Tošikacu Macuoka

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
Tošikacu Macuoka
Toshikatsu Matsuoka kairėje
Gimė 1945 m. vasario 25 d.
Aso miestas, Kumamoto prefektūra, Kiūšiū sala
Mirė 2007 m. gegužės 28 d. (62 metai)
Veikla Japonijos politikas, teisininkas, žemės ūkio ministras
Partija Japonijos liberalų demokratų partija
Alma mater 1969 m. Tottori universitetas

Tošikacu Macuoka (jap. 松岡 利勝 = Matsuoka Toshikatsu, 1945 m. vasario 25 d. Kumamoto prefektūroje, Aso mieste – m. 2007 m. gegužės 28 d.) – Japonijos politikas, teisininkas, buvęs žemės ūkio ministras, kilęs iš Kumamoto prefektūros.

Biografija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Tošikacu Macuoka gimė ūkininkų šeimoje, kuriems priklausė ferma. Baigęs vidurinę, būsimas politikas įstojo į Tottori universitetą Tottori prefektūroje studijuoti agrokultūros mokslų. Universitetą baigė 1969 m., tuomet įsidarbino Japonijos Žemės ūkio ministerijoje, kur iki 1988 m. užėmė įvairias pareigas.

Politinė karjera[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Priklausydamas Japonijos liberalų demokratų partijai, Tošikacu Macuoka buvo išrinktas į Žemuosius parlamento rūmus 6 kartus (pradedant 1990 m. ir baigiant paskutiniąja, 2005 metų kadencija).

2007 m. gegužės 28 d. jis bandė pasikarti parlamentarų gyvenamuosiuose apartamentuose, o išvežtas į ligonę, išgyventi nesugebėjo.[1][2]. Ministro savižudybė siejama su politine įtampa Vyriausybėje ir skandalu, kuomet buvo nemokamai išnuomotas biuras, nors buvo deklaruojamos didžiulės sumos lėšų (~28 mln. jenų). Dar prieš nusižudant, jis viešai apgailestavo už nuslėptą finansinę buhalteriją.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]