Naudotojas:Terminatorius

Puslapis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
:-) Tai yra nebeaktyvaus boto puslapis, jei norite atnaujinti boto statusą lietuviškoje Vikipedijoje prašome vėl pateikti prašymą puslapyje Vikipedija:Botai.
(This is page of inactive Lithuanian Wikipedia bot. If you want to renew your status write here: Vikipedija:Botai)


Šis botas šiuo metu neaktyvus - dėl kažkokių pakeitimų Vikipedijos serveriuose dabartinė versija nebeveikia. Vietoje redagavimo lauko wpTextbox1 turinio kažkodėl grąžinama tuščia eilutė, todėl botas nebemato keičiamo teksto (apsauginis kodas jį iškart sustabdo visiškai). Man kol kas nepavyko rasti priežasties, ir, bijau, nebegalėsiu tam skirti pakankamai laiko. Ko gero, teks tarti "mirė nuo senatvės" AudriusA 00:45, 2006 Lapkričio 12 (EET)

Terminatoriaus išeities kodas yra [saugomas lietuviškoje Vikipedije, čia]. Jam taikoma LGPL licenzija. Aš tikrai nuoširdžiai tikiuosi, jog atsiras kas juo užsiima ir prikels.

Naudotojas:Terminatorius - Vikipedijos botas, trinantis anoniminius vandalų aptarimų puslapius, senesnius kaip 48 valandos.

Vikipedijos patirtis rodo, jog vandalus apsimoka įspėti - dauguma jų po to nutraukia agresyvią veiklą o dalis ateityje netgi tampa pilnaverčiais projekto nariais. Tačiau anoniminis aptarimų puslapis susietas ne su konkrečiu žmogumi, o su IP adresu. Kai kuriose sistemose tuo pačiu IP adresu vėliau gali prisijungti kitas kompiuteris - žmogus pamatys ne jam skirtą įspėjimą. Apie IP adresus mažai arba nieko nežinantys vartotojai gali būti suglumę.

Rankinis anoniminių adresų aptarimų trynimas atima laiką, kurį geriau skirti straipsnių kūrimui. Be to, iš tiesų ištrinti puslapį gali tik administratoriai, kuriems pakanka kitų darbų. Buvo pasiūlyta užuot trynus aptarimus keisti juos tuščiu turiniu - tada tai bent jau gali atlikti kiekvienas narys. Taip dirba ir Terminatorius, kuriam tokiu būdu administratoriaus teisės nereikalingos (saugesnis darbas).

Terminatorius keičia puslapio turinį tuščiu tik jei tenkinamos visos šios sąlygos:

  • Tai anoniminio naudotojo aptarimų puslapis (Naudotojo aptarimas:N.N.N.N, kur N yra sveikasis skaičius).
  • Jame yra standartinis perspėjimo šablonas: vw, bv, cv arba spam.
  • Nuo paskutinio redagavimo praėjo daugiau kaip 48 valandos.

Savo veiklą paaiškindamas šis botas įrašo komentarą nal (numerių aptarimai laikini), greta nurodydamas laiką, praėjusį nuo paskutinio numerio aptarimo redagavimo.

Boto darbą valdantys šablonai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Jei anoniminiame aptarimo puslapyje reikia apsaugoti kokią nors sekciją nuo automatinio trynimo, ji turi būti dedama tarp dviejų šablonų {{svarbu-nuo}} ir {{svarbu-iki}}. Ši šablonų pora, jei reikia, gali kartotis keletą kartų. Tekstas tarp jų tuščiu turiniu nekeičiamas.

Jei reikia nuo trynimo apsaugoti visą anoniminio aptarimo puslapį, tai galima padaryti bet kurioje jo vietoje įdedant šabloną {{netrinti}}. Botas tokių puslapių neliečia.

Šablonai:

Realizacija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Terminatorius parašytas Java (programavimo kalba), jį sukūrė ir valdo Naudotojas:Audriusa. Tai lietuviškai Vikipedijai specifinis botas, šioje Vikipedijoje turintis boto statusą (jo keitimai matomi tik liepus rodyti automatinius keitimus). Terminatorius dirba Fedora Core aplinkoje. anacron lentelėje jo vykdymas nustatytas kasdien.

Terminatoriaus išeities kodas prireikus gali būti perduotas bet kuriam Vikipedijos administratoriui su GPL licenzija. Prireikus Terminatorių galima perprogramuoti ir kitokių sutartu šablonu pažymėtų puslapių keitimui tuščiu turiniu.