ViewMAX

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

ViewMAXfailų tvarkyklė, kuri buvo platinama kartu su DR DOS 5.0 ir 6.0 operacinės sistemos versijomis. Programa buvo paremta GEM grafine operacine aplinka ir buvo supaprastinta jos versija.

Versijos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

ViewMAX/1 buvo platinama kartu su DR DOS 5.0 versija. Jos išvaizda buvo panaši į GEM/3 darbalaukį ir susidėjo iš dviejų fiksuotų langų. Kiekvienas langas galėjo atvaizduoti arba failų ir katalogų piktogramas, arba katalogų hierarchiją.

VieMAX/2 buvo pagrindinė DR DOS 6.0 versijos grafinė failų tvarkyklė. Šioje versijoje buvo atlikti įvairūs grafikos patobulinimai, tarp jų 3D išvaizdos valdymo įrankiai ir vartotojo pasirenkamos spalvų schemos. Buvo realizuotas ir DR DOS užduočių perjungiklio TaskMAX palaikymas. Jei šis įrankis egzistavo sistemoje, tai programos buvo paleidžiamos kaip atskiros užduotys ir ViewMAX turėjo galimybę persijungti tarp jų. Katalogų medis galėjo būti rodomas šalia piktogramų, o ne tik vietoj jų.

ViewMAX/3 buvo numatyta tapti grafine failų tvarkykle Novell kompanijos kuriamai naujai DR DOS versijai, tačiau ji niekada nebuvo užbaigta ir greičiausiai jos kūrimas buvo sustabdytas suteikiant pirmenybę 1992 – 1993 metų bendram Apple ir Novell Star Trek komandos projektui, kuris tai pat niekada nebuvo išleistas. Dėl šios priežasties Novell DOS 7, kaip DR DOS 7.0 buvo vadinama 1994 metais, išėjo be grafinės failų tvarkyklės. ViewMAX/3 beta versijos išeities kodas buvo paskelbtas Caldera kompanijos 1996 metais kartu su kitu GEM kodu pagal GNU GPL licenciją. ViewMAX/3 būtų palaikiusi spalvotas piktogramas, keičiamo dydžio langus ir programų grupes.

Taip pat skaitykite[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Nuorodos[redaguoti | redaguoti vikitekstą]