TBS Argentina

Straipsnis iš Vikipedijos, laisvosios enciklopedijos.
TBS Argentina
Pramonėsporto prekės, tekstilė
Įkurta1975 m.
Centrinė būstinėArgentinos vėliava Argentina
Produkcijasportinė apranga, avalynė ir kt.
Tinklalapistbs.fr

„TBS Argentina“ – Argentinos sporto įrangos gamintojas.[1] Prancūzų kilmės prekės ženklo TBS kopija, radosi 1975 m., o akronimas reiškia „Terra Batut Santetic“. Ispaniškai, tai sintetinis molis arba plytų dulkės.

Istorija[redaguoti | redaguoti vikitekstą]

Kitados TBS ženklas buvo siejamas tik su tenisu. Nuo devintojo dešimtmečio pradėjo tiekti įrangą ir buriuotojams su specialia avalyne ir apranga. Tapo pasaulio jachtavimo bei buriavimo čempionų techniniais rėmėjais.

Argentinoje šis prekės ženklas atsirado devintajame dešimtmetyje, remiant Daniel Scioli, kai jis lenktyniavo Gran Argentina laivu. Dešimtajame dešimtmetyje jis užsiėmė motorine ir buriavimo navigacija.

2000 m. buvo susitarta remti aštuonias iš šešiolikos Nacionalinės krepšinio lygos komandų (Gimnasia y Esgrima de la Plata, Libertad de Sunchales, Atenas de Córdoba, Quilmes de Mar del Plata, Regatas de San Nicolás, Independiente de General Pico , Boca Juniors ir Estudiantes de Bahía Blanca) 2001–2002 m. sezone „Atenas de Córdoba“ su „TBS Brand“ tapo čempionu.

TBS remiama komanda „Libertad de Sunchales“ buvo karūnuota Pietų Amerikos krepšinio lygos čempione.

2002 m. buvo pasirašyta ketverių metų sutartis su „Club Atlético Newell“ klubu „Old Boys of Rosario“; 2003 m. lapkritį pagaminta Šimtmečio apranga. 2004 m. gruodį klubas tapo Argentinos čempionais su prekės ženklu TBS.

2003 m. buvo pasirašyta sutartis su „Club Atlético Belgrano de Córdoba“ ne tik dėl sportinės aprangos, bet ir dėl 2005 m. kovo mėnesį pagamintų „Centenario“ (Šimtmečio) marškinėlių.

2005 m. buvo pasirašytos dvi sutartys: viena iš jų – aprengti „Club Atlético Nueva Chicago“ iki 2009 m. Kita – su „Club Atlético Chacarita Juniors“ gaminti ir parduoti klubo šimtmečio marškinėlius.

2006 m. pabaigoje buvo pasirašyta sutartis su „Club Atlético Chacarita Juniors“ aprengti juos iki 2012 m. gruodžio mėn.

2009 m. liepą pasiektas susitarimas su „Club Atlético Unión“ („Santa Fė“), galiojęs iki 2019 m.

2011 m. sudaryta sutartis su „Club Deportivo Morón“, galiojusi iki 2014 m.

2014 m. birželį paskelbta, kad tapo „Club Atlético Huracán“ techniniais rėmėjais, nuo 2014 m. spalio mėnesio, o sutartis galiojo iki 2021 m.

Vėlesniais metais TBS bendrovė žengė į užsienio rinkas ir tapo Durazno Fútbol Club (Urugvajus) techniniais rėmėjais.

Šaltiniai[redaguoti | redaguoti vikitekstą]