Vikipedijos aptarimas:Vikiprojektai

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Manau, čia būtų galima rašyti pasiūlymus vikiprojektams. Kartais prasminga aptarti idėją prieš kuriant projektą, pažiūrėti, kiek būtų aktyvių dalyvių, išklausyti kitų naudotojų nuomones ir pasiūlymus. Taip pat, kartais nesi tikras ir kiek pats galėsi prisidėti, tačiau galbūt pati mintis sudomins kitus dalyvius, ir vikiprojektą sėkmingai paleis kiti. --Nomad 11:03, 2007 Sausio 23 (EET)

Dalyvių įvertinimas[redaguoti vikitekstą]

Vikiprojektas, besirūpinantis wikipedijos vartotojų įvertinimu. Jis dalintų visus tuos ordinus ir taip toliau. Pačią idėją pasiūlė Knutux administravimo teisių prašymų aptarime, kadangi šiuo metu administratoriaus teisės dažnai prašomos vartotojo pripažinimui.
Taip pat šis projektas galėtų užsiimti naujų dalyvių pasveikinimais (visi tie {{welcome}}, {{užsiregistruok}}, {{prisistatyk}} skydeliai, ir netgi kuruoti savaitės iniciatyvas bei kokias kitokias iniciatyvas. Aš pats prie šio projekto neprisidėčiau, tačiau manau, jis yra reikalingas. --Nomad 11:03, 2007 Sausio 23 (EET)

Komentarai:

Surinkti visų {{welcome}}, {{užsiregistruok}}, {{prisistatyk}} naudojimo rekomendacijas tikrai būtų naudinga, taip pat tikriausiai kažkiek naudinga būtų ir "skatinimo komitetas" (kai kuriuos dalyvius motyvuoja viešas pripažinimas). Tačiau nesitiki kad atsiras bent keli projekto dalyviai - juk dalyvių vertinimui reikia labai atidžiai stebėti visus naujausius keitimus (pvz, kai kurie visai nesenai prisijungę dalyviai (rodos Andrius.v, Mea) gausiai dėlioja pagalbines žymes (kaip {{delete}}), bet po vandalinio straipsnio ištrynimo tokio indėlio istorijoje nebesimato, tai pamatys tik ištisai žiūrintys naujausius keitimus). Jei toks projektas vis tik susilauktų susidomėjimo, aš tikiuosi bent jau aktyviai sekti projekto veiklą, o gal minimaliai ir prisidėti. knutux 12:12, 2007 Sausio 23 (EET)

UNESCO pasaulio paveldas[redaguoti vikitekstą]

Vikiprojektas, skirtas UNESCO pasaulio paveldo objektų ir kandidatų aprašymui. Taip pat, ir pačio pasaulio paveldo projekto aprašymui. Pats taip pat prisidėčiau nebent epizodiškai, kadangi nebespėju ir su dabartiniais savo wikiprojektais. --Nomad 11:03, 2007 Sausio 23 (EET)

Komentarai:

Progai pasitaikius galėčiau prisidėti. Tačiau didelio aktyvumo negaliu pažadėti, kadangi ir taip visokių nebaigtų darbų pilna... Hugo.arg 12:37, 2007 Sausio 23 (EET)

Nesutvarkyti straipsniai[redaguoti vikitekstą]

Projektas, skirtas tvarkyti ir prižiūrėti nesutvarkytų straipsnių ({{cleanup}} šablonas) kategoriją. Būtų projekto Tvarka subprojektas. Plačiau aprašiau Tado12 aptarime. Pats prisidėčiau nebent epizodiškai, kadangi dabar ir taip kiek galėdamas prižiūriu beviltiškus, npov, trintinus, abejotinus ir beveik visus kitus su specialiomis žymėmis. --Nomad 11:03, 2007 Sausio 23 (EET)


Komentarai:

{{cleanup}} problema egzistuoja jau senokai, prieš kokius metus (ar seniau) dar būdavo kartais prižiūrima ir būdavo palaikomas apie 100 netvarkingų straipsnių riba, o dabar jau net pažiūrėt į tą kategoriją baisu, nes daugėjant dalyvių (ypač vienadienių) kategorija turėtų būti labai perpildyta. Reik tikėtis, kad toks projektas išspręstų šią problemą, bet pažiūrėjus į tvarkos projekto aktyvumą nedrįsčiau lažintis :). knutux 12:15, 2007 Sausio 23 (EET)

Dėl Vikisritys (0) vardų srities sukūrimo[redaguoti vikitekstą]

Pradedamos kurti įvairios Vikisritys (0), tačiau jos visos šiuo metu yra kraunamos į vardų sritį Wikipedia daugumoje vikipedijų šiam reikalui yra sukurta atskira vardų sritis, pvz. angliškojoje [Portal:], kol dar šių Vikisričių nėra labai daug manau būtų naudinga prašyti Bugzillą sukurti Lietuviškojoje vikipedijoje vardų sritis [Vikisritis:] ir [Vikisrities aptarimas:]. Nežinau ar reikia panašių sričių Vikiprojektams. --Vpovilaitis apt. 15:45, 2008 rugpjūčio 22 (EEST)

Esant atskirai vardų sričiai galima būtų per ją atskirai ar kartu su pagrindine sritimi ieškoti informacijos. Dar pastebėjau, kad Vikisričių puslapių sudėtinės dalys talpinamos [Šablonų:] vardų srityje (Vikisričių šablonai,168) tas taip pat apsunkina informacijos paiešką. Šios dalys taip pat turėtų būti patalpintos į Vikisričių vardų sritį. --Vpovilaitis apt. 15:56, 2008 rugpjūčio 22 (EEST)

Tiesa, užmiršau pasakyti, kad prieš kreipiantis į Bugzillą dėl konkrečių vardų sričių sukūrimo, reikės organizuoti šių konkrečių sričių sukūrimo balsavimą, į kurio rezultatus Bugzillai teks pateikti nuorodą. --Vpovilaitis apt. 16:48, 2008 rugpjūčio 22 (EEST)

Kam čia šovė į galvą, kad šis puslapis priklauso projektų vardų sričiai?--Dirgela 21:21, 2008 rugsėjo 18 (EEST)

Noriu paklausti, ar Vikiprojektai vis dar aktyvūs? Nes, tarkim, Vikiprojektas:Muzika paskutinį kartą redaguotas buvo (neskaitant tarpkalbinių nuorodų pridėjimo) 2008 m.. Jei nebe, ar būtų įmanoma juos atgaivinti? --Robotukas11 (aptarimas) 21:51, 3 sausio 2013 (EET)[atsakyti]

Manau, kad pavienių veiksmų žmonės imasi. O pats šiaip mielai norėčiau prisidėti prie kokio nors vikiprojekto, gal turi kas pasiūlymų dirbti kartu komandoje? --Zygiskr (aptarimas) 21:37, 14 lapkričio 2014 (EET)[atsakyti]
Kai kurie Vikiprojektai, pvz., Vikiprojektas:Miestai sukūrė tam tikrus šablonus ir susitarimus, kurių iki šiol laikomasi. Nebūtina kasdien kažką kaitalioti vien dėl "aktyvumo".--Dirgela (aptarimas) 20:30, 16 balandžio 2018 (EEST)[atsakyti]

Jau lyg ir buvo šitas klausimas, bet dar kartą norėčiau paklausti pagal nustatomas vikiprojekto "aktyvumas"?--Dirgela (aptarimas) 19:29, 15 lapkričio 2018 (EET)[atsakyti]