Vikiprojekto aptarimas:Graikų mitologija

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Čia dėl templeitų rašau. Aš vis dėlto siūlyčiau gigantus išmesti, o su nimfomis, draidėmis yra kls? pažiūrėk nimfos, bendrai tų nimfų be galo daug yra jų nesugrabysi niekaip. O dėl Okeanidžių tai labai gerai. Mano manymu i bendra templeita reikia deti, tik grupes kurios yra suskaiciuotinos (tiksliai zinomas skaicius, ne begalybe kaip su nimfomis ten bala zino kiek ju yra), ir kad apie grupe butu atskiri straipsniai parasomi kaip apie titanus ar Olimpo dievus, del to Gigantai iskristu. Jei pusdieviai suskaiciuojami tai butu gerai, bet as abejoju ar tiksliai juos imanoma suskaiciuoti (pan. kaip su nimfomis), nes isesmes bet kuris zmogus (ar ne zmogus) gimes is dievybes ir mirtingo zmogaus laikomas pusdieviu, o tokiu graiku mitologijoje man atrodo galybe. Atlantas 23:45, 10 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Aš galvoju, kad nebūtinai templeitas turi btūti taip kaip yra su titanais, t.y. gali būti nuorodų, kurios nėra išskleidžiamos, o tiesiog svarbios graikų mitologijoje. Reikia tik padaryti šabloniuką, kad bendrą sablona būtu galima įdėti ir į pvz., gigantus, bet be papildomo isskleidimo. O nimfas ir pusdievius galima būtų žymiausius surašyti, nebūtinai pilną sąrašą. Dirgela 09:28, 11 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Sutinku taip būtų geriau. Bet tuos kurie neišskleidžiami tarkim sudėti žemiau. Tarkim šablonas atrodytų taip: viršuje iškleidžiamieji visi, viduryje kaitomoji dalis, o apačioje neišskleidžiemieji. Kaip tau taip? Manau taip geriau atrodytų. --Atlantas 10:44, 11 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Dar vienas dalykas jei daryti nimfas išskleidžiamas, tai į jas įeitų ir driadės ir najades ir kitos nimfų rūšis. Atskirai nežinau ar apsimoka. Arba kai nueini į nimfų psl. išsiskleistų ir nuorodas į jų rūšis, o pačiam bendrajame tarkim atsidarius kurio nors olimpo dievo matytųsi tik nimfos pasirinkti nuoroda. --Atlantas 10:46, 11 Rugpjūčio 2005 (EEST)

Berods angliškoje mačiau nimfos svarbiausios templeite surašytos, gal galėsim irgi ateityje padaryti. Kadangi driadės, najadės ir pan. yra nimfos, tai atskirai jų nerašau.--Dirgela 14:46, 11 Rugpjūčio 2005 (EEST)