Vikisrities aptarimas:Biologija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Na visiškai liuks, man patinka. Ir ta žalia spalva labai raminančiai nuteikia. Kiek suprantu, čia bus galima straipsnius atnaujinti, keisti iliustracijas, daryti portalą dinamišką - besikeičiantį. Artimiausiu laiku reiks naikinti raudonus užrašus. Vadinasi, ta ideja visiškai nebloga, ir ganėtinai gerai atrodome kitų wiki. tarpe. Algirdas 19:10, 21 Vas 2005 (UTC)

Info redagavimui: visi gabaliukai redaguojami atskirai, išskyrus viršūnę, kur apie biologiją bendrai:

Dirgela 21:04, 21 Vas 2005 (UTC)

Kaip dėsim į pradinį puslapį?[redaguoti vikitekstą]

Dabar kai jau liko tik keli nedideli žingsneliai iki pradinio Šios vikisrities varianto pribaigimo, reikia sugalvoti kaip padaryti tinkamą nuorodą į šią sritį iš pradinio puslapio. Visgi biologiniai straipsniai dabar sudaro daugumą, taigi būtų negražu pradiniame puslapyje tik parašyti nuorodą Biologija ir viskas. Tikriausiai reiktų kokio nors paveikslėlio (kuriame pavyzdžiui būtų augalų, gyvūnų, grybų ar panašiai) ir nuorodos su trumpu aprašymu, bet dar reikia sugalvoti kurioje vietoje padėti. Vienas iš variantų - visada vieną iš rinktinių straipsnių daryti biologinį ir gale parašyti Daugiau biologinių straipsnių ar kažkas tokio. Taigi, kas turi kokių minčių? Knutux 08:15, 23 Vas 2005 (UTC)

Galim dėti prie naršymo būdų - kur "pagal ketegorijas" "paieška" "abėcėlinis sąrašas", nors ten neatrodys labai išvaizdžiai.Dirgela 11:36, 23 Vas 2005 (UTC)

O gal vietoje dabartinės eilutės "Straipsniai pagal kategorijas – Abėcėlinis straipsnių sąrašas – Paieška" padarome apibrėžtą lentelę "Nerti gilyn" arba "Kas toliau?" ar kažkas tokio ir ten būtų surašyta "Kategorijos - susiraskite norimą sritį pagal mokslo sritį ar kitą kategoriją", "Biologijos vikisritis - išsamiai apie gyvūnus, augalus grybus r kiti biologiniai straipsniai", "Straipsnių sąrašas - perverskite visų enciklopedijos straipsnių sąrašą" ir panašiai? (pavyzdys žemiau) Knutux 11:44, 23 Vas 2005 (UTC)

Kaip nepasiklysti

Kategorijos - susiraskite norimą sritį pagal mokslo sritį ar kitą kategoriją
Straipsnių sąrašas - perverskite visų enciklopedijos straipsnių sąrašą
Biologijos vikisritis - išsamiai apie gyvūnus, augalus grybus ir kiti biologiniai straipsniai
Pabandom kaip atrodys. Dirgela 16:35, 23 Vas 2005 (UTC)

Dėl išdėstymo[redaguoti vikitekstą]

Aš čia taip paiūrėjau ir sugalvojau, kad gal visgi geriau paveikslėlis aukščiau jei būtų, o Naujų straipsnių sąrašas žemiau? Nes visgi paveikslėlis labai svarbus pirmam įspūdžiui, tai mano manymu turi matytis tik atsivertus puslapi, kad nereiktų 'scrolinti' žemyn. Ar visgi svarbiau šiuo atveju nauji straipnsiai? Knutux 07:48, 2 Kov 2005 (UTC)


Sutinku, paveikslėlis turėtų būti aukščiau, dabar atsidarus langą jis gerai matosi, o kai užsipildys ta naujų straipsnių skiltis, jis bus nustumtas į apačią ir nesimatys. Algirdas 08:03, 2 Kov 2005 (UTC)

Ar nevertėtų viso biologijos portalo perkelti į Vikirūšis. Kažkaip man atrodo, kad ši Vikipedija dėl tokio didelio biologijos straipsnių skaičiaus pati virsta į Vikirūšys. Extate 12:57, 19 Vasario 2006 (EET)

Skyrelis Nauji[redaguoti vikitekstą]

Skyrelis "Nauji" nelabai atitinka pavadinimą. Straipsniai jame nesikeičia nuo gegužės (o gal ir seniau - tik nuo tada lankaus wikipedijoje)

Viktė

Jei gali keisk tuos straipsnius naujais, nebesuspėjam su srautu... Algirdas 20:22, 2007 Sausio 2 (EET)

Biologijos straipsnių atnaujinimas[redaguoti vikitekstą]

Stipriai paseno informacija apie sistematinę augalų ir gyvūnų padėtį. Gal atsirastų norinčių prisidėti prie straipsnių atnaujinimo? Ta-Ntalas (aptarimas) 13:32, 4 kovo 2014 (EET)[atsakyti]