Cassius

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
   Šį straipsnį ar jo skyrių reikėtų peržiūrėti.
Būtina ištaisyti gramatines klaidas, patikrinti rašybą, skyrybą, stilių ir pan.
Ištaisę pastebėtas klaidas, ištrinkite šį pranešimą.
   Šiam straipsniui ar jo daliai trūksta išnašų į patikimus šaltinius.
Jūs galite padėti Vikipedijai pridėdami tinkamas išnašas su šaltiniais.
Cassius
KilmėPrancūzija Prancūzija
ŽanraiHouse
Aktyvumo metaiNuo 1988 m.
Įrašų kompanijaVirgin records
Nariai
Philippe Zdar ir Boom Bass.

Cassius – Prancūzijos house muzikos prodiuseriai. Jų tikrieji vardai Philippe Cerboneschi ir Hubert Blanc-Francard, tačiau yra geriau žinomi jų sceniniai pavadinimai, tai Philippe Zdar ir Boom Bass.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Abu nariai ėmė dirbti kartu 1988 m. kai prodiusavo kelis Mc Solaar albumus. 1991 m. jie sukūrė pirmą savo projektą pavadinimu La Funk Mob, kur jie toliau eksperimentavo su elektriniais garsais. Vėliau jau jie abu sukūrė garsųjį hitą „Foxxy“, tik šį kartą jau pasivadinę Cassius vardu. Šio singlo populiarumas išgarsino Cassius, o tokios grupės kaip Daft Punk ar Air net leido sukurti kelis jų dainų remix’us. 1999 m. sausio mėn. jie išleido kitą hitą „Cassius 1999“, kuris kaip pasirodo, buvo jų albumo pagrindinė daina, albumo kuris ir vadinosi „1999“. Šiame albume buvo dar du hitai, tai „Feeling for You“ ir „La Mouche“. Dainų „Feeling for you" ir „Cassius 1999" video klipuose yra vaizduojamas garsus komiksų veikėjas, vardu Deadman, kuris čia yra Dj – superherojus.

2002 m. buvo išleistas antrasis jų albumas „Au Rêve“, kuris nebuvo toks populiarus kaip pirmasis. Šiame albume galima išgirsti kūrinių, kartu su Steve Edwards, Wu-Tang Clan ir dar keliais kitais atlikėjais. Cassius grįžo į studiją 2006 m. su eksperimentiniu singlu „Toop Toop“, kuris buvo vienas iš jų albumo „15 Again“ singlų. Šis, kaip ir prieš tai buvęs „Au Rêve“ albumas buvo daugiau vokalinio, o ne house muzikos tipo. Keliaudami po albumo pristatymo turą, jie sugalvojo vieną įdomų dalyką, paprašė draugų ir fanų sukurti remixą dainos „Toop Toop“. Kaip jie patys teigia, jie sulaukė apie 400 remixų nuo 2006 m. spalio mėn. Šiuo momentu grupe dar nieko nekuria.

Diskografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

  • 1999 (1999)
  • Au Rêve (2002)
  • The Bad Seeds 1993–1997 (2004; La Funk Mob kompiliacinis albumas)
  • 15 Again (2006)