Vikiprojekto aptarimas:Gyvybės evoliucija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Konkretinkime[redaguoti vikitekstą]

Esamus straipsnius atrodo išrinkau visus. Gal jau reikėtų pradėti konkretinti, nuo ko pradedame, kaip skirstomės darbus. Ypač įdomu wikipedijos senbuvio Dirgelos pasiūlymai :) -Nomad 10:29, 24 Rugpjūčio 2005 (EEST)


Dar vienas klausimas: kas per kategorija "geologiniai klodai" čia ji apie ką? --qwarc 14:13, 24 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Planuoti būsimų kategorijų kol kas gal ir nebūtina, žiūrėsim pagal straipsnius. Dėl straipsnių galiu prisidėti tik ten, kur nereikalingos specialios žinios, taip pat visokiais formatavimais, taxoboxai, šablonais. Įdėjau straipsniukų sąrašą, kuris bus manau naudingas ateityje net jei šitas projektas ir neįsibėgės. Aš dabar esu apsėstas idėjos, kad kai kuriose srityse prieš rašant gerai susidaryti sąrašiuką, tiesiog ir matosi geriau kokia tos srities būklė. Manau, kad galim dar truputėlį paplanuoti prieš puolant straipsnius rašyt, bo planuot visada smagiau :) Šiaip man dar didelis klausimas apie išnykusias rūšis - jos turbūt neturi kitokių pavadinimų išskyrus lotyniškus? Dirgela 15:22, 24 Rugpjūčio 2005 (EEST)
Didžioji dalis išnykusių rūšių turi tik lotiniškus pavadinimus, labai maža dalis turi ir lietuviškus

pvz.: kardadantis tigras, paukštis dodo. --qwarc 08:56, 25 Rugpjūčio 2005 (EEST)


Tiesa sakant, planuoti turbūt dar smagiau, nei daryti ;)) O jei rimtai, aš irgi už. Manau, reikėtų sudaryti kiekvienos srities būtinų, esminių straipsnių sąrašą. --Nomad 13:20, 25 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Inclusive fitness ir kin selection[redaguoti vikitekstą]

Apie šiuos gana esminius konceptus esu skaitęs tik angliškai, gal kas gali pasakyti koks naudojamas šių sąvokų vertimas į lietuvių kalbą?Dirgela 10:13, 20 Rugsėjo 2005 (EEST)