Naudotojo aptarimas:Idioma-bot

Page contents not supported in other languages.
Straipsnio aptarimas iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.

Netoleruotini veiksmai, masinis stubų kūrimas[redaguoti vikitekstą]

  • 2008 birželio 12, 00:12 ‎Arda Turan (ist) ‎[1 582 baitai] ‎Idioma-bot (Aptarimas | indėlis | blokuoti) (Automatiškai generuotas stub'as)
  • 2008 birželio 12, 00:10 ‎Semih Şentürk (ist) ‎[1 757 baitai] ‎Idioma-bot (Aptarimas | indėlis | blokuoti) (Automatiškai generuotas stub'as)
Jokie ne netuoleruotini, o pratesta User:Knutux pradėta praktika sukurti stub'us, kad vėliau būtų paprasčiau pildyti straipsnį. Taip buvo sukurti keli tūkst. str. apie kaimus. Prašau daugiau nesikabinėti, o užsiimti normalia veikla. * Hugo ¿díme? 22:17, 2008 birželio 13 (EEST)

Kuo šis botas susijęs su User:Knutux? Aš nenoriu asmeniškai bartis, bet stubų kūrimas netoleruotinas, nesvarbu, apie ką. Ir nereikia ginti neteisingų veiksmų, geriau juos taisyti. Siggis 22:20, 2008 birželio 13 (EEST)

Nu tai kaip nesupranti, taigi būtų tas pats, jei aš rankiniu būdu perkelčiau tuos straipsnius, o dabar daug paprasčiau, nes pataisomas šablonas. Jokie čia ne neteising veiksmai, prieš ginčydamasis ko nežinai, psigilink į liet. vikipedijos istoriją. * Hugo ¿díme? 22:22, 2008 birželio 13 (EEST)

Hugo, pažiūrėkim kitu kampu: tegu būna tie stubai (nors aš prieš), bet sutvarkyk ir identifikuok (aprašyk) botą, kad jis daro ir tą funkciją. Siggis 22:24, 2008 birželio 13 (EEST)

hugo.arg yra teisus. aš jį palaikau visiškai. kita vertus, sukūrus straispnį, butu daug vargo rankiniu budu sudėliuoti interwiki į kitas kalbas. todėl buvau nemaloniai nustebintas, kai porą valandų nebeveikė idioma. bot interwiki robotas. todėl idioma.bot yra labai reikalingas vikipedijai. Aster 22:28, 2008 birželio 13 (EEST)

Tai tegu Idioma-botas dar automatiškai ne tik futbolo stubus dėlioja? Ką manote? Gal pralenksime angliškąją Vikipediją? Siggis 22:32, 2008 birželio 13 (EEST)

O tai gal pirma eik ištrink >1000 str apie kaimus po vieną sakinį kur botų sukurta, dar paskui ištrink keletą tūkstančių kitų straipsnių apie kaimus, miestus, chem. elementus ir kt. stubus. Išvis ko čia kabiniejies nesuprantu. Nepatinka stubai eik į vokišką wiki. * Hugo ¿díme? 22:35, 2008 birželio 13 (EEST)
Manau boto naudojimas tokiam atvejui yra priimtinesnis variantas, nes sutaupomas naudotojo 'rankinis' laikas, kurį jis gali skirti kitiems redagavimams. Dėl stubų čia visi skirtingų nuomonių, tarkim aš manau, kad bent keik informacijos straipsnyje yra geriau nei jokios, tuo tarpu kiti labiau maksimalistai :) --Mea 22:42, 2008 birželio 13 (EEST)

Čia mano nuomonė nesutampa ir nesutaps, masinių stubų kūrimo netoleruojam iš kitų naudotojų, aš asmeniškai nepritariu ir tokiems botų veiksmams. O dėl pasiūlymo pereiti į vokišką Vikipediją pagalvosiu, ačiū už pasiūlymą. Siggis 22:46, 2008 birželio 13 (EEST)

aš kaip suprantu, vikipedijoje yra reikalingi stubai ir botai. taip jie lengvina darba. o stubas, žymi kaip nebaigta straipsni, aha, o kodėl pas vokiečių stubu beveik nėra?ogi todėl, kad jų straispniai yra labai išsamus, pilna įvairiausių nuorodų, tai ne mūsų kaip kad aprašomi ne visai pilni, net kartais pustuščiai, todėl stubai lietuviškoj wiki yra labai būtini. čia nereikia kažko painioti. tad Hugo šitoj vietoj yra teisus, nes mūsiškia , matot, nesugeba taip išsamiai aprašyti kaip vokiečiai, todėl vokiečiams ir nereikalngi stubai. Aster 22:43, 2008 birželio 13 (EEST)

Dėl to, kad „vikipedijoje yra reikalingi stubai ir botai“ turbūt niekas nesiginčija. Klausimas yra kitas: ar galima leisti botui kurti straipsnius, jei:
  1. Botas buvo užregistruotas kitokiam darbui.
  2. Boto aprašyme nėra paminėta, kad jis tuo užsiima (tiesa, dabar jau nurodyta: [1]).
  3. Formaliai žiūrint, nebuvo jokio bendruomenės sutarimo dėl to, ar verta kurti tokius straipsnius.
  4. Nėra aiškiai nurodytas informacijos šaltinis.
Šiaip jau, beveik visa tai turbūt galima pataisyti tiesiog parašius į Wikipedia aptarimas:Bendruomenė trumpą žinutę („Ar niekas neprieštarautų, jei botas kurtų tokius ir tokius straipsnius?“ ar pan.) ir porą dienų palaukus, tad nieko labai baisaus čia nėra. Aišku, galima būtų ir kurti kažką panašaus į en:Requests_for_approval#Requests_to_add_a_task_to_an_already-approved_bot. Galimų priežasčių pritarti ar nepritarti tokiam boto darbui galima paieškoti en:Wikipedia:Village pump (proposals)/FritzpollBot (ten buvo gana atkakli diskusija dėl straipsnių apie gyvenvietes kūrimo). Bet pradžiai reikėtų tiksliai apibrėžti, kas bus daroma - kokie straipsniai, kokio detalumo, apie kokius futbolininkus ir pagal kokius šaltinius bus kuriami. --Martynas Patasius 23:40, 2008 birželio 13 (EEST)

Aš tai nesuprantu, ka Knutux praeitam pasaulio čempionatui kūrė žaidėjų stubus buvo gerai, kai kaimam kūrė stubus - buvo gerai. Paskui kadangi pasitraukė iš aktyvios veiklos wiki, atsiuntė man tą programą, kad jei reiks pakurčiau stubus futbolo žaidėjam ir komandom - ir štai - jau dabar kažkas blogai. Botas nekuria stubų masiškai - tik žaidėjam, įmušusiem įvarčius Europos čempionate (šiuo metu). Botas paprasčiausiai transformuoja lentelę iš enwiki, kad jos nereiktų kaitalioti rankiniu būdu. O vėliau, visad dar papildau straipsnį. Aš, žinoma galiu programos pateiktą sourcą perkopinti rankiniu būdu į wiki, o botas tai daro automatiškai - tiesiog būtų gaištamas laikas ir bereikalo maišomas RC puslapis. * Hugo ¿díme? 00:07, 2008 birželio 14 (EEST)

Ačiū. Jei kuriama tik apie žaidėjus, kurie įmušė įvarčius Europos čempionate - visi klausimai dėl reikšmingumo atkrenta. --Martynas Patasius 00:27, 2008 birželio 14 (EEST)

Na, aišku ne vien griežtai tik įmušusiems - taip pat ir apie kitus garsesnius dalyvaujančius žaidėjus, taip pat apie žymius Lotynų Amerikos futbolininkus (žaidusius Copa America, Libertadores taurėse, pasaulio čempionatuose ar jų atrankose). Bet aišku, bet kokiu atveju tikrai apie reikšmingus žaidėjus (ne su vienu interwiki). Botas atlieka tik pagalbinį darbą, vėliau įkeltą straipsnį visuomet patvarkau ir papildau bent sakiniu. * Hugo ¿díme? 00:33, 2008 birželio 14 (EEST)

Kad jau įpainiotas mano vardas, prisipažinsiu, kad mano botas taip pat ne visada veikė formaliai teisėtai - nors botų puslapyje ir parašyta kad naudojamas "kitoms smulkioms reikmėms naudojant pywikipediabot paketą", realiai manasis botas yra kūręs straipsnius ir be pywikipedia paketo. Todėl sutinku, kad šiuo atveju paprasčiausia būtų viską išspręsti formaliai užklausiant bendruomenės ar botą galima naudoti pusiau rankiniam stubų apie futbolo žaidėjus kūrimui (kiek pamenu, ta programa straipsnius kuria ne masiškai, o po vieną, todėl nėra didelės rizikos ir manau kad tinkamai aprašius boto darbą prieštaraujančių neatsiras). knutux 09:33, 2008 birželio 16 (EEST)

Įterpinio m. ištrynimas (Kategorija:1984 albumai)[redaguoti vikitekstą]

Albumų kategorijose nepagrįstai kelintinis skaitvardis (kai skaičius rašomas su santrumpa m.) nepagrįstai pakeistas kiekiniu skaitvardžiu ([2] etc.). Dabartinis Kategorija:1984 albumai (ir analogiškų kategorijų) pavadinimas netinkamas - Tūkstantis devyni šimtai aštuoniasdešimt keturi albumai (vietoj Tūkstantis devyni šimtai aštuoniasdešimt ketvirtų metų albumų). --Brox 17:17, 10 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

Galiu pakeisti, bet reikia bendro sutarimo, nes ten jau kelis kart buvo kaitaliota. Hugo.arg 11:08, 11 lapkričio 2009 (EET)[atsakyti]

Roboto veiklos inicijavimas[redaguoti vikitekstą]

Dažniausiai sukūrus naują straipsnį ir pridėjus nuorodą į anglišką (ar kitos kalbos) atitikmenį, robotas po kelių minučių prideda visas kitas interwiki nuorodas. Visgi kartais taip nenutinka ir straipsnis lieka tik su nukreipimu į kažkurią vieną vikipediją. Ką daryti tokiu atveju? Ar galima robotui specialiai nurodyti padirbėti su tam tikru straipsniu? --LinasD 15:09, 2 vasario 2011 (EET)[atsakyti]

Taip, nes tokiu atveju matyt kažkur yra interwiki nuorodų konfliktas ir automatiniu rėžimu leidžiami botai tokį straipsnį praleidžia. Jei radote tokį atvejį, tada drąsiai rašykite ir pabandysiu paleisti botą per tą straipsnį. Hugo.arg 15:17, 2 vasario 2011 (EET)[atsakyti]
Apie tai priminė Alumni straipsnis, kuris susietas tik su vokiška vikipedija. Kai pamatysiu kitus - parašysiu. --LinasD 15:28, 2 vasario 2011 (EET)[atsakyti]

Praėjo pora dienų nuo sukūrimo, bet su kitomis vikipedijomis vis dar nesusietas straipsnis Sąrašas:Šalys pagal miškų plotą. --LinasD (aptarimas) 02:12, 14 liepos 2012 (EEST)[atsakyti]

TSRS ir SSRS[redaguoti vikitekstą]

Na, šitaip ([3], [4]) tai negerai: botas šiaip jau skirtas tarpkalbinėms nuorodoms dėlioti, o ne šiaip redagavimo karams (kaitalioti „SSRS“ į „TSRS“, o tada atvirkščiai)... Siūlyčiau sustoti. --Martynas Patasius (aptarimas) 17:45, 11 kovo 2012 (EET)[atsakyti]

Anoks čia redagavimo karas, tiesiog suvienodinamos nuorodos, kurios dabar net tame pačiame straipsnyje dažnai skirtingos. Tai tokia smulkmena, kad kažkokių atskirų "prašymų" tikrai nereikia. Galima ir rankiniu būdu tą padaryti, bet tieiog ilgai užtruks. Hugo.arg (aptarimas) 17:47, 11 kovo 2012 (EET)[atsakyti]
Na, jei tai tikrai viskas taip paprasta, tai susitarkite su Creative dėl viso to ([5])... Bijau, kad iš tikro viskas sudėtingiau... O botai turėtų būti naudojami tik kai visa bendruomenė sutaria... --Martynas Patasius (aptarimas) 17:54, 11 kovo 2012 (EET)[atsakyti]