Vikipedijos aptarimas:Kategorijų statistika/Pasenę

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Ar yra prasmė skaidyti straipsnio priklausomybę (0,5 vienai kat., 0,5 kitai). Jei straipsnis priklauso kategorijai, tai jis ir priklauso, o tai dabar palyginus tarkim kategorijų medžio ir šią statistiką matosi ryškus neatitikimai. Nesvarbu, kad priklauso porai kategorijų, galima abiem palikti po 1, kadangi tokiu atveju bus tiksliau matoma, temos (kategorijos) išvystimas ir straipsnių skaičius. Pastebėjau tokį dalyka, kad pvz biologijai, kurią daugiau neapima kitos kategorijos, tarkim kaip biografijas (kuria daug kur apima kitų sričių kategorijos), skaičius rodomas toks koks ir yra, o kitų ne, nes jų skaičius yra išskaidomas taip sumažinamas realus straipsnių skaičius. Atlantas 22:49, 20 Gruodžio 2005 (EET)

Na čia nėra teisingo ar neteisingo varianto. Mano nuomone, šis variantas labai gerai tinka kategorijų "svorio" palyginimui. Tačiau galima būtų sukurti (nekeičiant šitos) ir kitokias statistikas - vienas kitam netrukdo. knutux 08:47, 21 Gruodžio 2005 (EET)

Na pagal mane dėl svorio užtektu ir žodinės svorio statistikos. O čia galėtų būti (arba šalia), bendras straipsnių skaičius (apimant visas subkategorijas) ir nesvarbu ar dalijasi ar ne, kaip kad buvo dabar jau nebeatnaujinamoje senesnėje versijoje. Asmeniškai, man ji labiau patiko. Atlantas 17:52, 21 Gruodžio 2005 (EET)

Matau turi minčių, bet nesu tikras kad suprantu tiksliai kokios statistikos norėtum - kokiu konkrečiai lauku ir pagal ką rūšiuoti. Tada žiūrėsiu ar šitą pritaikyti (pridėti laukų) ar naują daryti. Mano manymu, jei tik yra skirtumų, geriau turėti daugiau statistikų, nebandyti apjungti, tik bėda, kad nebežinau kaip gražiai statistikos sąrašą pateikti - kad svarbiausi statistikos puslapiai nepasimestų tarp ne tokių įdomių. knutux 18:04, 21 Gruodžio 2005 (EET)
Jei dar vis domina, įdėjau į Wikipedia:Kategorijų statistika eksperimentinį stulpelį su "neunikalių" straipsnių skaičiumi. Žvilgtelk ar tai yra tai, ką turėjai omenyje ir jei taip, tai reiktų sugalvoti stulpelio pavadinimą ir nuspręsti ar reikalinga atskira statistika surūšiuota pagal tą lauką. knutux 12:58, 22 Gruodžio 2005 (EET)