interneto greitis
Platinimas Parsisiuntimas internetu
Licencija {{{licencija}}}
Pirmtakas {{{pirmtakas}}}
Kitos dalys
http://www.eternal-lands.com

Eternal Lands (EL) – nemokamas kompiuterinis internetinis daugelio žaidėjų žaidimas vaidmenimis (MMORPG, angl. massively multiplayer online role-playing game), pradėtas kurti 2002 m. rumunų kilmės programuotojo Radu Privantu. Nors pats žaidimas kurtas OpenGL pagrindu, kaip atvirojo kodo programa, tačiau licencija neleidžia prie oficialaus serverio prisijungti modifikuotu klientu.[1] Žaidimo grafiką kuria programuotojo žmona Maura.

Siužetas[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Veiksmas vyksta viduramžių fentezi pasaulyje Draia planetoje. Vyrauja ir viduramžių elementai tokie kaip, ginklai ir architektūra, ir taip pat fantastiniai elementai tokie kaip: humanoidų rasės, dievai ir magija. Šiuo metu yra du žemynai; Seridia ir Irilion.

Žaidėjai pradeda žaidimą pasirinkdami rasę, vardą ir išvaizdą savo avatarui (virtualiai asmenybei). Įgūdžiai ir sugebėjimai sugeneruojami automatiškai. Iš viso yra šešios rasės: žmonės, elfai, nykštukai, gnomai, orchanai (pusiau orkai) ir draegoniai (drakonai-žmonės).

Žaidėjo veikėjo kūrimas

Paskutinės trys rasės yra mokamos; norėdami žaisti su kuria nors iš šitų rasių, žaidėjai turi paaukoti šiek tiek pinigų žaidimui.

Kova su Forest Chimeran

Žaidime žaidėjai gali tyrinėti net 36 vietoves, gerinti savo įgūdžius, atlikti užduotis, dirbti dievams arba tiesiog bendrauti su kitais žaidėjais.

Reikalavimai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Asmeninis kompiuteris arba Mac su 3D-akseleravimo video plokšte ir prieiga prie interneto yra būtini žaisti „Eternal Lands“ su nemokamai atsiustu klientu. „Eternal Lands“ veikia Microsoft Windows, Linux, FreeBSD ir Mac OS X operacinėse sistemose ir X86, X86 64, IA64 bei PowerPC architektūrose. Žaidimo klientas yra nemokamas (atvirasis kodas su QTPL tipo licenzija).

Kritikų reakcija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

About.com apdovanojo 4 iš 5 žvaigždučių bei pagyrė žaidimo grafiką (atsižvelgiant į tai, kad jis nemokamas) ir tikroviškus amatus bei maisto sistemą, tačiau pastebėjo, kad sunku padaryti, jog veiktų garsai Linux sistemoje.

Papildoma informacija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Jau yra net keletas žaidimų, kilusių iš „Eternal Lands“:

„Landes Eternelles“ dar kuriama, prancūziška žaidimo versija. Nors žaidimo architektūra identiška „Eternal Lands“ ir yra grafikos panašumų bei kitų siužeto panašumų, jis turi kitokį RPG pateikimą su skirtingomis rasėmis, geografija, istorija, religija ir užduotimis. „Landes Eternelles“ šiuo metu yra Beta stadijoje.

„Other-Life“ – projektas, kuris bando sukurti įdomesnį „Eternal Lands“ variantą. Jį pradėjo Steven Wilcoxon, EL serverio kūrėjas, OL paremtas tuo pačiu žaidimo serverio ir kliento kodu. Šis žaidimas dar neišleistas, tačiau jis jau testuojamas grupelės kruopščiai atrinktų žmonių.

Išnašos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]