Vikipedijos aptarimas:Savaitės iniciatyvos pasiūlymai/Archyvas1

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

User:Malakasosas pareiškė norą vėl imti tvarkyti šį projektą. Mielai jam perleisčiau šį užsiėmimą, tačiau praėjusį sykį, kai jis ėmėsi šios veiklos buvo nemažai dalyvių nusiskundimų, todėl iškeliu šį klausimą balsavimui. Balsavimo pabaiga - spalio 22 d.

Ar sutinkate, kad User:Malakasosas moderuotų "savaitės iniciatyvos" projektą:

Prieš

  1. --Dirgela 20:25, 1 Spalio 2006 (EEST) (kol kas nesu tikras, kad jis negrįš prie tokios veiklos ir komentarų, kokie buvo prieš blokavimą)
  2. --Tadas12 20:34, 1 Spalio 2006 (EEST)

Susilaiko

  1. --... ausis aptarimas 19:19, 2 Spalio 2006 (EEST) (tiesiog kadangi dar mažai su juo susidūriau..(tuo metu kai prisidėjau prie VP jį greit ilgam užblokavo,,,tai negaliu pasakyti tvirto ne, nes nežinau tiksliai kaip jis ten tvarkėsi ir dabar tvarkytųsi..bet simpatijų MALAKASOSUI taip pat nereiškiu...taigi susilaikau..)

Komentarai

Žmogus balansuoja ties užblokavimo riba tad toks darbas tikrai nejam, o beto su tokiu charakteriu...


noriu info - kas nusprendžia ir įdeda preliminarią savaitės temos datą - buvau du kartus įdėjęs - du kartus kažkas užvažiavo -dingo - gal nežinau taisyklių -sorry, bet taip gali dingti -paskęsti tarp kitų temųTurbo 12:07, 6 Vasario 2006 (EET)

Ko be paties pasiūlymo autoriaus nebus nei vieno palaikančio iniciatyvą - į grafiką nededama. Dirgela 22:40, 6 Vasario 2006 (EET)
p Dirgela - tai reikia irgi įrašyti į puslapio kodeksą viršuje, kaip to reikalauja teisinės wikivalstybės principai,nes sugaišau laiko...tai logiška, kad prižiūrėtojas tvarko tai, bet kol nepaskelbta demokratinė procedūra - wiki admintarybos sprendimas, tol galima būti nepatenkintuTurbo 15:49, 7 Vasario 2006 (EET)
Jei nori apsiimti savaitės iniciatyvų tvarkymą - mielai prašom, bet kol tvarkau aš, tol ir taisykles nustatau aš. Dirgela 19:29, 7 Vasario 2006 (EET)
taisyklių buvimas - labai gerai, gerai, beje, sugalvota, bet aš rašiau tik pageidavimą, kad jos visos būtų surašytos. Viskas neblogai, bet gera tvarka padeda efektyviau veikti. Nepretenduoju į didelius tvarkdarius - per menka wiki-patirtis, tiesiog bandau patarti, geranoriškai ir su lašeliu humoro -mėgstu pasišaipyti netgi iš demokratijos absurdų, bet Churchil buvo velniškai teisus - žmonės nieko gerenio dar nesurado. O jei ta žodynų savaitė taptų ne tik wiki vidaus, bet išeitų ir į sociumą - jei valstybė palaiko interneto plėtrą, tegul finansuoja ir visų žodynų e-prieinamumą visiems.Turbo 19:50, 7 Vasario 2006 (EET)
Į preliminarų grafiką straipsniai dedami pagal už pasisakiusių skaičių (turbūt akivaizdu). Toliau skaitom taisykles pačioje pradžioje - "jei po pasiūlymo pateikimo be jo pateikėjo už jį niekas nepasisako po dviejų savaičių jį galima pašalinti iš sąrašo". Taigi yra didelė tikimybė, kad pasiūlymas nesulauks ne tik kovo mėnesio bet ir vasario vidurio - ar tikrai labai prasmingą jį statyti į eilę? Gal be taisyklių rašymo kai kur užtektų ir sveiko proto kriterijų? Dirgela 22:17, 7 Vasario 2006 (EET)
pvz. Naujas ateina į iniaciatyvą. Ją užrašo ir deda į preliminarią eilę lentelėje...netrukus dingsta...vėl įrašo...dingsta...nervinasi šiek tiek...galvoja, kad gal Maskvos ranka, jei Maskvą įrašė, o jį išmetė...galiausiai paaiškėja, kad tokia sumąstyta admin tvarka...ką tada reiškia - preliminarus, mąsto ir eina skaityti Sveiko proto kritiką - neranda wiki...nervinasi...ir juokiasi Turbo 22:45, 7 Vasario 2006 (EET)

Demokratijos paradoksas[redaguoti vikitekstą]

Už straipsnius pasisako tik 2-4,5 wikipedijos naudotojai iš tūkstančių. Viena priežasčių -prisikasti iki balsavimo reikia atkaklumo, pastabumo, žinojimo kaip balsuoti...Sprendimas priimamas 0.0001 rinkėjų dalimi - vis geriau nei nieko - nes aptarime atsiranda idėjos. Tačiau gali lemti - turi savo wiki lobbi 2-3 (0.00002) arba ne...prisiminus Churchill apie demokratijos grimasas, labai susirūpinęs dėl wiki ir ne tik e-žodynų -pagarbiai Turbo 15:12, 11 Vasario 2006 (EET)

Štai čia Dirgėla ir atsiskleidė - politologas, prisidengęs Demokratijos imitavimu, išmesdamas itin svarbią ne tik wikipedijai e-žodynų problemą iš savaitės aktualijų, sunaikino vieną iš siekių tai naudingai spręsti...88.118.147.187 09:16, 19 Vasario 2006 (EET)

Išmetė, nes tokios šio puslapio taisyklės - nepalaikomi pasiūlymai ištrinami, kad nepersikrautų puslapis. Taigi, dar kartą prašyčiau vengti bereikalingų kaltinimų. knutux 10:50, 19 Vasario 2006 (EET)
Išmetimas iš savaitės iniciatyvų reiškia, kad pasiūlyta tema niekam be pateikėjas neįdomi, tačiau pateikėjas gali užsiimti temos plėtojimu savarankiškai.Dirgela 19:15, 19 Vasario 2006 (EET)

Manau, kad per sunkus patekimas į balsavimus, netgi sunkokai pastebimas -tai nedaug kas užklysta. Išskirti labiau reiktu...Turbo 00:30, 20 Vasario 2006 (EET)

Pravartu, jei prejus savaitei atsirstu straipsnelis apzvelgiantis kas sukurta[redaguoti vikitekstą]

bet kas tai padarys - geriausiai orientuojasi kas nauja, ko gero p Dirgela...bet parašyti apžvalga, kad ir nedidelę nelengva...Turbo 16:45, 15 Vasario 2006 (EET)

Apie grafiko lentelę[redaguoti vikitekstą]

Lentelė jau darosi ilgoka, kažką reiks daryti - gal įvykusių savaičių datas perkelti į atskirą lentelę ankstesnių iniciatyvų puslapyje? Taip pat turiu pasiūlymą grafiką perkelti į straipsnio pradžią, kad būtų matyti iškart įsijungus. Leia 19:13, 13 Kovo 2006 (EET)

Galbūt reikėtų iškelti į kitą puslapį, pavyzdžiui: Wikipedia:Savaitės iniciatyvos pasiūlymai/Preliminarus grafikas

Aha, as irgi pritariu lenteles perkelimui i pradzia. Uzlaisva marsa 12:06, 29 Balandžio 2006 (EEST)

Ar kelti į patį viršų, nes šiaip jau lyg ir pakelta?Dirgela 16:48, 29 Balandžio 2006 (EEST)

Balandžio 31[redaguoti vikitekstą]

  1. Kas paaiškins man šį liapsusą esantį lentelėje??? Malakasosas


Šiaip įdomybė[redaguoti vikitekstą]

Šis puslapis priskirtas kategorijoms:
Kategorijos: Nesutvarkyti straipsniai | Nebaigti-terminai | Beviltiški | Tušti straipsniai

kiek balsuotoju reiketu tam kad jau butu galima skelbti savaites iniciatyva? teisingiausia butu skirti aiskiausia persvara pirmaujancia tema? Malakasosas

Biografijų savaitė[redaguoti vikitekstą]

Siūlyčiau šį pasiūlymą perkelti į archyvą, nes karštai tikiu, kad reiktų rengti tik temines biografijų savaites, tokias, kaip Lietuvos dailininkai, Baleto šokėjai, Prezidentai ir pan... --JonasS 17:20, 9 Birželio 2006 (EEST)

Siūlyčiau į grafiką visai netraukti temų kurios turi tik vieno balso persvarą. Jas skelbti tik, kai nebėra jokių kitų variantų.Dirgela 17:29, 9 Birželio 2006 (EEST)

O jei rezultatas greit kinta? jei cia pirmauja 2 balsais, o kita diena ar ta pati vakara jau 1 balsu, o gal jau ir pralaimi? nespesi cia keisti grafiko. o mano variantas butu toks: itraukti tem ai grafika kai balsuoja maziausiai 5 zmones is viso. Malakasosas 18:02, 9 Birželis 2006 (EEST)

Malakasoso doktrina: Tema į grafiką bus įtraukta tada, kada sulauks bent 5 nuomonių ir turės bent 1 balso persvarą.

Kaip čia suprasti: grafikas visai neatintinka realybės. Pvz. nac. parkų savaitė prasidėjo vėliau nei 09 26 ir tęsiasi dabar, nors pagal grafiką turėjo baigtis 10 02? Hugo

Kaip manote, ar būtų prasminga balsuoti už iniciatyvą griežtai tik kitai savaitei arba dar kitai savaitei (t.y. už kitos savaitės iniciatyvą būtų nubalsuota dar prieš savaitę nuo dabar, jei supratot ką noriu pasakyti). Prasidėjus naujai savaitei, visi balsai už pasiūlymus būtų panaikinti, tačiau jie patys palikti kaip kandidatai kitai savaitei. Taip būtų išvengta nesusipratimų, kai žmogus nubalsuoja kovo mėnesį, tačiau iniciatyva paskelbiama birželio mėnesį, kai jis apie ją jau gal ir pamiršęs ar tiesiog neturi laiko prisidėti. Čia kol kas tik eksperimentinis pasiūlymas, nes dar nesu tikras kad pačiam neatsibos resetinti tuos balsavimus ir taip toliau, bet pabandyti kelias savaites galėčiau. Tik visų pirma noriu išgirsti kitų nuomonę ir padaryti balsavimą. --Nomad 19:10, 2007 Birželio 4 (EEST)

Manau per komplikuota.--Dirgela 19:32, 2007 Birželio 4 (EEST)
Pritariu Dirgelai; ir dar susidarė įspūdis kad reikėtų balsuoti už tą patį pasiūlymą kelis kartus - gal ne taip supratau. Nors ir taip nesuprantu kokia sistema čia vyksta, kaip yra taip gerai, smagu kad yra žmonių tai prižiūrinčių:) Mea 19:59, 2007 Birželio 4 (EEST)

Galimas kriterijus[redaguoti vikitekstą]

Kažkiek parodo, kurios sritys reikalauja didesnio dėmesio: Wikipedia:Kategorijų_statistika/Žodžiais

kitos savaites iniciatyva. P.S (skaičiai iš galvos)

Per griežta sistema, ne visi juk vien tik vikipedija gyvena.--Dirgela 06:27, 2007 Kovo 8 (EET)
Vissiškai pritariu. ir taip čia niekas apart 5-10 žmonių nebalsuoja, o dar čia tokia tvarka... nelabai matau tikslo ką nors keisti--Qwarc 21:33, 2007 Kovo 8 (EET)

Niekaip nesuprantu ir nerandu, kur pasiūlyti naują temą (apsvarstymui, o ne balsavimui)? Nevidonas 15:42, 2007 Balandžio 3 (EEST)

Kažkur buvau sukūręs specialiai tam temą, bet dabar pats nerandu :D --Nomad 16:19, 2007 Balandžio 3 (EEST)

Dar viena crazy idea... jei skaičiuoti tik balsus už, o prieš panaikint Pvz dabar teoriškai prie Jav kino dirbtu 5 (balsave uz), prie mitologijos - 7, buitis 6, vilnius 4...

Pirma vieta grafike uzims buitis +5, antra - vilnius +4, o mitologija +2, nors daugiausia (teoriniu) norinciu yra prie mitologijos Apsvarstykit... Adam 14:51, 2007 Gegužės 24 (EEST)

Jei ne paslaptis, kokių pažinčių dėka į kitos savaitės iniciatyvą papuolė automobiliai, jei jau ilgą laiką prieš tai buvo pateiktos kitos iniciatyvos, už kurias irgi nubalsuota teigiamai - alkoholiniai gėrimai, JAV kinas, terorizmas...? --Nomad 22:23, 2007 Balandžio 6 (EEST)

Remiuosi praktika, kad didžiausią persvarą turinti iniciatyvą einą į priekį grafike, todėl niek baisaus čia nematau. Pernai grafike eilėje stovėdavo kelios temos, turinčios teigiamą pritarimą. Manau niekas neabejoja, kad kita iniciatyva bus apie automobilius. Naudotojas:Gnarls Barkley

P.S. šitą pastabą geriau perkeltum į aptarimą, nes puslapio užgriozdinimas ne į naudą.

Perkėliau. Neatkreipiau dėmesio, jei iš tiesų žiūrima pagal persvarą, tai tebūnie. Galvojau, nuosekliai chronologiškai. --Nomad 02:00, 2007 Balandžio 7 (EEST)
reikėtų kažkaip apibrėžti "savaitės iniciatyvos" atrinkimo kriterijus, t.y. ko siekiama balsavimu. Ar balsavimas turi būti subjektyvus (tema MAN patinka/nepatinka, temą išmanau/neišmanau, dalyvausiu/nedalyvausiu), ar bandoma atrasti kažkokius objektyvius kriterijus (pvz. rasti temą kurioje mažiausiai kokybiškų straipsnių)? Nevidonas 19:02, 2007 Balandžio 12 (EEST)
Jei apibrėžinėsime objektyvius kriterijus, kiekvienas balsuotojas turės ne tik išsamiai pagrįsti savo poziciją, bet ją vėliau apginti diskusijoje. Nemanau, kad tokia praktika duos naudos, verčiau lai balsuoja "patinka/nepatinka" principu. --Nomad 19:35, 2007 Balandžio 12 (EEST) p.s. būtų tikrai pravartu balsuojant nurodyti, ar balsuoja už tik šiaip nes patinka tema, ar už ir prisidės pats. --Nomad 19:37, 2007 Balandžio 12 (EEST)
Va todėl ir sakau, kad būtų gera žinoti, ko iš manęs tikimasi, leidžiant man balsuoti :) Nevidonas 10:22, 2007 Balandžio 16 (EEST)

Balsavimas dėl eiliškumo[redaguoti vikitekstą]

Jei už kelias savaitės iniciatyvas yra nubalsuota teigiamai, kokia eilės tvarka jas reikėtų planuoti?

  • Anksčiausiai pasiūlyta iniciatyva eina pirmiausiai.
    • Nomad
    • Mea, taip gal tvarkingiau, kitaip gali susidaryti ilgiausias sąrašas, dirbant su vis naujai pasiūlytomis.
    • andrius.v 11:58, 2007 Balandžio 13 (EEST). Daugiau teigamų balsų surinkusi nereiškia, kad ją geriau pildys ir pan. Lab igeras pvz. su automobiliais: pribalsavo iš kart, bet papildo tik kartais. :-)
  • Daugiausiai teigiamų balsų susilaukusi iniciatyva eina pirmiausiai
    • Pirma didžiausias skirtumas, esant lygiam skirtumui pagal pasiūlymo eiliškumą. knutux 07:22, 2007 Balandžio 13 (EEST)
    • Didžiausias skirtumas, tačiau iniciatyva turi sulaukti mažiausiai 5 balsų. Gnarls Barkley 08:27, 2007 Balandžio 13 (EEST)
    • Sutinku su Gnarls Barkley. Hugo.arg 10:27, 2007 Balandžio 13 (EEST)
    • --Dirgela 18:17, 2007 Balandžio 13 (EEST)
  • Kita (įrašyti savo pasiūlymą)
    • Jei kas nors vienareikšmiškai apsiimtų tvarkyti šitą projektą tai būčiau už tai, kad balsavimai tik patariamieji, o sprendžia tas kas užsiima iniciatyvos tvarkymu, panašiai kaip yra su mėnesio šalimi.--Dirgela 18:17, 2007 Balandžio 13 (EEST)
Aš vienareikšmiškai apsiimu. --Nomad 18:21, 2007 Balandžio 13 (EEST)
Ar bus prieštaraujančių? Jei taip, tai siūlysiu balsavimą, jei ne - Nomad tvarko iniciatyvą ir parinkinėja savaitės iniciatyvos temą atsižvelgdamas į balsavimus, tačiau nenustatant griežtų taisyklių.--Dirgela 22:10, 2007 Balandžio 14 (EEST)
    • Dar komentaras. Manau, be skirtumo reikėtų atsižvelgti ir į balsų skaičių. 9:8 yra tik 1 skirtumas, o 3:0 - trijų skirtumas, tačiau pirmuoju atveju prie iniciatyvos tikėtinai prisidės 9 žmonės, antruoju - tik trys.

– Čia pastaba prie II-ojo punkto. Aš už tas dalines taisykles, kurias apibūdina II-asis punktas.Gnarls Barkley 23:43, 2007 Balandžio 14 (EEST)

Panašu, kad visai nereikia kreipti dėmesio į tai kiek dalyvių yra pasisakę už tą temą, nes jau keltiną kartą – balsų daugiau nei sukurtų straipsnių. Kitaip tariant, balsuojama už, tačiau nė kiek prie to neprisidedama. Kaip reikėtų atrinkti temą vėliau, nežinau. Čia jau valdytojo intuicija turėtų lemiamą žodį tarti. Gnarls Barkley 21:05, 2007 Gegužės 4 (EEST)

Manau, čia kažkiek įtakos turi laikas. Pavyzdžiui, žmogus gali nubalsuoti už (dabar), tačiau ta iniciatyva realiai bus paskelbta tik po mėnesio. O tuo metu balsavusiajam už jau gali būti egzaminai ar kiti trukdymai. --Nomad 22:35, 2007 Gegužės 4 (EEST)

Griežtintina balsavimo tvarka[redaguoti vikitekstą]

Šiuo metu balsavimo tvarka nėra labai apibrėžta ir veikė tik dėl dalyvių tarpusavio pagarbos. Tačiau įtariant, kad pastaruoju metu tokia laisva tvarka piknaudžiaujama, siūlau šiek tiek formalizuoti. Pvz, reikia apsibrėžti, kad jei išaiškinama, kad tas pats asmuo balsuoja iš kelių registruotų naudotojų vardų, ne tik išmesti visus balsus, bet ir rašyti įspėjimą, o gal ir blokuoti. Taip pat vertėtų apriboti balsavimą dalyviams, nedariusiems jokių keitimų (arba dariusiems tik kelis dėl vaizdo). Tokiu būdu išvengtume atvejų, kai vienas dalyvis kelia savo balsų vertę ([1], [2]). knutux 07:43, 31 Gegužės 2006 (EEST)

Pilnai pritariu kuo aiškiau, tuo geriau. Tik klausimas kaip tarkim bus apribota balsavimo teisė? --Atlantas 09:10, 31 Gegužės 2006 (EEST)
Paprasčiausia būtų jei apsibrėžtume, kad "nelegalūs" balsai (neatitinkankys kriterijų) tiesiog trinami. knutux 10:29, 31 Gegužės 2006 (EEST)
Įdomu, kiek dar laiko mes kentėsime spėjamą nesąžiningumą balsuojant ir destruktyviais pasisakymais? :-) Turima omenyje, kai tas pats dalyvis pasisako keliais nikais ir taip gerokai sujaukia realią padėtį esant mažam susidomėjusių skaičiui --JonasS 08:00, 19 Birželio 2006 (EEST)
Viskas labai paprasta - kuo ilgiau tai bus toleruojama, tuo mažesnis bus susidomėjimas savaitės iniciatyvom, bent jau man visas susidomėjimas praėjo vienam paaugliui čia pradėjus perdaug reikštis, bet užtai lieka daugiau laiko nekolektyvinėms, o asmeninėms iniciatyvoms. knutux 08:12, 19 Birželio 2006 (EEST)
Būtent... Man net jau kurį laiką kirba mintis, kad ši iniciatyva pernelyg sureikšminta ir gal verta būtų ją kiek "užraukti" - t.y., tegu būna kažkur antrame plane su nežymia nuoroda -- bet atspindėjimas sąlyginai nereikšmingo (ir dabartiniu momentu kiek ir nekokybiško - ir „regimai“ daromo didoka dalimi tiesiog dirbtinai) reiškinio pirmame puslapyje atrodo per daug... Arba, - kitaip manantiems, reikia susiimti ir pakelti jos prežtižą, kokybę bei tvarką... --JonasS 08:25, 19 Birželio 2006 (EEST)
Šiaip sakyčiau: pažais ir nusibos. Bet kad vis nenusibosta, o norą visame tame dalyvauti atmuša... Pritarčiau griežtesniems veiksmams. Leia 17:11, 19 Birželio 2006 (EEST)

siūlytojo balsas[redaguoti vikitekstą]

manau, kad visai logiška būtų, kad temos siūlytojas taip pat pasisakytų už tą temą, kurią siūlo, nes dabar daug kur matau, kad tas kas siūlo nepasirašo prie už, lyg būtų niekuo su tuo nesusijęs.--Dirgela 21:41, 2007 Balandžio 24 (EEST)

Tai aš defaultu jį priskaičiuoju kaip už, suprantama. Bet šiaip - žinoma, būtų aiškiau ir daugiau tvarkos. --Nomad 21:57, 2007 Balandžio 24 (EEST)

Siulau ivesti tvarka i balsavima... kiekviena savaite per 4 dienas ivedami nauji kandidatai likusias 3 dienas balsuojama vienas vartotojas turi 3 balsus (vienas balsas vienam straipsniui), balsuojama tik už. Septintos dienos vakare susumuojama, ir paskelbiama

jei pasiūlymas turi tiek pat palaikančių ir pasisakančių prieš ilgiau nei tris mėnesius, jį galima pašalinti iš sąrašo.

Siūlau trumpinti iki vieno mėnesio. Trys mėnesiai - nesveikas laikotarpis, gal aš nubalsavęs šiandien po dviejų su puse mėnesio, kai iniciatyva bus įgyvendinama, išvis negalėsiu prisidėti. Retai įmanoma planuoti tokiam ilgam laikotarpiui. Be to ir balsuojama atsižvelgiant į tai, kad iniciatyva bus kažkada greitai, o ne po trijų mėnesių. --Nomad 14:05, 2007 lapkričio 17 (EET)

Pilnai pritariu. Užtektu gal ir pusės mėnesio. Tai pat, jei nėra kur nors nurodyta, pasiūlymai, per mėnesį surinkę mažiau nei 3 balsus už irgi turėtų būti pašalinti. * Hugo ¿díme? 14:08, 2007 lapkričio 17 (EET)
Irgi sutinku, kas iš tokios iniciatyvos, prie kurios ketina prisidėti du ar vienas narys :) Čia nebent vasarą, kai krenta aktyvumas. --Nomad 14:09, 2007 lapkričio 17 (EET)

Kita iniciatyva[redaguoti vikitekstą]

Kaip suprantu kita iniciatyva turėtų būti „2008 m. valstybių lyderiai“, ne „Stalo žaidimai“, nes pirmenybė suteikiama toms iniciatyvoms, kurios ženkliausiai nugalėjo. Bent jau taip seniau būdavo... Ar aš neteisus? --Viskonsas 20:08, 2008 gruodžio 5 (EET)

Lyg ir kiek kartų keičiau iniciatyvas, tiek nekreipiau daug dėmesio į tai, kas tame tvarkaraštyje užrašyta, o tik į turinį, kuriame turėtų matytis balsavimų rezultatai, jei tik kiekvienas balsuojantis atnaujina. Žinoma, jei balsuotojai atnaujintų ir būsimų iniciatyvų tvarkaraštį, būtų dar tvarkingiau. Be to, šiaip ar taip čia „savitarna“ - galite pats atnaujinti sąrašą, galite ir iniciatyvą pakeisti be atskiro derinimo su kuo nors. --Martynas Patasius 20:44, 2008 gruodžio 5 (EET)
Ne visai. Sprendžiant kas taps savaitės iniciatyva atsižvelgiama į įvairius faktorius, tame tarpe ir kuri buvo pasiūlyta anksčiausiai. Taip pat svarbus ne „nugalėjimo“ skirtumas o balsų už kiekis. Nes balsai už rodo kiek žmonių galbūt prisidėtų prie iniciatyvos, o balsai prieš nerodo absoliučiai nieko (nebent jie argumentuoti, tada jau reikia žiūrėti kas per argumentai. Pvz., „Prieštarauju savaitės iniciatyvai 'Kauno Žalgirio krepšinio klubo apjuodinimas' (siūloma rašyti straipsnius apie neigiamiausius susijusius dalykus) kadangi vikipedija turi laikytis neutralumo“ – čia būtų labai svarus balsas prieš ir reikštų daug :))) Tačiau užvis svarbiausia į ką atsižvelgiama keičiant iniciatyvas, yra koordinatoriaus nuomonė. Jau senokai buvo pasitarimas ir nusprendėme kad už kažkokią sritį atsakingo žmogaus balsas yra toje srity lemiamas, visi kiti tik patariamieji. Šiuo metu atsakingas žmogus de jure esu aš (iš esmės tik todėl kad įrašytas puslapyje kaip atsakingas, nors tuo nebeužsiimu), de facto yra Martynas (nebent išsižadėtų :) ) ir jis keičia kaip jam atrodo geriau. Nesutikčiau su visiška savitarna, norėtųsi kažkiek tvarkos, ir geriausiai tą tvarką palaikytų grafiko prisilaikymas. Kai aš „savitarnauju“ keičiu tik į tą iniciatyvą, kuri numatyta grafike. Antraip bus problemų - savaitės iniciatyvos karų :) Vienas norės vienos, kitas kitos, nesutars, pradės atmetinėti viens kito... --Nomad 01:15, 2008 gruodžio 6 (EET)

parinkimo tvarkos pakeitimai[redaguoti vikitekstą]

Keičiu principą palaikymu, o ne balsavimu. Dabar dažnai išeina, kad parenkamos temos, kurias realiai palaikė 2-3 dalyviai, iš kurių tik vienas ruošėsi išvis ką nors rašyti. Taip jau kelios iniciatyvos iš eilės buvo "mirusios". Dėl to parenkamos bus tos iniciatyvos prie kurių yra daugiausia norinčių prisidėti, tada gal ir rezultatas bus kiek geresnis.--Dirgela 08:50, 3 lapkričio 2010 (EET)[atsakyti]

pasiūlymų laikymas[redaguoti vikitekstą]

Gi užrašyta viršuj, kad jei nėra daugiau 10 pasiūlymų, senų netrinam, gi niekam nemaišo, o ir nesinorės iš naujo siūlyti.--Dirgela 08:18, 12 kovo 2011 (EET)[atsakyti]

Reikalingas žmogus, kuris tvarkytų savaitės iniciatyvą[redaguoti vikitekstą]

Reikėtų žmogaus, kuris tvarkytų savaitės iniciatyvą, nes niekas jos nebetvarko.

Kas anksčiau tvarkė šią temą? Ta-Ntalas 11:10, 27 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Tvarkė Nomad, bet dabar matyt nusibodo, nes diskutuoti mažai reikšmingais klausimais laiko atranda, o pakeisti inciatyvą - ne. Hugo.arg 12:25, 27 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Rekomenduočiau susilaikyti nuo asmeniškumų, nes ateis laikas, kai nebeliks gerųjų samariečių trolių atbaninimui. Nomad 14:10, 27 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Kiek trunka savaitės iniacityva? Ar tol kol ji būna karšta? O gal turi griežtai apibrėžtą laiką? --CEO 12:35, 27 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Na pats pavadinimas sako, kad turėtų trukti savaitę, bet kadangi nieks jos neprižiūri, tai trunka, kol kas nepkeičia (dažnai po mėnesio). Hugo.arg 13:21, 27 birželio 2011 (EEST)[atsakyti]

Nuogąstavimai[redaguoti vikitekstą]

Panašu, kad projektas pasmerktas mirčiai - kelios iniciatyvos praėjo išvis niekam neprisidėjus, kitose dažniausiai prisideda tik iniciatorius. Senbuviams projektas nebeįdomus, naujų naudotojų beveik nėra... Jei Mėnesio šalis dar laikosi ant 3-4 žmonių, tai čia nėra nei vieno. Siūlau projektą uždaryti... Hugo.arg 15:01, 3 spalio 2011 (EEST)[atsakyti]

Kam uždaryti? Ar trukdo? --Nomad 16:20, 3 spalio 2011 (EEST)[atsakyti]
Nemanau, kad projektas miręs. Anksčiau buvo nemažai pildytojų, tad visai nebūtinai jų nebebus ateityje. Nepritariu uždarymui. Ta-Ntalas 17:07, 3 spalio 2011 (EEST)[atsakyti]
Jokiais būdais negalima uždaryti, reikia kaip tik skatinti naudotojus prisidėti.--Zygimantus (aptarimas) 11:04, 18 gruodžio 2015 (EET)[atsakyti]
Niekas, manau, uždaryti ir neplanuoja. Diskusija nuo 2011 m. ;) --Italas (aptarimas) 12:16, 18 gruodžio 2015 (EET)[atsakyti]